< Tilbake til oversikten

Atkins vs. Skaldemann

#1

Rattata sa for siden:

Av det jeg leser her inne virker de veldig like. Hva er forskjellen mellom disse to?

Er forresten ny her! Har lest litt rundt her inne ( :_online2l ) og ser at det er massevis å lære for en som aldri har satt sine ben i en diett før...
Det blir noen dager fremover hvor jeg må orientere meg litt og handle inn induksjons-tillatte matvarer (hele veien gjennom den "hva er lov"-listen, gang på gang, så tenker jeg: Jammen hva med brødet? Hvor er BRØDET?? :o )

Ser ut som et nyttig forum!

:)


#2

Megvel sa for siden:

Hei!
Jeg er også veldig ny, en god uke inni litt hjemmemekka ketolyse (har kjøpt ketostix, og vet det funker nå!)...
Kan ikke svare deg så mye på Skaldemann vs Atkins, men brødet:
I de første ukene så er det mange som spiser "Polarbrød".

forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=11874

Og å kunne spise rekesmørbrød på disse med masse ekte majo...det er jo ikke ille... på en diett!!!!


#3

Rattata sa for siden:

Jeg får ikke linken til å virke... men jeg skal klare meg uten brød, altså!

: optimist: :D



#5

Rattata sa for siden:

Oj, de ser ut til å være kjempegode! :ja:

Kan disse brukes også i induksjonsfasen? :håper:


#6

Megvel sa for siden:

De har vel oppunder to karber per stk og det er fra ost (har vel lov 75g ost=6KH per dag), så det er lov i induksjonen da...

Hadde jeg bare hatt mikser, haha


#7

Distrea sa for siden:

Rådet mitt til deg er å starte helt uten erstattnings greier. Klarer du deg uten, er det helt klart det beste. Så kan du heller ta inn hvis du blir lei noe annet etterhvert som vekta går nedover.
Eller ha det til anledninger hvor det er greit å ha brødertstatning.

Lykke til med vektnedgangen :blomster:


#8

Photobscura sa for siden:

Sorry! Men lappene er ikke "tillatt" på induksjonen. Man bruker enten cottage cheese eller smøreost i dem, og det er ikke induksjonsmat :(. Såkalt ferske oster skal man unngå i disse to ukene, men man kan spise en begrenset mengde fast ost!
Et fint triks kan være å kjøpe bladsalat, og ha pålegg i det, og pakke det inn!

Når det gjelder forskjell på Skaldemann og Atkins, så er det vel i hovedsak at Skaldemann er en lekmann som bare ramla over den perfekte dietten da han prøvde å "spise seg i hjel" på fet mat etter å ha gitt opp å gå ned i vekt på vanlige lavfettdietter av typen Statens ernæringsråd.
Atkins derimot var en lege og indremedisiner som utviklet dietten sin på vitenskapelige prinsipper over mer enn tre tiår. Han hadde en egen klinikk, der han behandlet over 70 000 pasienter i sin levetid.
Skaldemann er vel blitt mer sammensatt nå.
Skaldemann er vel også mer fokusert på fett og kjøtt enn Atkins, og er i så måte den dietten som passer best for de virkelig overvektige, typ i klassen 30+.


#9

Distrea sa for siden:

det er 0,4 karber pr stk. leser jeg :) håper ikke jeg blingser


#10

Megvel sa for siden:

Jadajada...
Det var en større diskusjon en eller annen plass der jeg kom inn i forumet her...om antall karber i disse. haha, i min egen lille karbeverden så forsøker jeg å holde karbene under 2 på hver ting (med) jeg spiser, så trenger jeg bare telle til ti :D...

Forresten, om man ikke har 30 men ~10kg å ta av, må man være like streng med induksjonen som ellers? Jeg er bånn i ketose her, har stinka neglelakkfjerner i en fire dager nå... Stiksene er perfekt i medium og jeg er under 20KH per dag. Er det virkelig SÅ krise om man fyller opp KH kvota (som i dag, jeg jobber seint i dag) med en lefse?


#11

Photobscura sa for siden:

Ketose er ketose! Det er en misforståelse at det finnes noe som heter dyp ketose. Om stiksen får farge, så er du mest sannsynligis i ketose (selv om de stiksene er lunefulle, og de forteller bare om hva som finnes i urinen din). Er de for mørke, så kan det være fordi urinen din er konsentrert på grunn av for lavt væskeinntal.
Hvor sterk reaksjon du får på ketose kan muligens ha noe med hvordan du spiste før å gjøre. Hvor brå overgangen er, liksom.

Induksjonen er bare to uker av livet ditt, det er det verdt. Hele poenget med den er å omstille kroppen og forberede den på å begynne forbrenninga. Jo mer nøye du er med induksjonen, jo mer får du igjen for det senere. Det er her du legger grunnlaget for tellinga av karber, som går av seg selv etterhvert, balansere hormoner og stabilisere blodsukker, og som sagt for å få i gang fettforbrenninga. Å jukse i induksjonsfasen er som å jukse i kabal, du lurer bare deg selv;)


#12

Distrea sa for siden:

hehe... induksjon er nå induksjon da. Men kan jo en del opp i karber og fortsatt leve lavkarbo ;)
Man MÅ ikke følge induksjonen for å gå ned i vekt.

Jeg ville heller fylt på med nøtter enn lefse gitt :D


#13

Photobscura sa for siden:

Klart man kan leve vanlig lavkarbo! Det funker fint for mange det!
Men har man bestemt seg for en filosofi, så mener jeg at man gjør lurt i å følge den slavisk i starten, dette fordi f.eks Atkins er perfekt (og ikke minst vitenskapeltig) lagt opp for at man skal finne ut hva man tåler, hvor ens engen toleransegrense ligger, ingenting er tilfeldig. Jeg mener du har en langt bedre sjanse til å lære mest mulig om kroppen din, dersom du gjør det by the book! (Og da så klart etter den engelskspråklige versjonen fra 2002:))


#14

Distrea sa for siden:

HELT enig med deg jeg asså Photo! ;) :)



#16

Rattata sa for siden:

Takk for svar! :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.