< Tilbake til oversikten

Kjempedeilig mokkakake!

#1

wegie sa for siden:

Bunn:

200 g mandler
15 g Splenda
1/2 ts bakepulver (kan sløyfes)
4 stivpiska eggehviter

Mandlene kjøres i foodprocessor. Bland i Splenda og bakepulver. Rør inn eggehvitene.

Deigen smøres utover en stor langpanne, skal være tynt lag.

Stekes ved 180 grader i ca 15 minutter, skjær bunnen i 2 like deler og avkjøl.

Fyll:

4 eggeplommer
10 g Splenda - eggedosis

100 g 70% kokesjokolade
2-3 ss kaffe
1 ts vaniljesukker - smeltes over vannbad

100 g meierismør/margarin - bør være romtemperert. skjæres i små biter og røres inn i smelta sjokolade når sjokoladen ikke lenger er rykende varm

2 dl kremfløte - piskes

Sjokoladen og smøret blandes først, rør deretter i eggedosis og piska fløte.

Fyllet smøres ut på halve bunnen. Den andre halvdelen legges på toppen. Kaka kan evt pyntes med 1 dl usøta piska kremfløte.

Kaka kan fryses og jeg synes egentlig den er best halvtint :)

:)


#2

Millsi sa for siden:

Du har vel ikke regnet uut karber å vel? :D


#3

Joika sa for siden:

Åh... høres god ut! Ta et bilde om du lager a..!


#4

Nannah sa for siden:

åååhhh hørtes nydelig ut:D


#5

wegie sa for siden:

Det er cirka 60 karber i en kake, ikke iberegna Splenda (men det skal vel ikke regnes med?). Brukte Mat på data for å regne ut.
Blir cirka 20 kakestykker per kake, så hvert kakestykke inneholder bare ca 3 karber :):)

Kan ta bilde neste gang jeg baker :)



#7

wegie sa for siden:

Min nybakte mokkakake står i frysern til avkjøling nå.. Kan nesten ikke vente med å smake :)


#8

Hyper sa for siden:

OMG, det bildet var jo bare....sikle


#9

Rattata sa for siden:

Nammm...den skal definitivt prøves! :D

Takk som deler!


#10

wegie sa for siden:

Mmmm, nå er jeg kakemett :) Sinnsykt god! Kjæresten min digger også kaka, selv om den er lavkarbo :)


#11

Nannah sa for siden:

Oppskrifta da:eek: ??


#12

wegie sa for siden:

Oppskrifta finner du øverst i tråden :)


#13

Brumm sa for siden:

Bunnen står i ovnene nå. Men den blir liten da? Tror ikke jeg deler bunnen jeg, bare har fyllet rett på.


#14

Sugarpill sa for siden:

Karbohydratene i Splenda skal regnes med!


#15

annemarta sa for siden:

Prøvde mokkakaka i dag! Aldelses kjempe nydelig. Endelig får jeg også ett kakestykke til kaffen i helga! Flott at folk deler sine geniale oppskrifter.


#16

Distrea sa for siden:

åhhhh :sikle: prøve denne tror jeg:D

men jeg har ikke noe vekt så jeg får veid splendaen. Noen som veit hvor mange spisesjeer 10 gr er?


#17

Michelin sa for siden:

oi...den må æ prøve....:sikle: den ligna litt på snickerskaka æ brukte å lage i "gamle daga" :)


#18

Oban sa for siden:

Kona laget denne til farsdagen på søndag. Var en stor suksess !!!:D


#19

Frk. Fryd sa for siden:

Noen som vet om man kan erstatte splenda med sukrin?



Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.