Siden det er julebordstider tenkte jeg at jeg skulle spørre de kloke hoder her på forumet om en ting jeg har fundert på.
Vi vet jo at alkohol minsker fettforbrenninga mens kroppen forbrenner alkoholen. Så om man skal på julebord, eller fest etc og vet at man skal drikke alkohol, er det da best å få i seg fettrasjonen tidlig på dagen (og heller ligge unna så mye fett på kvelden) slik at fettet ikke legger seg på sidebeina mens kroppen tar seg av alkoholen?
Når du drikker alkohol, tar fettforbrenningen pause til alkoholen går ut av kroppen. Du går ikke ut av ketose, men kroppen forbrenner alkoholen først, for den er lettest å forbrenne.
Jeg personlig har ikke gjort noen endringer i matinntak selv om jeg har tatt en dram ( eller to eller tre..... ;))
Det jeg har lest om det, er at en skal ta noe fettrikt å spise ca. en halvtime før alkoholen inntas. Særlig Skaldeman nevner dette. Å spise "fettrasjonen" flere timer tidligere, kan jeg ikke tenke meg har noen som helst effekt.
Vet også at det står i "Franske kvinner blir ikke fete", av Mireille Guillano, at franskmenn ikke drikker vin utenom maten, i motsetning til i mange andre land i Vesten, hvor man gjerne "koser seg" med et glass/flaske vin mellom eller før måltidene. (Anbefaler ellers ikke boka, da den blir sett gjennom amerikansk-fettfobiske øyne). Men det er sant, vinen drikkes i Frankrike til maten, og en begynner ikke med den. Måltidet begynner som regel med en fet forrett.
Tusen takk for innspill alle sammen! Jeg skal tenke hardt og mye på hvordan jeg skal angripe julebordssesongen.
I følge Skaldeman er det alltid lurt å spise fett før man inntar noe annet, slik at fettforbreninga har nok fuel. Var bare usikker på om det gjaldt alkohol også :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.