Kan noen vennligst forklare en uinnvidd hvorfor spelt skal være bedre å bruke enn mel når det gjelder baking på Atkins? Riktignok inneh. spelt mange animosyrer men den har også et mye høyere innhold av karbohydrater enn annet mel! Er det pga. de antallet komplekse karbohydrater?
Forstår ingenting jeg. Synes jo at 62 g karbohydrater pr. 100 g vare er relativt høyt....
Spelt anbefales uansett ikke før nærmere pre-vedlikehold / vedlikehold. Hvorfor? Har vel med næringsinnhold, behandling og at svært mange mennesker ikke tåler hvete? Om det har mer komplekse komplekse karbohydrater vet jeg ikke. :snill:
Slik jeg har oppfattet det (ikke Atkins) er spelt bare et litt mer næringsrikt, mer allergisnilt hvetemel. Skal man i det hele tatt bruke hvetemel, til feks gjevning og baking er spelt litt bedre en vanlig hvetemel. Men det har samme GI som hvetemel. Jeg bruker spelt i brød til reste av familien og de få kaken jeg lager, blandet med malte mandler og soyamel. Med det er langt fra hverdagsmat for meg.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.