Karbosara sa for siden:
Skogsærkrem
4 dl blandet varm Fun-Lightsaft som er litt
sterkere enn det du vil drikke
1/2 pose gelatinpulver (dvs.4ts...som skal blandes
med 8ss lunkent vann)
400g frosne skogsbær
10dl kremfløte
2ts johannesbrødkjernemel
3 korker flytende suketter (fra Cederroth internasjonal)
-
La gelatinen ligger og "smelte" i vannet i noen minutter,
rør litt rundt av og til, så den løser seg litt opp. -
Hell litt av den varme saften i gelatinblandingen og rør så
det blander seg enda mer før du blander gelatinblandingen i all saften.
Prøv å pass på at alt pulveret er rørt ut. -
Ha bærene i en stor bolle og hell saftblandingen over den
mens den er varm, slik at bærene tiner, og bland. -
Når bærblandingen er kald, (dette kan gå fort!)
piskes kremfløten til krem, blandet med flytende suketter og
JHBM(som det er lurt å riste inn i litt av kremfløten
før den tilsettes hele fløteposjonen.) -
Nå skal kremen blandes med bærblandingen,
og det er viktig å gjøre dette før geleen er stivnet
og etter at den har begynt å tykne,
men siden det er tilsatt frosne bær, kan dette gå ganske fort,
så det er lurt å følge med, for "boink!" så var den stiv...:rolleyes:(snakker av erfaring) -
Hvis du ikke vil at bærene skal samle seg på bunnen,
kan det være lurt å vende den litt forsiktig med en slikkepott
etter en halv time eller så.
La stå og godgjøre seg et par timer i kjøleskapet.
Hele posjonen er stor og kan serveres til mange!
Det kan fryses posjonsvis, og jeg mener den ikke skal flyte ut
når den tiner, bare vit at den er treg til å tine,
slik at du beregner god tid. Jeg skulle ha litt en lørdagskveld, tok den ut av fryseren...
Da jeg la meg to timer senere var den litt tint...la den i kjøleskapet, og dagen etter
var det fremdeles krystaller i midten...da hadde jeg en full 2-liters isboks...
Min evaluering:
Kremen var nydelig som den var da jeg laget den,
og flere av gjestene spurte etter oppskriften!!!
Men jeg tror kanskje at jeg neste gang skal legge til 1 ts JHBM,
slik at den blir littegrann fastere.
Jeg tror også at for den som vil ha skikkelig fromasje konsistens,
går det an å halvere mengden krem, JHBM og flyt.suketter.
Det er er altså ikke prøvd ennå, og jeg skal skrive noe om det neste gang jeg prøver.
50 gk i hele greia! Dvs: 2,7 gk pr 100g.
Er ikke dette en fabelaktig dessert på julaften, da dere?:D