< Tilbake til oversikten

Hva med resten av familien?

#1

Megvel sa for siden:

Hei! Jeg er på dag tre av å kutte masse karber denne uka, jeg ser frem til hvordan dette går.

Har imidlertid et spørsmål: Om man lager mat til "hele familien", inkludert mann og barn (snart tre år), der de IKKE er på slankern (han er heller ikke interessert i å prøve lavkarbo, enda). Hvordan gjør man det da, utenom å spise maten i smug? Når de spiser det jeg gjør, pluss karber, så blir det jo bare tull for dem?

Hjelp!


#2

sjokoman sa for siden:

Du spiser kjøtt,grønnsaker og saus til middag de andre plusser på poteter,ris,pasta. ol.
Du spiser eggerøre til frokost med litt grønt . de spiser med brød. Går fint det. Har i hvert fall gått bra her i heimen. Jeg lager 2 pizzabunner, en til meg selv og en til ungene. Nå hjelper de jo for meg at mannen min også prøver å spise mindre karbohydrater(han er ikke SÅ flink da). Eneste som er litt vanskelig er viss du vil ha sånn skikkelig rask og enkel mat som pølser og spagetti,gradiosa,pytt i panne.. her må man ha ordentlig mat.
Bare planlegg godt så går det nok bra.


#3

Megvel sa for siden:

Vel, når jeg har egg og bacon til frokost, hvordan forklare til Herr Dings at "nei det kan du ikke få, min min bare min"... Eller min fete saus, min majo (frøken Dings elsker dessverre majo)...

Sagt på en annen måte, har noen opplevd at lavkarbo har gikk helseulemper for resten av familien?


#4

Megvel sa for siden:

Takk for tips, forresten!


#5

sjokoman sa for siden:

jeg leste her et sted at en dame som hadde en unge som var veldig hyper. Hun la om kosten hans også, kutta karber, og han ble som en annen unge.
vet ikke om det har noe å si for barn å spise mye fett,. men vet det er kombinasjonen med karbohydrater som er verst visstnok. Altså loff med majones,baguetter med rekesalat,pølse i brød, logg med nugatti...da legger man på seg. Jeg lar mine unger spise bare egg og bacon, viss de vil det. Du slipper jo dette "slakefokuset" at du spiser egen mat liksom, dersom alle spiser det samme. Men helsemessig for unger vet jeg ikke, det er jo ikke bra med mye sukker og det blir det alltids nok av.


#6

Begod sa for siden:

Løsningen hos oss er at jeg lager min mat og de andre får spise hva de måtte ønske. Dog prøver vi å ha samme middag et par ganger i uka.


#7

Distrea sa for siden:

Hehe... når jeg startet på atkins for 5 år siden, hadde jeg ei venninne (har henne ennå) som også er naboen min. Hu var innom stort sett hver dag og spiste av de deilige middagene mine, med fløte, smør og rømme.
Dama la på seg hu.... mens jeg gikk gjevnt og trutt ned :p

Mannen din kan sikkert passe på seg selv, men barnet er værre. Men jeg klarte hvertfall lenge å bare ta en "dert" til datteren, mens jeg tok mer selv av feks majones, samme med smør. Hvis du syns det er for vanskelig kan du spe på med andre fettkilder.

Lykke til :blomster:


#8

MorStine sa for siden:

Det er ikke noe problem her. Jeg lager samme middag til alle, men jeg har en egen fet saus til kjøttet, mens de har vanlig brun eller bernaise. Vil de ha egg og bacon, så får de det. De spiser vanlig brød til frokost, jeg spiser mitt eller lapper. Jeg har forklart at mamma har litt annen mat enn dem innimellom, og det synes de er helt fint. Mannen min har gått ned 6 kg på min slankekur, fordi han får hjemmelaget mat hver dag og mye mer grønt, fullkornspasta, natur/basmatiris. Grovere brød osv. Velger de sunne alternativene til resten av familien også!
Skal de ha hurtigmat, lager jeg meg en skål med smørgrøt, det går jo kjempefort...


#9

Safir sa for siden:

Her spiser alle det samme. Barna og mannen får det jeg spiser, med karbohydrater til. De er alle slanke, så jeg har ikke tenkt at det er noe problem. Er det det?

Er det bare jeg og barna får de ofte den samme middagen som meg, da de får nok brød ol. i løpet av dagen.


#10

SusieBlues sa for siden:

Hos oss spiser vi samme middag. Jeg lager litt pasta/poteter/ris til barna (ikke alltid), mens jeg og min mann spiser uten. Barna spiser sjelden vanlig brød, for de elsker mine Iset-brød og andre lavkarbobrød, men jeg har alltid ferdigoppskjært vanlig/grovt brød i fryseren som de bare kan varme litt i risteren. Vi har de siste 4 årene ikke hatt søtt pålegg i huset. Men vi har hjemmelaget syltetøy uten sukker.
Barna får nesten aldri saft (ikke sukkerfri heller) og kun brus og godteri på lørdager, da får de kose seg med god samvittighet.
Barna synes det er digg med kjøttdeig, og masse saus. De må også spise litt grønnsaker, men er ikke så utrolig opptatt av karbo-mat.

Synes ikke det er noe problem, jeg. Barna er 6,13 og 17. Men jeg savner litt enkeltheten i å bare stikke en frossenpizza i ovnen en fredagskveld...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.