Akkurat laget en kjempegod grønnsaksrett som er både enkel og rask å få til :p. Legger det ut i håp om at andre også kan få glede av den. Smaker dessuten også veldig godt kald:D. Tar det med på jobben som en litt annerledes lunsj/del av lunsj i den fine matboksen min.
Tester ut frysing akkurat nå, og kommer tilbake med resultatet senere.
[font=Times New Roman][/font]
[font=Times New Roman][/font]
1 aubergin
Olivenolje
Blåskimmelost
Revet jarlsberg
[font=Times New Roman][/font]
Del auberginen i 2 og plasser delene i en ildfastform med snittflatene opp (skjærer ofte litt vekk fra auberginen under også så den står rett).
Hell godt med olivenolje over snittflatene.
Stekes i ovnen ved ca 200 grader til aubergindelene er myke.
Ta ut ”innmaten” med skje- og bland dette med blåskimmel og jarlsberg osten.
Legg den utblandede ”innmaten” tilbake i auberginene, strø litt ekstra jarlsberg over på toppen, og stek videre til osten er gylden. Smaker til med salt etter at den er ferdigstekt.
[font=Times New Roman][/font]
Knallgodt !!
så man trenger ikke skrelle den?
jeg bruker den sammen med kylling i ovnen og har ikke skrelt den, men har jo lurt litt på om jeg gjorde feil. en spennende grønnsak/frukt (vet ikke hva) ;)
Denne er nydelig! Laget den etter originaloppskriften første gangen. Kjempegodt! De andre to gangene jeg lagde den hadde jeg stekt kjøttdeig i fyllet (1/2 pk til 1 aubergine). Da ble en halv aubergine en hel middag! Denne oppskriften går inn i oppskriftsboka mi :)
Nå har jeg laget en litt annerledes variant som også var veldig godt :)
1 aubergin
Olivenolje
Stekt kjøttdeig, grillkrydder og litt usøtet ketchup
Revet gul og rød cheddar
Del auberginen i 2 og plasser delene i en ildfastform med snittflatene opp (skjærer ofte litt vekk fra auberginen under også så den står rett).
Hell godt med olivenolje over snittflatene.
Stekes i ovnen ved ca 200 grader til aubergindelene er myke.
Brun kjøttdeig krydret med grillkrydder. Tilsett litt usøtet ketchup mot slutten.
Ta ut ”innmaten” med skje- og bland dette med kjøttdeigen og cheddar osten.
Legg den utblandede ”innmaten” tilbake i auberginene, strø litt ekstra cheddar over på toppen, og stek videre til osten er gylden. Smaker til med salt etter at den er ferdigstekt.
Jeg deler gjerne det hele opp i litt mindre porsjoner og kombinerer med annen mat/salat osv.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.