< Tilbake til oversikten

Fløtegratinert blomkål

#1

Ciss sa for siden:

Fantastisk erstatning for fløtegratinerte poteter - MINST like godt som originalen!

1 liten blomkål deles opp og skjæres i skiver
1 løk - hakkes
Knust/hakket hvitløk etter smak
Revet ost (ca 1 + 1 dl)

Blomkål, løk, hvitløk og ost legges i ildfast form og blandes godt.
Bland inn 2 ts johannesbrødkjernemel, salt og revet muskatnøtt. Hell over ca 2 dl fløte (skal dekke det øvrige).
Strø godt med ost på toppen og stek ved ca 225 grader i 20-30 minutter.


#2

Gerd sa for siden:

Nydelig!!! Anbefales :sikle:


#3

Betty Boop sa for siden:

:)ååååå takk, denne var kjempegod!:)


#4

Ludviginne sa for siden:

HERLIG!!!! Min mann som egentlig ikke liker blomkål, syntes denne var veldig god! TAKK, TAKK!!!


#5

Lava sa for siden:

Denne lager jeg i morgen! takk for oppskriften :klem:


#6

minna sa for siden:

Denne var fantastisk god...lagde min egen vri på den og hadde skinke og reker sammen med blomkålen. Hadde fløte over og gratinerte det i ovnen i ca 30 min. Smakte nydelig:p


#7

Råååsa sa for siden:

Denne var nyyyyyyyyyydelig altså! :)
Blir nok ikke siste gang vi spiser denne nei!


#8

Yonah sa for siden:

Denne er nydelig! Løk i gratengen gir en spenstig smak!


#9

Borghild sa for siden:

Må ut å kjøpe ost, denne ser super god ut. :klem:



#11

Lill-B sa for siden:

Hadde denne idag med blomkål,brokkoli,sjampinjong og løk.:sikle:


#12

binia sa for siden:

Nå står den i ovnen mens jeg knaker ut hva jeg skal servere til... :)


#13

Mullie sa for siden:

Kan man bruke fiberhusk i stedet for jbk?


#14

Yonah sa for siden:

Bruker aldri jevning i jeg. Fiberhusk tror jeg ikke blir like godt nei, den sveller og blir som små froskeegg..


#15

Ciss sa for siden:

Enig med Imse. Jeg ville nok heller prøvd meg uten noe fremfor å bruke fiberhusk her.


#16

Gerd sa for siden:

Nei, det anbefaler jeg ikke. Bare bittelitt for mye av fiberhusk gjør det geleaktig :ja:

Bruk heller litt ekstra raspa ost :ja:


#17

Mullie sa for siden:

Ok. Da holder jeg meg unna fiberhusken. Takk :)


#18

Nixi sa for siden:

Hvordan gjør dere det med johannesbrødkjernemelet? Løser dere det ut i fløten først, eller blander dere det tørt inn sammen med blomkålen og bare heller fløten over? :) Høres godt ut!


#19

Dietta sa for siden:

Jeg rister det bestandig ut i væske :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.