Kjøpte henrykt den nye sukkerfrie marsipanen fra Odense.
Det sto ikke hva den var søtet med, men fant ut at den er søtet med sorbitol etter å ha sjekket E nummeret.
Så leser jeg her inne at sorbitol ikke kan brukes av lavkarbere til tross for at det er et sukkeralkohol.
Det skulle visst være slik at det blir omdannet til sukker i kroppen likevel?
Betyr det et det er like ille som sukker?
Og kan jeg virkelig ikke få smake på marsipanen min? :Gråte&bære seg:
Fordelen med sorbitol framfor sukker er at det gir en lavere blodsukkerstigning siden det må omdannes til glukose først. I tillegg gir det heller ikke hull i tennene siden bakteriene i munnen ikke kan utnytte sorbitol.
Men siden det omdannes til sukker er det best å være forsiktig med det likevel, særlig for de som følger ketolyse og må være veldig strenge med karbohydratene.
Jeg husker ikke merket, men jeg vet at sambo plukka opp en sukkerfri marspian på en Ica-butikk vi var på i en annen by, og leste opp "aspartam" som søtning på varedeklarasjonen. Og det er jo et fullstendig lovlig for lavkarbiser;)
Kommer tilbake til det dersom jeg finner den på Ica her jeg bor.
Nå har jeg ikke Atkinsboka mi her (;)), men jeg mener Atkins advarer mot å bruke Aspartam i noen særlig grad ... Det er et ganske skummelt stoff, mener nå jeg. Bedre med sukkeralkoholer (som i Cavalier) da :).
Ja det stemmer..!
Men jeg tror nå uansett at litt ikke kan gjøre så mye. Jeg synes marsipan er akkurat godt nok til at jeg kunne tenkt meg å spise det en eller to ganger i året.
Ja.. Jeg har boka di!... Du må bare si fra når du vil ha den tilbake altså! Jeg burde jo strengt tatt ha fått kjøpt meg den selv også.
Desverre! Ikke for og ødelegge men bare gjøre deg/dere oppmerksom på at cavalierhar OGSÅ sorbitol i seg! Har den i skuffen nå og den blir IKKE spist for å si det sånn... Merket at jeg ikke tåler sorbitol. Legger på meg av det! så derfor spiser jeg heller ikke tyggegummi eller pastiller heller (buhu, hadde vært kjekt innimellom når stålånden trår i kraft...:o Ikke alltid praktisk og pusse tenna på bussen heller...:rolleyes:) Men jeg lager min EGEN marsipan med splenda jeg, og DEN spiser jeg med GOD samvitighet!:):):) Oppskrifter er her inne, og fler av dem også... klems
Men PC-snuppa har i alle fall et godt poeng! Man kan jo lage marsipanen sjøl, vi gjorde det ofte da jeg var liten, så kanskje jeg skal prøve det i år:)
Hmmm, det synes jeg erveldigrart for jeg sitter med pakken i hånden NÅ og det står vitterlig sorbitol i innholdsfortegnelsen som stabilisator. Det står på tysk, dansk, norsk og engelsk tekst. Denne pakken er kjøpt for ikke mange dagene siden i Life helskostbutikk på storsenteret. Gikk inn på Cavalier si nettside og fant innholdsfortegnelsen på Cavalier marsipan, og der får jeg ytterligere bekreftet at Cavalier marsipan vitterlig inneholder sorbitol. [font=Arial][size=1][color=#000081]
[LEFT]Ingredients :[/LEFT] [/SIZE][/FONT][LEFT]Almonds, sweetener maltitol, stabilizer: sorbitol,[/LEFT]
potassiumsorbate E202
[/COLOR][b][/b] Her er linken så kan dere se at det stemmer. Den står som . Det samme står på pakken m marsipan jeg har foran meg nå også.
Så desverre, marsipanen til cavalier inneholder desverre sorbitol. Jeg mener ikke å være så sta;), men mener det faktisk er viktig og vite for oss som ikke kan spise dette at man blir klar over det:). SJOKOLADEN til cavalier inneholder IKKE sorbitol, så den er fortsatt grei :D klems
Jeg sa aldri at Cavalier sin var uten sorbitol...Jeg sa bare at de også hadde en..
Men seff er det bedre å lage den sjøl..Men Cavalier sin er et alternativ...
Den er grei:) Jeg bare tenkte at jeg skulle klargjøre innholdsfortegnelsen slik at de som evt ønsket og anskaffe seg den skulle være klar over at den inneholdt sorbitol, så de som ikke tåler det skulle spare seg et bomkjøp (som jeg gjorde, men JEG burde jo ha lest inholdsfortegnelsen litt nøyere da...:rolleyes:). Og grunnen til at jeg ytterlig klargjorde innholdsfortegnelsen var at Bee mente det IKKE var sorbitol i den. Ikke noe av dette var myntet på noen spesielle, bare ville komme med et innspill fordi jeg tilfeldigvis satt med noen opplysninger som en eller annen ville ha nytte av:) Og selvfølgelig har du rett, Cavalier er et meget velsmakende alternativ. Tross alt bedre og spise den, enn vanlig marsipan som inneholder masse sukker:) klems
Hei:) Fort gjort og overse det kanskje, for det står som: . Så man tenker kanskje ikke over det;) Og nei, på nettsidene deres er det kun en eneste type marsipan, den samme som er og få kjøpt på helsekosten. Lyst på en link til produktene deres ? (...slafs)
DET skjønner jeg veldig godt!!! Jeg gjorde et testforsøk m marsipan tidligere i uken. Da bare malte jeg opp mandler uten og skålde de eller tørke de først og laget marsipan av det, sammen med splenda og tragant. UHHHHHHHHHH-MMMMMMMMMM sier jeg bare! Det var kjempegodt! Smakte litt mer av den liksom. Jeg tok opp i litt ekstra eggevitte oppi og bittelitt vann til jeg så det ble passe, for den trakk litt mere fuktighet til seg pga av skallene. Kan anbefales når man ikke orker og skålde dem. Fargen blir jo mørk da, men jeg bryr meg ikke om det. Tok halvparten tilside og stekte det i ovnen i 8 min. på 180 grader. Ble kjempegode "kransekakestenger" til kaffen. Kan sikkert smelte mørk sjokolade og pynte med også. Dette skal jeg gjøre flere ganger! Bare et lite tips hvis du har lyst til og prøve noe annet som avveksling:)
[b][/b] Ps. Jeg pleier og ta oppi malte mandlene og ha de oppi en sil (stor) og sile de før jeg lager marsipanen, slik at de grøvste kornene blir tilbake. Da blir marsipanen smidig og seig uten større klumper. Jeg tar vare på den mandel "sanden" som ligger tilbake i silen og bruker det som strøssel på bakst eller pynt på kaker. Men dette er jo smak og behag da:) Klems
Finnes ferdig skåldede mandler å kjøpe også. For de som bor i Oslo har jeg sett store poser til en billig penge på Sultan!
Takk for gode tips, PC-snuppa!
Stakkars meg som er syk har nytt litt for godt av Atkins og Cavailers produkter, og søtsuget er kommet litt på plass igjen. Sukk...
Å være syk er kjedelig! GOD BEDRING Photobskura:) Ferdig skoldede mandler? Hørtes VELDIG kjekt ut! Skal se om de er og få kjøpt her jeg er. Litt langt og kjøre en hel time en vei for og kjøpe dem i oslo...
Bare hyggelig å dele med dere her inne. Liksom ikke så morsomt og sitte for seg selv og ikke dele av noe kanskje andre kan ha nytte eller glede av. Hadde vært et fattig forum hvis ingen her hadde delt av sin erfaring eller av sine tips. Men dette forumet er så generøst at det er en fryyyyyyd:)
Når det gjelder søtsug, så vet jeg desverre av erfaring at den kan komme fort tilbake (been there, done that ja...) Men oppdaget at det er lettere (for meg i allefall) og holde under kontroll hvis jeg holder meg til hjemmelagede ting m splenda i stedet for alle sjokoladene og snopet fra Cavalier. Så når jeg skal kose meg lager jeg sjokoladeboller (de med smør...uhhhmmm...), kransekakestenger og marsipan. Og hvis jeg skal spise litt sjokolade, holder jeg meg til pitteliten bit møøøørk sjokolade (70 eller 86 %. Mørkere enn det og jeg kan likeså ta en spiseskje tørr kakao...hihi, men det er jo smak og behag da;)) Holder i masse-lassevis for meg. Nyter biten og er veldig fornøyd etterpå. Det er så lite sukker i den at det har gått fint for min del i allefall. Og magen holder seg i knusende ro...
Etter og ha kuttet ut alt av pastiller og tyggegummi med sorbitol og aspartam i, og annet dill, Cavaliersjokolader, og snop er jeg blitt veldig vàr for søtt. Bruker færre suketter i teen (èn er nok), blir for søtt. Skulle smake på den sukkerfrie vaniljeisen til Diplom (..?) Den ble ALT for søt for meg nå. Har spist den tidligere og likt den, men nå..... aldri mer... Og dette har jeg merket SPESIELT etter og ha kuttet fullstendig ut sorbitol! Tidligere tok jeg pastiller eller tyggegummi med det i og tenkte, pytt, det er da så lite i det. Men for meg har det gjort enorm forskjell, og det hadde jeg faktisk ikke trodd! Prøvde og gjeninnføre det som en test på om det var tilfeldig, men etter få dager merket jeg at nei, det var ikke tilfeldig. Følte det klusset så mye med mitt blodsukker at jeg måtte bare slutte m alt som inneholdt det. Etter en stund igjen bedret ting seg. Jeg regner med at det er kanskje på grunn av insulinresistensen og pcos-trøbbelet mitt (hormoooooooner på bærtur) som gjør at kanskje jeg er ekstra følsomt for det. Andre reagerer kanskje ikke slik på det, og det er jo kjempebra for dem. Men selv må jeg altså holde meg vekk fra det. Og det går bare bra:) Stiller meg egentlig undrende til at jeg skal reagere slik på sorbitol og at det klusser sånn med systemet mitt, mens jeg kan ta en bit mørk sjokolade uten at jeg får problemer av det... Men den er så mørk at den er vel snillere enn sorbitolen... En godtegris har jeg alltid vært... Jaja, nei, nå skal jeg ikke kjede dere mer om dette emnet.
[b][/b] Nå skal jeg lage meg en god kopp te. Med EN sukett.:p Ha en strålende mandag folkens:) Klems
Oj, hjelpe meg å mye jeg har skrevet. Måååååå forsøke og holde meg litt kortere. Men...bokstavene rotter seg sammen mot meg. De er så mang-e... De..tar...helt...over... GURGLE....... abcdefgh...iiiiiiiii-iiiiiiiiiik
:hjelp:
Det morsomme er at jeg ikke er en godtegris, og har egentlig aldri vært det. Liker ikke godteri en gang, bortsett fra sjokolade.
Det beviser vel egentlig at søtsug ikke bare er en psykisk ting.
Takk og pris så klarer jeg å ignorere søtsuget, og har ingen problemer med å gå forbi dersom det er det jeg vil.
Forskjellen på før og nå er det å vill og det å liksom måtte ha!
(Jfr kjæresten har kjøpt godteri, ergo må jeg også spise av det. Noe så teit, egentlig!)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.