< Tilbake til oversikten

Daddas ostegratinerte auberginer

#1

Dadda sa for siden:

Akkurat laget en kjempegod grønnsaksrett som er både enkel og rask å få til :p. Legger det ut i håp om at andre også kan få glede av den. Smaker dessuten også veldig godt kald:D. Tar det med på jobben som en litt annerledes lunsj/del av lunsj i den fine matboksen min.
Tester ut frysing akkurat nå, og kommer tilbake med resultatet senere.
[font=Times New Roman][/font]
[font=Times New Roman][/font]
1 aubergin
Olivenolje
Blåskimmelost
Revet jarlsberg
[font=Times New Roman][/font]
Del auberginen i 2 og plasser delene i en ildfastform med snittflatene opp (skjærer ofte litt vekk fra auberginen under også så den står rett).
Hell godt med olivenolje over snittflatene.
Stekes i ovnen ved ca 200 grader til aubergindelene er myke.
Ta ut ”innmaten” med skje- og bland dette med blåskimmel og jarlsberg osten.
Legg den utblandede ”innmaten” tilbake i auberginene, strø litt ekstra jarlsberg over på toppen, og stek videre til osten er gylden. Smaker til med salt etter at den er ferdigstekt.
[font=Times New Roman][/font]
Knallgodt !!


#2

Dadda sa for siden:

Nå er auberginene tatt ut av fryseren - med veldig bra resultat :D tinte de sakte i mikroen og det smakte like godt nå som den dagen jeg laget de :D


#3

Lava sa for siden:

så man trenger ikke skrelle den?
jeg bruker den sammen med kylling i ovnen og har ikke skrelt den, men har jo lurt litt på om jeg gjorde feil. en spennende grønnsak/frukt (vet ikke hva) ;)


#4

Dadda sa for siden:

Hei :o)
"Skallet" kan være på. Jeg har aldri fjernet det.


#5

Life_Tone sa for siden:

Denne pröver jeg meg på nå :)
Håper d er like godt som d höres ut som :sikle:


#6

trillian78 sa for siden:

Denne er nydelig! Laget den etter originaloppskriften første gangen. Kjempegodt! De andre to gangene jeg lagde den hadde jeg stekt kjøttdeig i fyllet (1/2 pk til 1 aubergine). Da ble en halv aubergine en hel middag! Denne oppskriften går inn i oppskriftsboka mi :)


#7

Dadda sa for siden:

Nå har jeg laget en litt annerledes variant som også var veldig godt :)

1 aubergin
Olivenolje
Stekt kjøttdeig, grillkrydder og litt usøtet ketchup
Revet gul og rød cheddar

Del auberginen i 2 og plasser delene i en ildfastform med snittflatene opp (skjærer ofte litt vekk fra auberginen under også så den står rett).
Hell godt med olivenolje over snittflatene.
Stekes i ovnen ved ca 200 grader til aubergindelene er myke.

Brun kjøttdeig krydret med grillkrydder. Tilsett litt usøtet ketchup mot slutten.

Ta ut ”innmaten” med skje- og bland dette med kjøttdeigen og cheddar osten.
Legg den utblandede ”innmaten” tilbake i auberginene, strø litt ekstra cheddar over på toppen, og stek videre til osten er gylden. Smaker til med salt etter at den er ferdigstekt.

Jeg deler gjerne det hele opp i litt mindre porsjoner og kombinerer med annen mat/salat osv.


#8

Bønna200 sa for siden:

Den nyeste varianten høres veldig godt ut. :ja: (Liker ikke blåskimmelost.:p) Skal absolutt prøve dette en dag.


#9

Dadda sa for siden:

Verdt et forsøk :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.