wegie sa
for 17år siden:
Bunn:
200 g mandler
15 g Splenda
1/2 ts bakepulver (kan sløyfes)
4 stivpiska eggehviter
Mandlene kjøres i foodprocessor. Bland i Splenda og bakepulver. Rør inn eggehvitene.
Deigen smøres utover en stor langpanne, skal være tynt lag.
Stekes ved 180 grader i ca 15 minutter, skjær bunnen i 2 like deler og avkjøl.
Fyll:
4 eggeplommer
10 g Splenda - eggedosis
100 g 70% kokesjokolade
2-3 ss kaffe
1 ts vaniljesukker - smeltes over vannbad
100 g meierismør/margarin - bør være romtemperert. skjæres i små biter og røres inn i smelta sjokolade når sjokoladen ikke lenger er rykende varm
2 dl kremfløte - piskes
Sjokoladen og smøret blandes først, rør deretter i eggedosis og piska fløte.
Fyllet smøres ut på halve bunnen. Den andre halvdelen legges på toppen. Kaka kan evt pyntes med 1 dl usøta piska kremfløte.
Kaka kan fryses og jeg synes egentlig den er best halvtint :)
:)
Millsi sa
for 17år siden:
Du har vel ikke regnet uut karber å vel? :D
Joika sa
for 17år siden:
Åh... høres god ut! Ta et bilde om du lager a..!
Nannah sa
for 17år siden:
åååhhh hørtes nydelig ut:D
wegie sa
for 17år siden:
Det er cirka 60 karber i en kake, ikke iberegna Splenda (men det skal vel ikke regnes med?). Brukte Mat på data for å regne ut.
Blir cirka 20 kakestykker per kake, så hvert kakestykke inneholder bare ca 3 karber :):)
Kan ta bilde neste gang jeg baker :)
Frk. Fryd sa
for 17år siden:
wegie sa
for 17år siden:
Min nybakte mokkakake står i frysern til avkjøling nå.. Kan nesten ikke vente med å smake :)
Hyper sa
for 17år siden:
OMG, det bildet var jo bare....sikle
Rattata sa
for 17år siden:
Nammm...den skal definitivt prøves! :D
Takk som deler!
wegie sa
for 17år siden:
Mmmm, nå er jeg kakemett :) Sinnsykt god! Kjæresten min digger også kaka, selv om den er lavkarbo :)
Nannah sa
for 17år siden:
Oppskrifta da:eek: ??
wegie sa
for 17år siden:
Oppskrifta finner du øverst i tråden :)
Brumm sa
for 17år siden:
Bunnen står i ovnene nå. Men den blir liten da? Tror ikke jeg deler bunnen jeg, bare har fyllet rett på.
Sugarpill sa
for 17år siden:
Karbohydratene i Splenda skal regnes med!
annemarta sa
for 17år siden:
Prøvde mokkakaka i dag! Aldelses kjempe nydelig. Endelig får jeg også ett kakestykke til kaffen i helga! Flott at folk deler sine geniale oppskrifter.
Distrea sa
for 16år siden:
åhhhh :sikle: prøve denne tror jeg:D
men jeg har ikke noe vekt så jeg får veid splendaen. Noen som veit hvor mange spisesjeer 10 gr er?
Michelin sa
for 16år siden:
oi...den må æ prøve....:sikle: den ligna litt på snickerskaka æ brukte å lage i "gamle daga" :)
Oban sa
for 16år siden:
Kona laget denne til farsdagen på søndag. Var en stor suksess !!!:D
Frk. Fryd sa
for 14år siden:
Noen som vet om man kan erstatte splenda med sukrin?
Ferskenbeinet sa
for 14år siden:
Helt sikkert! ;)