< Tilbake til oversikten

Lills medisterkaker

#1

Distrea sa for siden:

Så har Lill kokkelert noen timer i dag. Kom frem til knallgode medisterkaker, finnes ikke tørre og henger godt sammen.

1 kilo medister-deig
3 ts salt
3 egg
4-5 dl fløte
1 ts malt muskat
3/4 ts malt ingefær
2 ts pepper

Kjør deigen seig sammen med saltet, spe med egg og 3 dl fløte, ha i krydderet når deigen har blitt glatt, spe med resten av fløten til du syns deigen er passe. Løs, men allikevel fast :)

Håper de faller i smak. Jeg har hvertfall lyst til så gafle innpå :p


#2

Gerd sa for siden:

Disse skal prøves :sikle: (Bare en eller annen butikk her i oladalen gidder å ta inn medisterdeig.....)
Oppskrift kopiert og lagret :D


#3

Distrea sa for siden:

:eek: hva????... ikke medisterdeig på denne tiden? FYYYYYYYYYY!


#4

Distrea sa for siden:

Finnes det et snilt mattegeni som kan regne ut næringsinnhold pr 100 g her? :o og hvis jeg får se stykket også, kanskje jeg lærer det en gang :p

Mye av fettet var jo igjen i panna... så egentlig vil det uansett bli litt feil :(


#5

Dilly sa for siden:

Ikke geni, bare Dill :)

1 kilo medisterdeig = 2060 kcal, 167 g protein, 155 gram fett og 0 karber.
3 egg, veier de 200 gram? Da inneholder de 184kcal, 25,2 g protein, 19,6 g fett + ca 1,8 karber.

4-5 dl fløøde.. vi sier 4,5. Det blir 1629 kcal, 9,45 g protein, 171 g fett og 13,05 karber

Tror ikke at de andre ingrediensene inneholder noe som er bryet verd å regne på.

tilsammen i hele deigen:

3873 kcal
201,65 g protein
345,6 g fett
14,85g KH

Hvor mange kaker fikk du av denne deigen da? Ble de like store? og hvor mye veier hver kake?

Litt vanskelig å regne riktig

Ble så sulten av å spise oppskrift..


#6

Distrea sa for siden:

Kalorier totalt:226 kcalFett totalt:22 gProteiner totalt:13 gKarbohydrater totalt:1 g

Dette er hva jeg kom til pr 100 g. Da trakk jeg fra litt fett siden jo hvertfall 40 g fett var igjen i panna.

Hva sier du Dill... er ikke kun det asså. Dill er topp:p Hvordan ser det ut?


#7

Distrea sa for siden:

For hele deigen veier jo 1,5 kilo... så da delte jeg på 1,5 og kom frem til mitt næringsinnhold.

Jeg bruker karboteller matprogram, så der legger jeg inn alt i 100 g.
Foresten er jeg veldig fornøyd med det programmet :)


#8

Nena sa for siden:

Disse var knallgode!!!! Kjempegod kryddersmak, rett og slett nydelige!! Tusen takk for oppskriften:)


#9

Distrea sa for siden:

Fint du likte dem da! Fikk lyst på sjøl jeg, så det ble middagen her i dag. SÅÅÅÅÅ kjekt det er å ha i fryseren :p


#10

Pearl sa for siden:

Laget disse idag, men med 2 deler medisterdeig og en del kjøttdeig. Da beholdt liksom kakene mer av fettet. Det ble ikke så mye fett i panna. Kjempegode. Det blir frokost, lnsj og middag idag + mange til frys. :)


#11

Anitra sa for siden:

Kjempeflott!! Da kan jeg lage disse til julemiddagen :)


#12

mona42 sa for siden:

Hei på deg:)
Har nettopp laget disse utrolig gode medisterkakene. Kjøpte 1 kg. medister rett fra slakter og fulgte oppskriften din. Absolutt de beste jeg har smakt. Disse skal jeg lage og servere på julaften, det er helt sikkert. Tusen takk...:)
Og jeg lager langtidsstekt ribbe også i dag. Tester ut oppskrift funnet her inne:)


#13

Yonah sa for siden:

Jippi, Gilde har ren medisterdeig i 400g pakker! Og min kiwi hadde ved en feil bestilt denne. Dessverre kjøpte jeg bare ei pakke... Nå sitter jeg her og spiser verdens beste medisterkaker med stekt rødløk til. Nammenam! Må jammen lage medisterkaker til jul:D


#14

Distrea sa for siden:

Nå er're jul igjen. Og jeg måtte inn her for å finne igjen oppskriften :p Plass til mye mer på Lavkarbo.no enn i hue mitt :rolleyes:

mmmmmm, blir god lunsj i dag


#15

widowmaker sa for siden:

Må bare piske liv i denne igjen nå som det går mot jul. Var på harrytur idag, og fikk tak i skikkelig medisterdeig. Stekte opp en porsjon, helt etter denne oppskriften. Etterstekte i langpanne på 125 grader i 30 min. Og Voila, tidenes beste medisterkaker ever! Anbefales på det sterkeste!


#16

Yonah sa for siden:

Dytte på tråden igjen, dette er veldige saftige medisterkaker. Min deig ble litt løs fordi jeg hadde 400g medisterdeig, så med halvering av oppskriften ble det ikke helt riktig, 1 1/2 egg er lett nok når man har både vanlige store høns og dverghøns(legger egg på ca 30g), men jeg slang oppi en ts johannesbrødkjernemel og lot deigen stå et kvarter før jeg stekte. Også brukte jeg fersk ingefær, 1 god toppet ts til 400g medisterdeig. Tok også en omgang med stavmikser for å få deigen enda mere finfordelt.

Kakene er kjempesaftige, så saftige at jeg var usikker på om de var ferdig stekte, de var så bløte og gode inni, mye bedre enn de tørre greiene Gilde produserer.


#17

Distrea sa for siden:

mmmmmm.... nydelig...:p måtte bare skryte litt.


#18

Rin sa for siden:

Jeg napper frem denne oppskriften igjen - det er medisterkaketid! :) Disse blir kjempegode!


#19

Distrea sa for siden:

Så er'e jul igjen :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.