Var på den lokale Coop Megaen i dag. De har tillbud på kjøttdeig denne uka. 40% off. Det blir litt å spare når man som jeg går på trygd :).
Kjøpte inn 6 stk 0,9 kg coop kjøttdeig til ca 35 kr pr. stk å læmpa rett i frysern.
Siste forbruksdag er 5/12.
Tror jeg har kjøttdeig nok i 2-3 måneder nå (jeg er singel). Jeg lager for det meste kjøttkaker av kjøttdeigen, og litt til frokost. Kjøttkaken bruker jeg å fryse ned med en gang. Tar bare opp det jeg trenger å tiner det i microen.
Det jeg lurte på er hvor lenge man egentlig kan ha kjøttdeigen liggende i frysern?
Kanskje jeg skulle kjøpt inn en 5-6 til? Om de holder seg i 5-6 måneder da.
Jeg bruker å hamstre kjøttdeig når den er på tilbud. Hiver den i frysern og bryr meg ikke om holdbarhetsdatoen:D Det er altså så lenge den er fersk når jeg kjøper den. Jeg har spist kjøttdeig som er gått ut for flere måneder siden......Så lenge den er fryst så tror jeg ikke det har så mye å si. Jeg har ikke blitt sjuk ihvertfall ;)
Jeg bryr meg heller ikke om dato, så lenge det har vært i frysern.
Vil tipse om at Rimi selger sånn frossen kjøttdeig av sitt eget merke til fast pris 19,90 for 450g. Vi stikker innom og tar gjerne med 20 stk om gangen. Vi bruker også masse kjøttdeig!
Når det gjelder kyllingfiletene, så ville jeg vært obs og sjekket innholdsfortegnelsen nøye. Veldig ofte har billig kyllingfilet mye vann og mye salt. Sjekk også karbo-innholdet.
Tremånedersregelen gjelder bare hvis kjøttdeigen nærmer seg holdbarhetsdatoen, så du kan sikkert ta det med ro.:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.