< Tilbake til oversikten

Sukkererstating og sånt ...

#1

Sol sa for siden:

Hei!

I disse førjulstider kan det holde hardt å ikke ta til seg noe som smaker av søtt. Mest av alt fordi andre forventer så sterkt at man vil og skal spise det som tilbys,-ikke skjeldent søppelmat for å si det med Skaldemann.

Jeg har selv erfart hvor lett det er å holde seg unna sukker i lange perioder. Forutsetningen er absolutt avhold, og sukkersuget forsvinner. (Særlig i kombinasjon med lavkarbo og jevnt blodsukker)

Men altså, hvis jeg nå skal trå til med noe søtt som også jeg vil spise,- hva slags sukkererstatning anbefaler dere? Jeg har i perioder brukt Natren, men her skrives det stadig om Splenda...

Best av alt er nok avhold for meg i denne sammenheng, for kommer jeg først på sukker-kjøret, er det vanskelig å komme av igjen. Jeg kjenner meg godt igjen i Skaldemanns påstand om at smaken av søtt opprettholder sukkertrangen selv om sukkerinnholdet er lik null. Ofte begynner et sånt kjør med at jeg syns jeg må forsyne meg av noe som jeg egentlig godt kunne tenke meg å la være. Det blir bare så slitsomt med alle kommentarer og spørsmål.

Men mitt mål nå er at jeg skal spise det som er godt for meg og som jeg selv velger. Jeg har da rett til det, uten at andre har krav på forklaringer og synspunkter ! Jeg er mer enn gammel nok til å passe på meg selv!

Noen sidetanker på veien, dette, det var det med sukkererstatning jeg egentlig skulle spørre om.


#2

Eilan sa for siden:

Hei! Tror du godt kan prøve deg med Splenda. Det blir søtt, men ikke på craving-måten. Det er min erfaring, og andres også.

Vet godt hva du mener med sukkersug. Har vært hekta på både sukker og søtstoff :D men Splenda er bedre. Lykke til!


#3

nettan sa for siden:

Splenda er det kunstige sukkeret jeg synes er best:D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.