iren84 sa for siden:
ja, overskriften taler vel for seg selv...
Julen er jo en tid for MASSE god mat. Hvordan har dere tenkt å "klare" dere da, med henhold til dietten?
iren84 sa for siden:
ja, overskriften taler vel for seg selv...
Julen er jo en tid for MASSE god mat. Hvordan har dere tenkt å "klare" dere da, med henhold til dietten?
Sascha sa for siden:
Hei,
Ja, det er nok mange fristelser i jula, men man må jo bare fortsette som før. Det er jo mye man kan spise, da, mye kjøtt og fisk etc. nøtter kan man jo kose seg litt med, fete gode oster, ribbe etc.
SusieBlues sa for siden:
Jeg kommer til å spise som vanlig, jeg. Holde meg unna potetene, sukker, mel.. Det er jo så veldig masse godt kjøtt å spise. Spiser smørstekt brokkoli ved siden av NAM!!!
Kaker skal jeg prøve å holde meg helt unna. Blir kanskje en smak dersom det er småbarn i familien som presenterer sine mesterverk.. Vi skal lage pepperkakehus med barna, da skal jeg jammen ha en stor pepperkake når vi er ferdig!
Dersom du må ha noe søtt i jula, så foreslår jeg å lage ting selv, her inne er det masse oppskrifter.
Jeg har iallefall ikke lyst til å gå opp 5 kg over jula, så jeg skal være flink! Jeg skal ikke spise sjokoladeting før juleaften, da skal jeg kose meg med 150g mørk sjokolade. Gleder meg!!
BiB sa for siden:
Jula 2006 hadde jeg holdet på i 7-8 uker. Bestemte meg for at målet var å holde vekta, samt kjenne at det ikke var hverdag men høytid.Bestemte meg på forhånd hvilke dager og med hva jeg skulle tiltate meg noe utenom mdietten. For det var jeg klar over, jeg kunne ikke, med de tillatelsene jeg gav meg, si at jeg fortsatt var på diett, det var mer snakk om å holde vekta.
Bevliget meg 1/2 skive polarbrød extrem til frokost hver dag, 1/2 tallerke risgrøt lillejulaften (liker ikke rømme, så tømmegrøtalternativet er uaktuelt for meg), 1 tallerken mølja (laget på flatbrød og kjøttkraft) også på lillejulaften (og da snakker vi barnetallerken, det er mitt knep i slike stunder).
I krumkake jul- og nyttårsaften, også 1. juledag om jeg husker rett. 1 kanelkjeks fra Cavalier til kaffen hver dag, marsipan eller sjokolade fra samme et par ganger i løpet av jula. Lagde multekrem med Splenda, og spiste elelrs ribbe, rull, sylte og medisterkaker jeg selv laget fo rå ha kontroll på ingrediensene. Tilbehøret julaften var dampet rosenkål og saus jevnet m fløte (til ribbe).
Hadde en TOPP jul (og gikk ned 200g på de 2 ukene).
Veggpryd sa for siden:
Huff, julen kan bli en utfordring! Klementiner overalt - og klementiner er jo så godt! Marsipan, julekaker, konfekt... oj, oj.
Tror jeg må lage mitt eget godteri i julen. Delfiakake, kokosmakroner, panakotta, gele m/fun light, sjokolademousse (lavkarbo, selvf.) Det må vel finnes en lavkarbo marsipanoppskrift et sted? Frukt skal jeg nod klare å holde meg unna. Det blir nok mye lutefisk med bacon, og ribbe. Det er jo godt, det. :)
Valeriana sa for siden:
I jula kommer jeg til å prøve og spise som jeg gjør ellers i året. Selve julemiddagen er ikke noe problem, jeg kan stort sett spise som de andre bortsett fra potetene. Men det er verre med dessert, kaker og andre søtsaker. Jeg pleier gjerne å lage noen gode fromasjer med bær som erstatning for kaker, disse er populære hos resten av familien også. Jeg har blant annet ei søster som har slitt med candida, og selv om hun ikke har vektproblemer må hun være forsiktig med sukker.
Det største problemet for meg med julematen er riskrem og tomtebrygg, begge deler har sterke tradisjoner i julefeiringa hos Mor og Far. Vi har alltid pleid å spise riskrem 1. juledag, og tomtebrygget hører med både til middag og kaffemåltid. Tidligere har jeg unnet meg en liten smak av begge deler, men i år har jeg lyst til å lage en alternativ riskrem med cottage cheese og rød saus av fun-light saft. Jeg kommer nok til å smake litt på tomtebrygget, men vil prøve å begrense det kun til julaften
Sativa sa for siden:
For min del så blir ikke jula noe problem. Etter at jeg startet opp med lavkarbo så har jeg gradvis gått fra å være en som levde for mat, til å bli en som gruer seg til hvert måltid og må presse i meg mat for å holde hodepinen unna. Jeg skal i tillegg jobbe det meste av jula, så det blir ingen fristelser i mils omkrets.
Hadde jeg stappet i meg masse karbohydrater nå, så hadde jeg vel dødd av magesmerter, og det vil man jo helst unngå...
Max sa for siden:
Jeg har ingen store planer om masse utskeielser i jula. Kan jo spise mye av middagsrette uansett, vi skal vel heller ikke bort i selskap, ettersom både jeg og mannen jobber. Men vi får besøk, og da lager jeg jo maten selv. Tenkte å evnt lage et par enkle desserter, så får det være kosen :)
nystolen sa for siden:
Fant en oppskrift på Fedon `s marsipan :
Mal 500 g mandler to ganger.
Siste gang sammen med 350 g fruktose.
Bland med ca en eggehvite
Dypp evnt. i mørk sjokolade.
Tror jeg skal prøve denne.
Faren er at den er for god og at man spiser for mange
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.