Vi skal ha en finere sammenkomst på lørdag, med noen barselvenninner. Og siden jeg nå går på lavkarbo, så vil jeg gjærne at vi skal lage noe sånt da.:D Men jeg er IKKE noe flink til å lage menyer. Vi skal ha treretter.
Er det noen som kan kan hjelpe meg litt? Noen av oss spiser det meste og noen er litt sånn middels kresen.
To like tråder betyr ikke dobbelt med svar. Du kan likeså godt skrive noe nytt i det innlegget du har fra før ... og vips så er tråden din øverst igjen;)
Har du kikket litt rundt hva du kunne tenke deg?... det er et lite hav av oppskrifter og de fleste er godt over gjennomsnittet gode:p
Hvis du kanskje tilføyer litt av hvilken sjanger mat du ønsker, kanskje folk syns det er enklere å hjelpe.
Lykke til... kan jo ikke bli feil med rett lvkarbomat :D
Kanskje noe sånn?
Kamskjell på lekkert dandert ruccola med bittelitt veldig god olivenolje på, og gjerne sånn gourmetsalt med sitron...
Lammelår stuffet med hvitløk og masse persille... grillede hele tomater, eller halve, gratinert blomkål...
og så hadde jeg gått for Gerds ostekake: forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=15963
Siden det er barselvenninner, blir det vel ikke vin... :(
hmmm, jeg foreslo lammelår, men ei som ikke likte det. Fikk avsmak i sv.skapet. Så foreslo jeg kalkun. Det skulle visst smake "fjøs", så foreslo jeg ovnsbakt ørret. "lika ikke fisk..." fikk jeg til svar da....
Ovnstekte kyllingfileer? Eller svin indrefilet stekt sakte i ovnen med frisk timian og rosmarin og gjerne litt parmesandryss på toppen? og en god chianti?
:)
Jeg lagde en fantastisk god forrett/appetizer til mitt barseltreff for lenge siden.
2-3 diiigre champignon pr person
Vipp av stilkene forsiktig, kutt de opp i småbiter.
Ha i en bolle. Ha finkuttet (rå) bacon oppi, + hvitløk om man liker det.
Ha også oppi ansjos, og mos alt sammen til en pasta.
Fyll soppene med fyllet, gratiner med en god ost.
Ha i litt olje i en ildfast form, plasser soppene, ha på salt + pepper,
stekes... husker ikke hvor lenge eller hvor varmt, men vil tippe 200 grader i 10-12 minutter.
Fylt, baconsurra svinefilet er veeeldig godt :D Fylles med Philadelpiaost med urter og hvitløk, surr baconskiver rundt. Fres i pannen slik at det blir stekeskorpe. Stekes ferdig i stekeovnen. Blir utrolig saftig og god. Server med de grønnsaker du har lyst på. Jeg har brukt salat.....
Kanongod :D Lagde slik til bursdagen til søsteren min....følte jeg var på litt usikker grunn og ikke helt sikker på hva jeg holdt på med, men det ble kjempesuksess:D
Heia!
Her var det mange gode oppskrifter:DHar du prøvd denne?
Fylte kyllingbryst m.blomkålris,saus og broccoli:
-Lag et snitt,en lomme i fileten
-Skær 1cm tykk skive brie el.annen ost,legg i snittet.
-Surr 3 skiver bacon rundt hver filet
Ildfast form,midterste rille,ca20min,200grader
Saus
-Lag din egen favoritt
-Bruk sjyen som samler seg i formen
-Evt.ferdiglaga med lite karber
Smørdampa broccoli
-Damp møre i lite vann,mye smør og salt
Lykke til med selskapet ditt!:p
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.