Har dere ingen begrensninger på hvor mange egg dere spiser? Har i kveld stekt meg 3 egg til kveldsmaten og sitter egentlig md følelse av å begå en forbrytelse, hehe, har jo fått inn md morsmelka at man maks skal spise ett egg i uka, mer enn det er usunt.
Hehe skjønner deg godt, men det der er gamle myter som er avkreftet for endel år siden nå. De fleste leger og ernæringsfysiologer sier det er greit å fråtse i egg, selv om enkelte ikke er helt oppdatert enda, desverre.
Selv spiser jeg vel 4-5 egg daglig og har gjort det i mange år, for jeg ELSKER egg. Min datter også (hun er 4 år), jeg ser på det som en supersunn matvare, en riktig ernæringsbombe. :D
Åh det er så forskjellig, alt etter hva jeg har lyst på. Jeg bruker feks. 2 rå egg i smoothiesen min, drikker halve og fryser ned rester i ispinneformer til min datter. Vi er også VELDIG glade i bløtkokt egg, begge to, så det prøver vi å spise hver dag (ett hver). Hardkokte egg bruker jeg mye på brødskiven (lavkarbobrød eller Lindberg-brød) eller jeg lager Djevleegg som smaker fantastisk godt (oppskrift lenger nede i tråden). Eggesalat lager jeg også endel. Omelett kan vi godt ha til lunsj eller middag. Jeg bare elsker egg, altså!
Djevle-egg:
Hardkok egg, så mange du vil (de kan godt oppbevares kokte i kjøleskapet i noen dager). Legg dem i iskaldt vann så fort de er ferdig kokte, da er det mye lettere å få av skallet. La dem avkjøles helt og skrell dem. Del dem forsiktig i to med en kniv dyppet i vann (da henger ikke plommen på kniven). Grav forsiktig ut plommen fra halvdelene med en skje, pass på så ikke hviten går i stykker. Ha plommene i en liten bolle, tilsett 1-2 ss majones, litt karri, 1-2 ts rømme, salt, pepper og annet du liker. Kapers eller hakket sylteagurk er godt. Bland alt til en masse og ha massen tilbake i eggehvitene. Dette er små himmelriks munnfuller. :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.