Her kan dere legge inn lenke til oppskrifter av julemat som dere legger inn (både bakst og mat), så skal jeg oppdatere hovedinnlegget. (Ikke legg oppskrifter her, men der de hører hjemme, bare lenken her.)
(I utgangspunktet, så tenker jeg at man kan jo bruke hva som helst, så det er bare å skumme gjennom dessertforumet, men jeg gjør et lite unntak for karamellpuddingen jeg fant på min vei. ;) Også kan jeg legge inn flere dersom dere finner noe og lager lenke til meg i denne tråden.)
Ser ikke slik ut. Jeg søkte spesifikt på oppskriftforumet (dere har sett at man kan søke i et og ett forum?), og her ligger ingen. Så dersom noen finner en, så kan dere legge den ut under oppskrifter og legge lenke i denne tråden, så skal jeg oppdatere hovedinnlegget.
Fant ikke jeg heller. Kanskje jeg må til med medisterdeig og prøve lage en oppskrift selv :p Jo, tror jeg tar det en dag denne uka :D
Er vel bare å bytte ut potetmel og melk, med fløte og egg... hva med JBKM?
Ja andestek er hovedretten hvis man kan si det sådan. Så er det også mange som spiser fleskestek (tykkribbe). Noen få familier spiser kalkun. Og veldig mange familier har hele pakka, and, fleskesteg. Til dessert har de allerfleste familier Ris a la mande, det ligner på riskrem, men er IKKE det samme. Kan også på det varmeste anbefales. Se diverse dansk julemat her.
Jeg visste det, hah. Har nemlig hatt en dansk stefar i 8 år hehe. Men den der "riskremen" hørtes jo helt ut som vanlig riskrem med unntak av mandlene? Så på oppskriften.
Åja om sausen er VARM er det jo en forskjell ja, hehe. Vi har kirsebærsaus til riskremen, og ofte mandler oppi også, for det er så godt (hakkede eller skivede + den hele mandelen i en av porsjonene) men sausen er kald.
Hvem er vi? Du og din familie?:rolleyes: For i de 13 år jeg har bodd her i Norge, har jeg ALDRI fått servert kirsebærsaus til riskrem. Det har vært jordbær- eller bringebærsaus. Skulle aransjere jul for første gang siste år, og jeg sprang samtlige butikker i Oslo rundt for å finne kirsebærsaus. Nix. Måtte til slutt lage det selv ved å kjøpe frosne kirsebær.:D
Svigermor lager alltid hjemmelaget kirsebærsaus, den er knallgod. Med masse halve kirsebær i, tykk og deilig. Jeg har ikke prøvd å lage det selv, men får henne til å lage for meg av og til. Skal få oppskriften. Mmmm. Rød saus på kartong slik de fleste bruker er jo bare ekkelt.
Andesteg er deilig julemiddag.Min eks er dansk,fra Tønder,så jeg har spist denne retten mange juleaftner.Til denne anden laget min eks svigermor en deilig tykk flødesovs,hvidkål og grønnkål,stuede.Til dessert:Ris a la Mande med kirsebærsovs!Glade jul og deilige Danmark!!!!
Her kommer det forslag til noen julekaker.
Bakerst Nøtte marengs . Fra venstre foran : kokoskaker,sjokoladepinner og pepperkaker.
Oppskrift :
300g meierismør
250g Whey Tech nøytral proteinpulver
5 eggeplommer
1 dl splenda + en dæsj flytende søtstoff
2ts natron
Smuldre isammen smør og proteinpulver,bland i natron og eggeplommer.
Del dette i tre deler.
Del 1 Pepperkaker: tilsett 1 1/2 ts kardemomme,1 1/2 ts nellik og 1 1/2 ts ingefær.
Del 2 Kokoskaker : tilsett 50g kokos og 1 god spiseskje cocosa.
Del 3 Sjokoladepinner: tilsett 2 sp kakao og gjerne litt hakket mørk sjokolade.
Legg deigene i plastikkposer og oppbevar noen timer i kjøleskapet,da blir det ikke så klissete å holde på med.
Pepperkakedeigen kjevlet jeg ut i en plastpose ,da gikk det greit å kjevle. Oppbevar pepperkakedeigen i kjøleskapet og ta ut litt om gangen.
Alle kakene stekte jeg på 170 gr.
Eggehvitene pisket jeg stive,blandet i litt søtstoff og finhakkete nøtter og tørket på 90gr i ca.2 timer
Personlig kunne jeg tenkt meg litt mere smak på kakene .Synes de smakte litt likt ,mye smørsmak. Men er ikke så glad i sånne kaker uansett, så de fleste blir vel brukt som bunn i ostekake ,tenker jeg:)
Av deigen kan det også lages kaker med evt.vaniljesmak som kan brukes i Delfia kake.
Har ikke regnet skikkelig på karbeinnhold,men tror det ligger på rundt 20 kanskje litt over.Ble ca.60 kaker ut av dette.
rasp et kålhode. ha over ca en spiseskje salt og pass på at det finfordeles skikkelig. (forholdstallet er ca en ss/20 gr salt til en kg kål)
legg alt i en bøtte og dekk over bøtta med plast. etter en kort stund vil væske piple ut av kålen. det er denne vi vil ha. press så massen godt ned slik at det ikke er luft i kålmassen.
fyll en plastpose eller lignende med vann og knyt igjen og bruk denne som lokk, slik at det ikke kommer til noe luft i det hele tatt.
sett bøtta kjølig (f.eks i kjellerboden) i en måned. det må ikke slippe til luft, da råtner kålen.
etter en måned har man surkål man ellers bare tror man får på franske bistroer.
lag i morgen, så blir det ferdig til jul.
Du abonnerer automatisk når du svarer på en tråd. Eventuelt kan du klikke på "trådverktøy" oppe i høyre hjørnet og så på "abonner på denne tråden". Dine abonnerte tråder ser du på kontrollpanel eller på snarvei -> abonnerte tråder.
Nei, men det skal jeg definitivt prøve til jul! Jeg skal lage masse konfekter til jul. Jeg har planer om å lage så mange forskjellige at jeg får en overraskelse hver gang jeg skal spise en sjokolade. :geip:
Kuult. Om du eller noen andre kjenner til et nettsted å bestille sukrinmelis på fra utlandet, please tell. Peppermynteoljen som trengs i oppskriften fåes på iherb.com. (Der har de kun sukrin i granulert form, eller hva det heter, kalt erythrothol, elelr noe linende.)
Jeg har ikke sett på iherb, men jeg sjekket netrition nå og det ser ut til at de har. Denne her finnes i granular og powder. Meeen... frakta er så dyr på netrition at det ender opp med å koste mer enn å bestille sukrinmelis fra funksjonellmat.
Men hvis vi spør om iherb kan ta inn sukrin fra sensato? :snill: Jeg har spurt Yasi om hun kan gjøre det. Hun har fått sin egen kontaktperson hos iherb. :snill:
Fattigmann. Kan man lage det uten å steke den i smult. Det må jo bli godt likevel? Og å få den til å bli lavkarbo burde være enkelt siden de består av egg, egg og egg. www.schulze.no/juletradisjoner/julekaker/fattigmann.htm
Kanskje bruke kokosmel og mandel mel 50-50? Og tilsette noe smør?
Hm.... hva tror folk om å bruke kikertmel i pepperkakedeig? Har mer eller mindre funnet ut at kikerter går bra hos meg, tross karber... så da lurer jeg på om det kan være med på å gjøre pepperkakene litt mer... pepperkakete. :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.