Linnmk sa
for 17år siden:
I dag ønsket jeg meg middag uten saus innblandet slik at jeg kunne se hva jeg egentlig puttet i munnen ;) Men med saus ved siden av...
Så Sambo kokkelerte dette til meg og var så snill å skrive ned oppskriften etterpå... :elsker: og det var såååå godt!! Hadde mimmi(farmor) på middagsbesøk og hun syntes også det smakte himmelsk!
[CENTER][CENTER]Grønnsaksform med svin og hjemmelaget saus. [/CENTER]
[CENTER](mettet 3 voksne og 2 barn…hvorav to av oss er på ketolyse. Til ære for de som ikke var på Ketolyse hadde vi også litt gulrot i skiver i forma, samt kokt potet ved siden av)[/CENTER]
[CENTER][size=3][/size][/CENTER][/CENTER]
Ingredienser i forma:
600 g svin (ytrefilet gir best resultat grunnet mørhet)
½ paprika, gul
½ paprika, grønn
400 g blomkål
300 g brokkoli
100 g squash
1 tomat i skiver
1-2 gullerøtter
ca 150 g revet ost
100 g sopp
2 buljongterninger
2 dl vann[size=3][/size]
Ingredienser i sausen:
½ beger seter rømme
½ beger crème Fraiche
1 fond terning med Provenscal
ca 1 dl fløte
2 ss melange[size=3][/size]
Hva gjør du:
Vi valgte å kutte 300g av kjøttet i terninger. Brun kjøttet i stekepanne og ta vare på steikefett og krydder i panna.
Skjer alle grønnsakene og soppen i terninger og legg dette som ei seng i en ildfastform eller en liten langpanne
Hell over vannet og smuldre buljongen over blandingen.
Fordel kjøtterningene over blandingen og legg filetene på toppen.
Settes midt i ovnen på 200g i ca 35 min.
Ta ut forma etter 25 min, legg tomatskivene over filetene og dryss osten over kjøttet, sett forma tilbake for de siste 10 min.[size=3][/size]
Sausen:
Varm opp stekepannen med steikefettet og krydder, ha i 2 ss med margarin.
Knus fondterningen i smøret og tilsett rømme og crème Fraiche, rør godt, spe på med fløten da dette blir veldig tykt. Skal kun koke opp. Denne sausen blir som sagt tykk, men det passer godt til denne retten…[size=3][/size]
Krydre etter eget ønske, men her brukte vi Aromat, salt, hvitløk og kokkens krydder, gastromat.
Fondterningen og krydret fra kjøttet gjør hele sausen, så den behøver ikke mer krydder enn dette. Det er dog viktig å krydre kjøttet godt, men vært forsiktig, kan bli for mye av det gode.
[font=Times New Roman][/font]
Bon a-petit
[size=3][/size]
Nille sa
for 17år siden:
Bytt ut margarinen med meierismør, så er den helt perfekt denne !:D