Fantastisk erstatning for fløtegratinerte poteter - MINST like godt som originalen!
1 liten blomkål deles opp og skjæres i skiver
1 løk - hakkes
Knust/hakket hvitløk etter smak
Revet ost (ca 1 + 1 dl)
Blomkål, løk, hvitløk og ost legges i ildfast form og blandes godt.
Bland inn 2 ts johannesbrødkjernemel, salt og revet muskatnøtt. Hell over ca 2 dl fløte (skal dekke det øvrige).
Strø godt med ost på toppen og stek ved ca 225 grader i 20-30 minutter.
Denne var fantastisk god...lagde min egen vri på den og hadde skinke og reker sammen med blomkålen. Hadde fløte over og gratinerte det i ovnen i ca 30 min. Smakte nydelig:p
Hvordan gjør dere det med johannesbrødkjernemelet? Løser dere det ut i fløten først, eller blander dere det tørt inn sammen med blomkålen og bare heller fløten over? :) Høres godt ut!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.