Kan stekes som kake i form eller posjonskaker i muffinsformer.
3 egg vispes til eggedosis
Vend forsiktig inn:
125 g mandler, 1 dl Splenda, 1 ts kanel, 1 ts malt nellik, 1 ts malt ingefær og 1 ts bakepulver som er kjørt til "mel" i foodprocessor.
Tilsett til slutt 75 g smelta smør.
Stek v 175 grader, ca 10-12 min for muffins, 35-45 min for form. Kjenn etter med stekepinne/knivspiss så det ikke stekes for lenge.
Om du dropper nellik og ingefær ligner den veldig på gulrotkake, selv uten gulrøtter!
Oppdatering etter å ha spist noen:
Den er nesten litt for god...;) saftig formkakekonsistens også, det gjelder å ikke steke for lenge. Jeg fikk 10 saftige muffins (vanlig str) av røra.
åååhh...jeg lurer på hvordan jeg skal få laget christmas cake i år..:(
blir vell alt for mye tørka frukt og sånt i den...og vi som er så glad i det!!!
Noen som har ett forslag?
Tja, noe tørka frykt har jo lavere GI enn andre, vil tro tørka aprikos kunne deles i biter og trekke i litt konjakk og tilsettes denne kakerøra? Event rive litt skalll av appelsin/sitron og tilsette?
Dette e rjeg ikke god på, men kan gjøre et overslag så får andre som er flinke til dette korrigere eller bekrefte:
3 egg=3 kh
125g mandler=12 kh
1 dl Splenda=0 kh???
1 ts x4 (bakep&krydder) = 4 kh ???
75g SMØR = 0,7 kh
:D SÅ GØY at den falt i smak også hos andre!! Jeg ser for meg en liten justering til, med kakao og mørk sukkerfri sjokolade (da må kanskje Splendamengden reduseres noe), samt hakka valnøtter.... det bør være utgangspunktet for en god brownie!
Om du dropper ingefær og nellik smaker de som gulrotkake, selv uten gulrot og karbene den har :ja: :) De er saftige, minner veldig om "vanlig" gulrotkake, bare litt lettere, og blir enda bedre om de ligger natta over i en plastpose :sikle:
Jeg laget med alle krydderene( det er akkurat de jeg har i vanlig gulrotkake, bare kanel er kjedelig) og rev oppi en liten gulrot( 50gr) og det smakte skikkelig gulrotkake! Nesten som min vanlige( jeg har alltid brukt halv melmengde og malte mandler i tillegg;) ), og gubben elsket den. Laget glasur av philadelphiaost og fløte søtet med litt splenda i stedenfor melis og den smakte akkurat som vanlig. Jeg mener jeg regnet ut til at hele kaka kom på drøyt 30 karbo, men jeg glemte å skrive ned... også ble det 12 stykker i kaken.
Jeg har også bakt, skal ha gjester ikveld, men er ikke sikker på om det blir mer igjen! Hele familien likte denne:)
Bra tips om glasur, det skal jeg prøve neste gang, hvis jeg rekker det før den er spist opp!
Driver å tester ut hva jeg kan lage til jul, slik at jeg ikke er helt asosial, og denne var bankers!
bra jobba BiB:)
Åh, fytterakkern... ( :sikle: all over the place....... )
Denne tråden er oppdatert hver gang jeg er innom kontrollpanelet,
og jeg har jo ikke lyst på krydderkake nå...!!!:_oy::hjelp::nei: :ja:
Det kommer an på hvor stor brødform du har, skal du ha i slik form tror jeg at jeg ville ha brukt 1 litersform, formen/fasongen ikke viktig, men hvor mye den rommer. Har du rund form dobler du oppskrifta og skjærer tradisjonelle "bløtkakestykker".
Lykke til! Jeg vil nok anbefale muffinsformer, for den henge rikke så godt sammen som vanlig formkake.
Nå momser jeg kryddermuffins her!! :sikle: :sikle: :sikle:
[font=Comic Sans MS][/font] Jeg gjorde imidlertid en "feil" underveis... Jeg hadde i 150 gram smør istedet for 75... :eek: Slik går det når pc`n står i stua, og jeg løper imellom for å lese og kokkelere... :lol:
[font=Comic Sans MS][/font] MEN!! De ble litt saftigere og henger godt sammen, så kanskje det ikke gjorde så mye!! NYYYDELIG!!! :sikle:
Hvordan er det å fryse denne tro?? Tenkte å bake en slik i dag og dele i to. Har tenkt å bruke halve til gulrotkake. Kanskje jeg bør dobble oppskriften da....:)
Da skal jeg også gjøre det:D Var så usikker da jeg bakte de tidligere i dag, at jeg hadde de i muffinsformer. Men 10 stk er jo borte på null komma svisj:o Det blir nok en runde til før jul ja. Det ble visst litt svinn fra røra (NAM) :D
Hæ? Duste-Iset har ikke vært inne og lest denne tråden før nå. Hallo? :dåne:
Dette er jo midt i blinken for kakeelskende gravide som bør passe seg litt fordi fosteret trenger en snill mamma som ikke dytter i seg allt slags sukkerdritt. Yummy!
Dette er en GENIAL oppskrift, kjære BiB :suss: Jeg får i blant litt fnatt av all nøttebruken i bakst, men dette smakte kake! NAM :sikle: Jeg brukte små muffinsformer i papir og fikk 14 stk. Har spist tre (farlige gode, ja), men lar resten hvile seg til i morgen. Da skal jeg teste ut kremost-glasur, så får vi se hvordan det funker. Kan man fryse disse mon tro?
Takk igjen for at du delte denne med oss! :blomster:
Jeg tror jeg pisket eggedosisen litt for mye, for de ble veldig svampaktige ... og jeg fikk 22 stk muffins av røra selv om jeg forgrep meg kraftig på den :p
Jeg laget disse nylig, tilsatte 3 ts johannesbrødkjernemel i røren. De ble knallgode. Sank veldig sammen i midten og hang litt vel fast i papirformene (kunne jo smurt dem da, men), men de var skikkelig gode på smak. Fireåringen min ble helt hekta!
Denne ble testet igår, og hjelpe meg! Fantastisk god!! Skal prøve gulrotvarianten med topping til jul. Så kan de andre sitte der med julekakene jeg har bakt - fulle av karber :-)
Skummelt å bake julekaker; er så vant til å slikke av/smake på/momse deig og rester (urk...) og det gjør man jo ikke i sitt nye liv. Tips: hiv innpå en god tyggis og tygg ivei til du er ferdig med bakingen - og har ryddet opp.
Lagde disse som muffins her om dagen, fine å ha med på jobb som lunsj med smør og ost på.
Jeg byttet ut splenda med sukrin/stevia-blanding. (1 halv desiliter sukrin og 2 gram stevia) da ble det jo endel mindre karber og for disse inneholder 0 karber :D
Jeg drar frem denne jeg. Disse har jeg laget i dag.Og de er supergode. Jeg laget med bare kanel da, har ikke handlet inn julekrydder enda.Har spist en, men lurer på om jeg skal hente en til....:D
ja mandelmel er vel en del tørrere, er vel mindre fett i det og sånn.. Denne kaken hadde jo BARE gode tilbakemeldinger, så jeg må jo nesten bare prøve da.. :D
mmm denne laga jeg i dag, fytti så godt, tok ikke i splenda, hadde litt sukrin i, kunne sikkert tatt mer, men var litt skeptisk, redd for å få sukrin smak, dem ble som gulrot kake, så luftig og deilig mmmm
Hei BiB!
Er det mandelmel (kjøpt på helsekost) som skal brukes i denne oppskriften. Eller skal jeg kjøre mandler i en foodprosessor og lage mel av den?
Jeg er ny, så har ikke helt peiling på alt :)
Abonnerer på denne, elsker saftige formkaker og husker enda første gangen jeg fikk en ganske kladdete, men samtidig luftig og saftig krydderkake i barnehagen. Rrart hvordan jeg husker sånt enda..... kan enda huske lukten.
:) Jeg vet det er lenge siden denne tråden ble startet, men tar sjansen på å spørre likevel. Jeg tåler ikke mandler; noen som har tips til hva jeg kan bruke i stedet?
Da er det kanskje bedre å velge en oppskrift på en allerede eksisterende kokosmelkake, enn å gjøre om en nøttekake til nøttefri. Jeg vet det finnes et par oppskrifter her på sjokoladekake med kokosmel( men jeg finner de ikke i farta), om man kutter kakao og tilsetter krydder får man krydderkake.
selvfølgelig Imse! Noen ganger tenker jeg bare ikke:eek:
Det slo meg også at jeg kan lage "nøtteblanding" av knuste gresskarkjerner. Kanskje det blir litt sånn nøttebunnaktig? Må teste en dag!
Prøvde å lage denne idag. Jeg er helt hjelpeløs på kjøkkenet, så det gikk ikke så bra.
Jeg fikk aldri en røre, men mer en veldig fyldig, fast deig. Er det meningen? For under stekingen sprakk deigen og flaket seg opp, så ferdig produkt er bare en haug store smuler i muffinsformer. Jeg brukte mandelmel, så hadde i ekstra smør, kan det ha vært feilen jeg gjorde?
Bør kanskje også nevne at jeg aldri klarte å piske eggene til eggedosis :o
Det skal være malte mandler, ikke mandelmel. Ikke rart den ble hard, mandelmel trekker enormt mye væske. Men jeg kan love deg at denne kaka er god, så prøv den en gang til med malte mandler.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.