Ja, nå er jeg litt dristig, siden siste trinn ikke er testa helt ut, men det virker så løftefullt at jeg lar det stå til :p Det som mangler er den siste kvalitetssjekken på at de faktisk tørker den siste lille biten for å bli som krumkaker, etter 10 min er de fortsatt litt myke. Tror de bør tørke over natta på benken (ikke i boks men på rist)
4 egg vispes til eggedosis (4 KH)
150 g SMØR smeltes (1,5 KH)
1 ss Splenda røres ut i 3 ss kokende vann (2 KH)
1 pk Atkins vaffelmiks ( 50 KH) og 1 ts kardemomme tilsettes sammen med vann/Splenda og smelta SMØR i eggedosisen, bland godt (jeg brukte miksmasteren)
Det blir en litt fast røre, men fungerer tilsynelatende bra. 1 ts i jernet, press godt sammen, stek ellers som vanlig. Litt mindre søte enn vanlige krumkaker (kan justeres med å tilsette mer Splenda), og som sagt, litt mykere enn krumkaker. Gjenstår fortsatt å se om de stivner tilstrekkelig, men smaken var veldig god og de er lette å forme til rør rundt håndtaket på en sleiv.
57,5 KH delt på omlag 28 krumkaker blir ca 2 per stk.
De ser ut som og smaker osm krumkaker, men den lille ekstra sprøheten gjenstår fortsatt, vi får se i morgen. Gjestenes dom var i alle fall at det smakte godt :)
De er fortsatt ikke så sprø som vanlig krumkake, selv etter en natt på benken, får la de stå dagen ut og så sjekke. Alternativt forsøker jeg tørk i ovn på lavtemperatur. Men smaken ....:sikle:
Hjelp!
Denne tråden starta i 2007, og nå finner jeg ikke Atkins Vaffelmix, ikke i Kinsarvik naturprodukter og ikke engang i www.atkins.com. Noen som har prøvd å erstatte den med noe annet?
spisdegslank er lavkarbo ja ,,og de belgiske vaflene smaker himmelsk,,
men om det kan brukes som krumkaker ,,der er jeg usikker,tror ikke de ville bli sprø .men hvem vet går jo ann å prøve,gode blir dem nok i alle fall
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.