Lollypop! sa for siden:
Har noen oppskrift på lindbergbrødet?
Hun trengte melasse og johannesbkm og hveteflak (stod foran meg på helsekosten).
Vet noen hvilket brød dette kan være?
Lollypop! sa for siden:
Har noen oppskrift på lindbergbrødet?
Hun trengte melasse og johannesbkm og hveteflak (stod foran meg på helsekosten).
Vet noen hvilket brød dette kan være?
Iset sa for siden:
Har du ikke Lindbergbøkene? Der står det oppskrifter på alle brødene hans. :)
Jeg kan godt skrive dem inn, men må vente til i morgen for nå skal jeg legge meg.
indi sa for siden:
Du burde jo spurt henne med en gang da:)
Bee sa for siden:
INGREDIENSER:
800 g grov sammalt rug
400 g hvetemel
120 g hveteflak
120 g solsikkekjerner
120 g linfrø
100 g rugflak
100 g havregryn
20 g johannesbrødkjernemel
60 g gluten
2 ss melasse
3 ss planteolje
1,4 dl lunkent vann
2 ts natriumredusert salt
2 ss fruktsukker (eller honning)
50 g gjær Annonse
FREMGANGSMÅTE:
Dersom fersk gjær; løs opp gjæren i litt av det lunkne vannet (37 grader), og tilsett resten av det ""våte"".
Dersom tørrgjær; bland gjæret i resten av melblandingen, og tilsett deretter det ""våte"". Vannet skal være nærmere 40 grader.
Tilsett alt det andre.
Elt godt i en kjøkkenmaskin i ca 5 minutter; deigen skal være litt tykk, grøtaktig.
Del deigmassen i 4 smurte former, og la den heve under klede i 1 time. Brødene stekes ved 200 grader i 40-60 minutter, og avkjøles deretter på rist!"
INGREDIENSER:
2 ts tørrgjær
7 dl lunkent vann
2 ss olivenolie eller rapsolie
1 ss fruktose
5 dl sammalt hvete, grov, eller sammalt spelt
0,8 dl byggmel
0,8 dl spelt
0,8 dl bokhvetemel
0,8 dl sammalt rug, fin
0,8 dl havregryn
0,8 dl sesamfrø
1/2 dl fint durumhvetemel
0,8-1 dl glutenmel
2 ts johannesbrødkjernemel
2 ts natriumredusert salt Annonse
FREMGANGSMÅTE:
Ha gjær, olie og fruktose i det lunkne vannet. Blann i resten av ingrediensene og elt deigen i kjøkkenmaskin til den er passe fast og elastisk. Sett deigen til heving på ett lunt sted til den er hevet til dobbel størrelse.
Elt deigen igjen og form den til brød eller rundstykker. Dekk med ett klede og etterhev i 30 - 40 minutter.
Sett brøden i stekeovnen ved 180 grader og la dem steke i ca. 40 minutter (15 - 20 minutter for rundstykker). Avkjøles på rist.
Disse fant jeg på [url]www.matoppskrift.no[/url]. :D
Lollypop! sa for siden:
Oi. Beklager damer. Jeg har den nye boka hans, men har ikke ruslet så mye rundt i oppskriftsdelen enda. De aller fleste oppskriftene hans er for sære for meg uansett. Jeg liker ikke å laga mat som jeg ikke kan navnet på halvparten av ingrediensene og som tar laaaaaang tid å lage.
Skal kikke mer i den delen når jeg får bedre tid da. :D
SUUUUUPERT å få inn oppskriftene her da.
Tusen takk. Går i gang med baking i morgen. :)
Lollypop! sa for siden:
Nå har jeg foresten lest oppskriftene her.
Det høres ut som om det var veeeeldig mye karbo i de brødene.
Kan det være bra da?
Det blir vel C-måltid deluxe av dette?
Jeg kan jo ikke spise C-måltid. Jeg legger jo på meg selv uten dem... :(
Iset sa for siden:
Lindbergbrød blir vel et C-måltid om man slanker seg ja. Er mye karbo i dem, så direkte lavkarbo er det jo ikke om man spiser mye av det. Men man teller jo ikke karbo på Lindberg på den måten, da bør man jo heller finne andre metoder.
cilemora sa for siden:
som eg har forstått det etter boka så er det myyyye mere karbo
i brødene vi baker selv etter hans oppskrift, enn det man får kjøpt..
baker man selv kan man spise 1 tynn skive, kjøper man kan man
spise 2 tynne skiver...klarer meg fint uten brød, spiser knekkebrød,
men ska unne meg et av hans kjøpbrød i jula :)
Lollypop! sa for siden:
Uff. Da blir det ingen av delene på meg. Heldigvis har jeg lollypopbrødet da. Det er jo ikke C-måltid. Hva med det ingers rugbrød. Er det ok? C det også sikkert?
Iset sa for siden:
Ingers rugbrød inneholder nok mye mer karber enn Fedonbrødet. Dersom du legger SÅ fort på deg av karbohydrater, bør du nok holde deg til hjemmebakte lavkarbobrød som Lollipop-Iset-brød og lignende. :)
Lollypop! sa for siden:
Tankte meg det ja. Nei da får det bli ketolyse brød på meg videre også ja. kanskje jeg skal lete å se om jeg finner oppskrifta på Isetbrødet (jeg er håpløs på søking til tross for utallige forsøk). Det kan jo være godt med litt forandring fra Lollypopbrødet. Det er jo godt, men det blir jo litt kjedelig i lengden. :D
Iset sa for siden:
Godt med litt variasjon ja. :D
Bare søk på "Isetbrød", så kommer den opp, du må sikkert bare lete litt nedover siden, evt. på side 2. Jeg skal bake Lollipopbrød i helgen, pleier å veksle mellom det og Isetbrødet. :D
Lollypop! sa for siden:
Det blir sikkert bra å veksle ja. Har ikke smakt isetbrødet enda, men skal bake iløpet av uka.
SusieBlues sa for siden:
Iset-brødet anbefales på det varmeste!!
cilemora sa for siden:
nå ligger det et rykende ferskt iset-brød på benken her, lukter
bare såååå godt :D klarte ikke vente så måtte skjære av skalken
og det smakte langt fra ille, trur dette blir laga flere gang ja :p
men hvor lenge holde det seg godt??
oppbevarer dere det i kjøleskap eller fryser dere ned??
:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.