< Tilbake til oversikten

Julekaker ...

#1

janine75 sa for siden:

hei! er dt noen form for julekaker vi på ketolyse kan lage????? så vi ikke faller for alt for mange fristelser i jula....



#3

Enid sa for siden:

Å legg ut oppskrift da please! Jeg elsker bordstabler :sikle: Om du ikke har prøvd å lage dem, kan du uansett legge ut oppskriften på skrull, slik at jeg har en grunnoppskrift?


#4

janine75 sa for siden:

men finnes det ikke noen varianter av de vanlige julekakene? og helst uten mandler da jeg ikke tåler dette.... .... skal ikke være så enkelt dette gitt!!


#5

Lindabtn sa for siden:

Hmmm, det vet jeg ikke igrunn....


#6

Hyper sa for siden:

Hva er skrull, og bordstabler??


#7

Kanutten sa for siden:

Ei skrull er ei skrulle, og en bordstabel er da vel en stabel med bord! :rolleyes:

Bare tuller, lurer fææælt jeg også :o

Er bordstabel ala goro??


#8

Hyper sa for siden:

hehehe...tenkte skrull kanskje var rullekake?..Siden det ble snakka om rulling her....
Og bordstabler var noe bakkels greier???eller??

Myas cookies kan bakes til jul forresten.....:)


#9

Kanutten sa for siden:

Hva er Myas cookies?


#10

Hyper sa for siden:

Kaker laget av hovedsakling mandler og hasselnøttkjerner som man maler til mel....
Med smør og sjokoladebiter i...Finner oppskrift om du søker:)





#14

Kanutten sa for siden:

Åhhh den var også snadder!!!! Noterer heftig her jeg....
Skulle hatt printer :o


#15

Lindabtn sa for siden:

Eller du kan lage denne....

LETTLAGET OG TRIVELIG FRUKTKAKE

5 dl mel
4 egg
2 dl tørket frukt
1 ts salt
1 dl farin
4 ms (måleskjeer) sitronsaftnøtter
2 l Whisky

  • Ta frem en mellomstor bolle
  • Smak på whiskyen for å forsikre deg om at den er god. Hell den gjerne i et desilitermål og drikk.
  • Repeteres.
  • Sett på elvispen.
  • Sjekk igjen whiskyen, om kvaliteten holder.
  • Bland 1 dl smør i bollen, legg til 1 måleskje sukker og visp dette sammen.
  • Sjekk om whiskyen står seg ved å helle innpå enda et desilitermål.
  • Schteng av elvispen.
  • Knekk to høner og schleng disse i bollen, sammen med all den tøjkede fjukten.
  • Schett på elvispen igjen.
  • Hvis den tøjkede fjukten setter seg fast i bollen, grav den ut.
  • Smak deretter på whiskyen for å være sikker på at den fremdeles ikke har blitt schemt.
  • Etterpå schal du schile 2 ss schalt, eller noe schånt...
  • Det er forrestenikke schå nøye.
  • Schekk whiskyen… hikk.
  • Schil sitronsaften, legg til en matsche. Og så litt schukker, eller hva faen du måtte ha for hånden.
  • Schmør ovnen.
  • Vri kakeformen på 220 grader, ikke glem å schteng av elvispen.
  • Schleng bollen ut av vinduet, og ssschekk så whiskyen igjen.
  • Gå og legg deg. Hvem faen liker fruktkake, uanschett?Holdt på å dævvvve av latter når jeg leste den. Hysterisk morsomt så jeg måtte ta den opp igjen. Det var Guro som kom med denne lille herligheten. Takk :D

#16

Kanutten sa for siden:

4 ms (måleskjeer) sitronsaftnøtter

Keee????:confused:


#17

Kanutten sa for siden:

Denne var flott!!!! Kopierer i fleng her jeg :D


#18

Lindabtn sa for siden:

håper du skjønner det var en vits :D


#19

Kanutten sa for siden:

Næææææ kopierer og følger oppskrifta jeg :p


#20

Bee sa for siden:

Marsipan kan man jo lage mye av, og nå har odense kommet med sukkerfri marsipan! :sikle: lykkelig


#21

Lindabtn sa for siden:

Hehe, ja ikke sant. Kunne blitt en morsom affære :p


#22

Safir sa for siden:

Her var det mange gode tips!!

:sikle:

Hvor kjøper dere sukkerfri sjokolade? Merke? Bør de som spiser kakene advares, med tanke på effekten sukkerfi sjokolade kan ha på magen?


#23

Bee sa for siden:

Sjokoladen fra sukkerfritt.com kan kjøpes i de fleste dagligvarebutikker. Cavalier får du hvertfall på helsekost.

Jeg har aldri opplevd å bli dårlig i magen når jeg har brukt de i kaker og sånn, mens jeg blir kjempedårlig om jeg spiser en halv plate ellers. :s


#24

solsikke sa for siden:

Det går fint an å lage mandelmakroner: eggekviter, mandel og splenda eller natrena.
Smaker nesten som kransekaker...mmmmmmm

Kjekt med nye oppskirfter:)



#26

safran sa for siden:

Her vil jeg følge med!


#27

wander sa for siden:

Jeg har lest bakpå sukkerfritt-sjokoladen at det er nesten 50 g karber (eller noe sånt - mye karber er det i hvert fall) i 100 gram... er det noe man kan bruke da? (eller har jeg glemt å trekke fra sukkeralkoholer når jeg leser bakpå disse sjokoladene?)


#28

Valeriana sa for siden:

Sjokoladene fra Sukkerfritt inneholder ganske mye av sukkeralkoholet maltilol, og de fleste karbohydratene som står oppført i innholdsfortegnelsen stammer derfra. Det finnes også litt karbohydrater i kakaopulver, men det er ikke så mye.


#29

LilleRosin sa for siden:

Må abbonere på denne også! :D


#30

Bee sa for siden:

Karbeinnholdet er ganske likt Cavalier sin sjokkis, men de har bare ikke trukket fra sukkeralkoholer på innpakningen sin. ;)


#31

Smula sa for siden:

Tenkte jeg skulle prøve å lage en sukkerfri Delfia i år, noen som har forsøkt det?
Det er den eneste julekaken jeg bryr meg om også; julekaker er morsomme å bake, men å spise? :nei: Bryr meg ikke...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.