< Tilbake til oversikten

Lavkarbodiett og kolesterol?

#1

søtekrølle sa for siden:

Hvordan er kolesterolet til dere som går på lavkarbodiett?

Og hvordan unngår dere at det blir høyt?


#2

Kanutten sa for siden:

Spiser myyyye fett og lite karbs, da går det bare nedover :D

Litt opp til å begynne med, og ned deretter...


#3

søtekrølle sa for siden:

Hvordan henger det sammen at man spiser så mye fett uten at kolesterolet går opp?
Fysiologisk....


#4

Nille sa for siden:

Norske ernæringsmyndigheter støtter lavfett dietter fordi de mener at fett forårsaker hjertesykdom. Men det finnes faktisk mange beviser for det motsatte. Dette oppfattes og støttes etterhvert av anerkjente spesialister, spesielt innen hjertemedisin, i tillegg til flere endokrinologer og ernæringsfysiologer.

Det er ikke fett genrelt eller mettet fett som er syndren, men TRANSFETT. Transfett er egentlig bare en kjemisk benevning på hva som har skjedd med en fettsyre etter oppvarming eller hydrogenering. Den endrer struktur fra cis-form til trans-form (molekylet vrir seg).

Mer om transfett:

Og litt om forskning på fett/koleterol:

Bare gi beskjed om noe er uklart så skal jeg prøve å forklare det bedre :)


#5

energibunten sa for siden:

Enig her...

I vår redsel for mettede fetter og hurtige hverdag der vi spiser ferdigmat får vi i oss mye dårlig fett og stoffer vi ikke skal ha i kroppen. Vi stresser rundt og er nesten underernærte.

Kroppen påvirkes av hva vi spiser, for den vedlikeholder seg med det vi spiser. Spiser vi søppelfett som harske umettede oljer og transfetter vil dette brukes i kroppen i feks vedlikehold av cellevegger. Disse fettene er ikke stabile og naturlige og må byttes fort ut.

kolesterol er der for å reparere skader i kroppen og for endel andre ting, som å produsere stresshormon feks. En 35 årig mann som spiser bare junkfood og stresser rundt på jobben og ikke trener har stor nedbrytning og stort behov for kolesterol for vedlikehold og produksjon av stresshormoner. Ikke rart LDL blir høyt og ikke rart HDL er lavt (ikke noe å sende ut av kroppen når alt blir brukt)

Når man så går over til sunn kost som kroppen trenger til å bygges solid opp, stresser mindre og lever sunnere, så vil nedbrytningen gå ned og behovet for kolesterol går også ned. Ned til sitt naturlige individuelle nivå.

Kolesterol produseres til stor del av kroppen selv og til liten del taes opp av kroppen gjennom maten. Og det produseres ut fra behovet. Nytter ikke å bruke medisin for å senke noe man trenger. Da må man gjøre noe med årsaken.

Ellers enig i det som er sagt. Fint forum med mye kunnskap :-)

Fett brukes til cellevegger, nervesignaler, hjernen. De påvirker egenskapene til vev, feks hjertemuskelen, blodårer. For lite og feil fett gjør musklene slappe, skrukkete, eller kanskje stive og lite fleksibe, og med nedsatt elektrisk ledningsevne. Dette gir hjerte og karsykdommer, ikke kolesterol, ikke mettet fett.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.