Kjør deigen seig sammen med saltet, spe med egg og 3 dl fløte, ha i krydderet når deigen har blitt glatt, spe med resten av fløten til du syns deigen er passe. Løs, men allikevel fast :)
Håper de faller i smak. Jeg har hvertfall lyst til så gafle innpå :p
1 kilo medisterdeig = 2060 kcal, 167 g protein, 155 gram fett og 0 karber.
3 egg, veier de 200 gram? Da inneholder de 184kcal, 25,2 g protein, 19,6 g fett + ca 1,8 karber.
4-5 dl fløøde.. vi sier 4,5. Det blir 1629 kcal, 9,45 g protein, 171 g fett og 13,05 karber
Tror ikke at de andre ingrediensene inneholder noe som er bryet verd å regne på.
tilsammen i hele deigen:
3873 kcal
201,65 g protein
345,6 g fett
14,85g KH
Hvor mange kaker fikk du av denne deigen da? Ble de like store? og hvor mye veier hver kake?
Laget disse idag, men med 2 deler medisterdeig og en del kjøttdeig. Da beholdt liksom kakene mer av fettet. Det ble ikke så mye fett i panna. Kjempegode. Det blir frokost, lnsj og middag idag + mange til frys. :)
Hei på deg:)
Har nettopp laget disse utrolig gode medisterkakene. Kjøpte 1 kg. medister rett fra slakter og fulgte oppskriften din. Absolutt de beste jeg har smakt. Disse skal jeg lage og servere på julaften, det er helt sikkert. Tusen takk...:)
Og jeg lager langtidsstekt ribbe også i dag. Tester ut oppskrift funnet her inne:)
Jippi, Gilde har ren medisterdeig i 400g pakker! Og min kiwi hadde ved en feil bestilt denne. Dessverre kjøpte jeg bare ei pakke... Nå sitter jeg her og spiser verdens beste medisterkaker med stekt rødløk til. Nammenam! Må jammen lage medisterkaker til jul:D
Må bare piske liv i denne igjen nå som det går mot jul. Var på harrytur idag, og fikk tak i skikkelig medisterdeig. Stekte opp en porsjon, helt etter denne oppskriften. Etterstekte i langpanne på 125 grader i 30 min. Og Voila, tidenes beste medisterkaker ever! Anbefales på det sterkeste!
Dytte på tråden igjen, dette er veldige saftige medisterkaker. Min deig ble litt løs fordi jeg hadde 400g medisterdeig, så med halvering av oppskriften ble det ikke helt riktig, 1 1/2 egg er lett nok når man har både vanlige store høns og dverghøns(legger egg på ca 30g), men jeg slang oppi en ts johannesbrødkjernemel og lot deigen stå et kvarter før jeg stekte. Også brukte jeg fersk ingefær, 1 god toppet ts til 400g medisterdeig. Tok også en omgang med stavmikser for å få deigen enda mere finfordelt.
Kakene er kjempesaftige, så saftige at jeg var usikker på om de var ferdig stekte, de var så bløte og gode inni, mye bedre enn de tørre greiene Gilde produserer.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.