< Tilbake til oversikten

Noen som kan hjelpe meg med American Cookies?

#1

haukhe sa for siden:

Heisann folkens!
Jeg har alltid pleid å spise "american cookies" (hjemmelaget seff) i julen, og lurer dermed på hva jeg kan bruke istede for hvetemel og div i denne oppskriften, er vel soyamel? Men hvor mye tilsvarer det hvetemel osv? Sukker, skal jeg da ta fruktose?

Håper virkelig noen kan hjelpe meg her! Må ha noe godt i julen

2 1/2 dl smør, romtemperert
2 1/2 dl (totalt) sukker og brunt sukker (50/50)
2 egg, romtemperert
1 ts vaniljeekstrakt
5 dl hvetemel
1 ts natron
1 ts salt

200 g god sjokolade i små biter (også godt med Non Stop istedenfor sjokoladebiter)
Her kan jeg jo ta 70% kokesjokolade? Er jo fine pakninger med sjokoladetopper med 70%kakao nå også

Forvarm ovnen til 160 grader
Bland sammen smøret og sukkeret i en bolle. Bruk helst en elektrisk mikser.
Tilsett egg og vaniljeekstrakt og bland videre til du har en jevn blanding.
Bland sammen mel, natron og salt i en annen bolle.
Hell melblandingen, litt om gangen, oppi smørblandingen. Miks godt sammen.
Rør i sjokoladebitene med en sleiv.
Sett deigen på en smurt stekeplate, 1 toppet teskje om gangen. La det være ca. 5 cm mellom deigklumpene.
Stek kjeksen i 10-12 minutter til de er lys gyllenbrune, men ikke for gyllenbrune. Dette fordi kjeksene vil fortsette å stekes etter at de er tatt ut av ovnen.
Avkjøl kjeksene i 2-3 minutter på stekeplaten og legg dem deretter på en rist.


#2

xeena82 sa for siden:

Uten å si for sikkert så tenker jeg at du kan forsøke å erstatte melet med nøytralt proteinpulver, og ha i noen ts johannesbrødkjernemel (for da holder de bedre sammen), det beste vil være å bruke 70% Freia premium dark (30 g karbo per 100g), og i stedet for sukker kan du tilsette kunstig søtning for å få de søt (jeg bruker natreen), også kan du forsøke å ha i litt hakkede mandler (for mandler er lavkarbo)...Håper det er til hjelp:) Du får prøve deg frem å se hva som fungerer;)



Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.