< Tilbake til oversikten

South Beach

#1

melene sa for siden:

Hei!

Noen andre som prøver South Beach dietten? Visstnok den Clinton lever på... Er en trefase sak, lavkarbo, hvorav jeg har vært gjennok første med godt resultat, så var det litt opp igjen i ferien, og så ny omgang med fase 1. Optimist! Har tidligere prøvd G.Rohde og Lindberg.:rolleyes:

Melene:)


#2

melene sa for siden:

Nille oppfordret meg til å skrive litt om South Beach, siden det ikke står noe om den her. Skal se om jeg finner tid til det i løpet av de neste ukene, og spesielt hvis flere er interessert;) . Ellers så selges boken i norsk utgave hos Bokkilden, og det står informasjon om den på første side.
www.bokkilden.no/

Melene:)


#3

CillyBilly sa for siden:

Hei,
endelig en som går på SB. Jeg begynte på dietten på for noen uker siden og kom greit gjennnom fase 1. Mistet søthungeren, gikk ned 4-5 kilo og følte meg skikkelig bra. Desverre gikk ikke fase 2 like bra. Sommerferien og det at vi bodde hos venner, gjorde at jeg ikke kunne lage all denne "sære" maten hele tiden. Jeg har rett og slett skeiet fullstendig ut. Nå etter tre uker med myyyyyyyyyyye godterier, brød, poteter, boller og tomme kalorier, så har jeg faktisk bare lagt på meg EN kilo. Pussig, men veldig bra. Jeg har fremdeles tre-fire kilo som skal av, så jeg starter nå på fase 2 igjen.

Hvilken fase er du i? Vil gjerne høre mer.


#4

melene sa for siden:

Å så kjekt med en annen south beacher!!!:)

Jeg gikk ned ca 5 i de to første ukene. (Veiet 78 da jeg begynte). De to ukene gikk egentlig veldig lett. Så kom ferie, og i Danmark er det IKKE mye lavkarbo... Så det ble +1,5. Nå er jeg i en lanvarig fase 1 igjen. Dvs at jeg spiser riktig til frokost og lunsj, ikke snev av karbohydrater. Men til middag spiser jeg som oftest som resten av familien, men tar bare litt potet eller litt pasta for syns skyld. Hvis familiens middag er mer udefinert, lager jeg meg en "lovlig" omelett. Senere på dagen spiser jeg lite, gjerne egg i ulike varianter, og litt snop i det skjulte. Og i helgene skeier jeg ut der det er naturlig... Jeg har nå tatt av totalt 2,1 kg etter ferien, på 4 uker. Så den metoden virker og, men det går mer sakte. Og hadde jeg vært mer standhaftig med søtsakene, hadde det nok gått unna. Men i går begynte jeg å trene igjen, så nå skal du se det skjer noe...
Men søtsaker, hvem fant opp noe så avhengighetsskapende?

Vi må holde kontakten...:telefon:


#5

Iris sa for siden:

Hei! 5 kg ned i fase 1 på meg også. Den gikk veldig greit syns jeg. Så gikk det med meg som med dere... Sommer og lite lavkarbo. Hmm... Så gikk det opp igjen da. Kutta jo treninga i sommer også. Begynte igjen denne uka. Begynte South Beach også igjen denne uka. Tenkte å kjøre rein fase 1 i 14 dager, men orka ikke.. Må ha frukt... :rolleyes: og litt annet..

Blir fase 2 for da kan jeg ha litt av det også. Har kjøpt naturris i stede for vanlig polert og den hadde vi sammen med litt wok i går. Kjempegod, litt mer å tygge på. Men bare liten porsjon. Har også kjøpt fullkornsspaghetti(?), ikke smakt enda, men skal en dag. Litt sunnere enn vanlig tror jeg. :confused:

Går litt opp igjen fordi kroppen binder mer vann igjen.Så det forsvinner vel forholdsvis greit når man er igang igjen. Satser på det. :)


#6

HP sa for siden:

Hei dere South Beachere! :snill:

Noen av dere som har lyst å skrive litt om hva SB går utpå? Så klarer vi gjerne hente inn enda flere her! Alle åpne sider er legges til i google og kvasir skjønner dere. :)

Ser dere snakker om faser, hva er planen for de enkelte? Er dietten mer som Lindberg eller Atkins? Må ærlig innrømme at jeg ikke vet så mye om SB... :o


#7

Nille sa for siden:

Sånn inntil videre fant jeg dettte på Mozon.no - de forskjellige fasene trenger utdyping - og da er vel Melene den rette - hun har jo prøvd det en stund og kjenner til de forskjellige fasene ! Fase 1 er så vidt jeg kan se ganske lik Induksjonen til Atkins, men en lav fett versjon - (som gjøre den mer akspetabel for de fleste).

Gå ned tre til seks kilo på to uker
Over fem millioner amerikanere raser nå ned i vekt med South Beach dietten – en slankekur basert på en liste over snille og slemme karbohydrater utviklet av en lege i Florida.

Mannen bak dietten USA sverger til for tiden er hjertespesialisten Arthur Agatston, som er direktør ved Mount Sinai Medical Center i Florida. Dietten ligner litt på Fedon Lindbergs diett, og velger på samme måte mat med "snille" karbohydrater fra en liste over matvarer sortert etter glykemisk indeks.

Agatston utviklet South Beach-dietten til pasientene sine som han så ikke klarte å gå ned i vekt.

Dietten inneholder normale porsjoner av kjøtt, fjærkre og fisk, i tillegg til egg, nøtter, ost og en del grønnsaker, men slankerne må unngå mat som inneholder ”slemme” karbohydrater – som finmalt hvetemel, hvitt sukker og bakte poteter.

”The South Beach Diet” ble virkelig populær da tidligere president Bill Clinton på en pressekonferanse for AIDS-arbeidet han holder på med ble bedt om å kommentere vekt-tapet sitt på 20 kilo. Han takket ølstopp, sin tyske trener og South Beach-dietten.

Clinton, som var kjent for sine junk-food-vaner og ble kalt ”Bubba” da han var president, sa at man kan gå ned mellom tre og seks kilo de første to ukene av dietten – og dermed gikk boken til topps på bestselgerlistene. Nå har den solgt over 5 millioner eksemplarer i USA.

Agatston sier at man med denne dietten ikke trenger å telle kalorier eller veie porsjoner, og at man fremdeles kan spise god, tilfredsstillende mat. Dietten inneholder tre daglige måltider og to mellommåltider.

Legen lover raske resultater, og det er særlig rundt hoftene og på magen at vekttapet vil bli synlig.

Fasene i dietten
Dietten er delt inn i tre faser. De to første for en viss periode, og den tredje for resten av livet.

I fase 1 spiser du normale porsjoner, men det er strenge regler for hvilke matvarer med karbohydrater som kan fortæres. Dette er den strengeste fasen, og den varer i to uker. Hovedsakelig består dette kostholdet av magert kjøtt som kylling, kalkun, fisk og skallyr. Grønnsaker med lav glykemisk indeks er også lov, sammen med magre oster, nøtter og egg.

Man kan altså regne med å gå ned tre til seks kilo i denne fasen.

I fase 2 blir noen flere matvarer introdusert, mens vekttapet vil fortsette med en halv til én kilo i uken. Du skal holde deg i denne fasen til du veier det du vil veie.

Fase 3 er for resten av livet. Den handler om å spise sunt og beholde den vekten du vil ha. Hvis vekten begyner å øke er det bare å følge fase 1 i dietten en liten stund.

Arthur Agatston bok "Gå ned i vekt med South Beach-dietten" er tilpasset norske forhold av Ingrid Espelid Hovig og til salgs hos www.bokkilden.no for 299 kroner.

Mozon.no, 14.06.2004


#8

melene sa for siden:

jeg har lovet å skrive noe mer, men det er den tiden... Fullt arbeidende trebarnsmødre, ikke sant det er dårlig med tid..?

Og før jeg kan skrive må jeg lese boken igjen...
Men ikke gi opp, det kommer nok en SB-artikkel i løpet av høsten...


#9

Donkea sa for siden:

Hei
Jeg er ny her på forumet. Sitter og ser meg litt omkring, og fant denne diskusjonen. Syntes at denne SB-dietten/livsstilen hørtes litt OK ut. Så nå har jeg bestilt boka. Men åssen er det når en har barn. De skal vel ikke ha denne slanke maten? Må en lage 2 middager og slik?


#10

HP sa for siden:

Der var du Donkea! :)

Bare oppklare en liten ting... SB, Lindberg og Atkins er ikke slankedietter! :snill:

De er hormonbalanserende - normaliserende dietter. Dermed kroppsbalanserede og slankende eller vektøkende for de som trenger det. ;)

Barna dine skal ikke slanke seg, men de trenger likevel en balansert diett! Barn skal ikke telle kalorier - og det skal heller ikke en som går på Lindberg eller Atkins... Matglede er nøkkelen til suksess for alle! :)




#13

HP sa for siden:

South beach kommer som egen kostholdsfilosofi - underforum :)

Da blir de samlet... :p


#14

Donkea sa for siden:

Las litt mere på bokkilden om boka SB. Jeg var litt redd for at jeg kom til å trenge masse "amerikanske" matvarer som bare finnes i Oslo. :rolleyes: Men siden "Ingrid-sjøl" har tilpasset oppskriftene til norske forhold, så går det vel an å skaffe de fleste ingredienser?
For å gi en beskrivelse av hvor øde jeg bor: Definisjon på bytur, er handling på S-laget :rolleyes:
Lurer på en ting til. Er det matplaner i boka, slik at det er ganske greitt å begynne, eller må en lage menyer selv?


#15

HP sa for siden:

Ja der er matplaner, men du må spise mer enn det som står der. :ja:

Men jeg vil heller anbefale deg å bruke oppskriftene her i forumet, samt fedon sin kokebok - den reviderte. ;)


#16

melene sa for siden:

Hvorfor må du spise mer enn måltidsplanene i South Beach hvis du følger den dietten..? Jeg vet at jeg spiser mindre enn planene, men skulle jeg spist så mye hadde jeg krepert!:eek:


#17

HP sa for siden:

Fase en planen er intet mindre enn en lavkalori slankediett... :eek:

Frokost og lunsj forslagene i senere faser er mangelfulle på både næring og energi... :rolleyes:


#18

HP sa for siden:

Og når jeg har sagt det, så vil jeg gjenta at menyforslagene og det Agatston skriver ikke stemmer over ens... :)


#19

Marianne sa for siden:

[quote=Donkea]Las litt mere på bokkilden om boka SB. Jeg var litt redd for at jeg kom til å trenge masse "amerikanske" matvarer som bare finnes i Oslo. :rolleyes: Men siden "Ingrid-sjøl" har tilpasset oppskriftene til norske forhold, så går det vel an å skaffe de fleste ingredienser?
QUOTE]

Det er kanskje ikke så greit med alle matvarene som anbefales. Det er MASSE jeg ikke kan finne her jeg bor - og her er det en del matbutikker og velge mellom:
[color=purple][/color]
f.eks. : mager Ricotta (til alle dessertene), mager Feta, mager mozzarella, mager Parmesan:(
[color=purple][/color]
Jeg har kjøpt Synnøve Finden Ekstra Lett gulost i skiver, Sans Cottage Cheese, og Yo'plait 0,1% yoghurt (som står såvidt nevnt ett sted inne i boken, men overhodet ikke i JA-mat-listen).
[color=purple][/color]
Synes ikke boka er så veldig bra, dårlig bearbeidet for norske forhold, dårlig oversatt.
Men, for min del funker dietten:D
[color=purple][/color]
Ha en mager aften:p
marianne


#20

Marianne sa for siden:

Jeg har også problemer med å spise opp alt, melene:rolleyes:
[color=blue][/color]
marianne


#21

ilrilin sa for siden:

Jeg lager lavkarbo mat til hele familien. De får bare spise det samme som meg, det er jo sunn mat! Noen ganger koker jeg litt ris, pasta eller poteter til de andre, men det er også den eneste spesialtillagingen jeg gjør.


#22

melene sa for siden:

Jeg har tre barn og de nytter det ikke å få over på sunt lavkarbo kosthold, så da er det en utfordring for meg å ha best mulig S.B. middager. Hvis vi har spaghetti til middag så har vi en voksen saus med kjøttdeig, og så putter jeg enda mer spennende i den av løk, sopp osv. Barna's er like "plain". Så er jeg begynt å servere en salat til, og kanskje litt avocado. Så får ungene tilbudet, men det er bare jeg (og gubben) som forsyner oss av det. Og så tar jeg kanskje ørlite pasta på fatet for syns skyld. Så det eneste de merker er at vi serverer mer grønt til, "fordi det er sunt". Det samme gjør jeg med poteter og ris, forsyner meg minimalt, for syns skyld, og gjemmer resten av fatet i salat. :cool: Jeg spiser middagens hoveddel, som kjøttkaker, fisk, kylling etc helt som før. Endringen er bare i tilbehøret (og kanskje i mengden kjøttkaker, nå er en nok...). Men så er det jo noe som er mer vanskelig, som mors hjemmelagede lapskaus som de insisterte på i går, da må jeg jo spise, så får jeg bare prøve å få færreste mulig poteter i øsen, mer kjøtt, kålrot og gulrot.
Hvis vi har reste-middag en dag, er det veldig legitimt at de får restene de liker og jeg lager meg en ommelett eller har kyllingfilet og grønnsaker. Ingen reagerer på det, det er jo ikke nok til alle av restene... :cool: (reste-middagene er de beste!)
Så det er ikke lett å være helt etter boken med barn rundt middagsbordet, men å få til å spise ganske S.B.-aktig, går fint.

Lykke til!


#23

Lovinda sa for siden:

Hei.

Jeg er ny på dette forumet, men startet min South Beachdiett for snart 2 uker siden og har så langt gått ned 6 kg. Det er motiverende nok i seg selv, men jeg sliter mest med frokostene siden jeg ikke er så veldig glad i egg (omeletter, frittata etc.) :( Savner brødskiva med brunost... Det beste er at søthungeren har gitt seg. Dessuten kan jeg kose meg med en håndfull nøtter om kvelden :)

Lykke til!


#24

Marianne sa for siden:

Så gøy å høre om det gode resultatet ditt, Lovinda!

Hva slags mat lager du og hvilke planer har du for fortsettelsen? Skal du gå rett over i neste fase?

Gratulerer med det og velkommen til forumet!
marianne


#25

melene sa for siden:

Kjempeflink! Lykke til videre!!!


#26

OleBole sa for siden:

Begynner på sone 1 i morgen for første gang, så får jeg se hva som hender framover.:goodluck: Er ikke sånn der fan av kurer, men denne ser ut til være bra iallefall


#27

Snow sa for siden:

Noen på SB dietten i disse dager? :detektiv:


#28

Godisgris sa for siden:

Hei, jeg er ganske ny her og trenger en skikkelig vektnedgang etter fødsel. huff så mye man kan legge på seg:-(. jeg har begynt å lese south beach-boka etter å ha sett venninner gå ned greit og holdt seg nede.

tenkte at jeg skulle forberede meg mentalt, lese boka for å starte til mandag. og jeg har sist masse imens men et rare er at på to uker har jeg nå plutselig gått ned to kilo- uten å gjøre noe, som jeg føler det. kanskje vekte sitter litt mentalt alikevel....

nå starter eg skikkelig på mandag - wish me luck:-)


#29

Tuttan sa for siden:

[quote]
Det er kanskje ikke så greit med alle matvarene som anbefales. Det er MASSE jeg ikke kan finne her jeg bor - og her er det en del matbutikker og velge mellom

Synes ikke boka er så veldig bra, dårlig bearbeidet for norske forhold, dårlig oversatt.
[quote]

Min første erfaring med lavkarbo-mat (som jeg brukete som slankekur) var SB. Som lavkarbo-nybegynner prøvde jeg å gjøre alt riktig ved å følge boka slavisk. Jeg slet meg helt ut med ingredienser og matlaging. Mange oppskrifer med god mat, ikke noe galt med det, men det ble for detaljert for meg.

Leste mye på dette forumet og "landet" tilslutt på Ketolyse-kuren som ikke har dags- og ukemenyer, men forslag til menyer. Dette passet bedre for meg med full jobb og to små barn. Strengere på mengde karboydrater, men det fungerer for meg. Mye enklere å improvisere med de rette matvarene i kjøleskapet. Såå mye enklere :D Jentene på 1 1/2 og 4 spiser stort sett samme mat som oss voksne, men de får litt fullkornspasta og naturris i tillegg. Og så får de ofte rå grønnsaker isteden for stekte/kokte som de ikke er så glade i.

I tillegg til oppskriftene i Ketolyseboka bruker jeg noen fra SB-boka, litt fra Fedon, en lavkarbo-oppskrift-bok jeg fant i bokhandelen og dette forumet. MASSE å velge mellom til alle måltider. Og for de som blir lei av/ikke liker egg til hver frokost så finnes det alternativer. Let og finn ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.