< Tilbake til oversikten

Kan jeg fryse ostegratinerte auberginer?

#1

Dadda sa for siden:

Jeg fortsetter med min frysespørsmål :D
Ostemuffins er nå i fryseren og nå lurte jeg på auberginer. Har laget noen knallgode auberginer -gratinert de med en blanding av blåskimmelost og jarlsberg. Noen som vet hvordan auberginene blir etter å ha vært frosset ?


#2

Stinen sa for siden:

mmm.. høres godt ut. hvordan gjør du det? Vet ikke, men kan inbille meg at auberginen blir vassen og ekkel etter frysing... (??)


#3

Bee sa for siden:

Tror ikke du kan fryse aubergine nei.


#4

Dadda sa for siden:

Det var det jeg også hade en følelse av Bee -takk :) men så tenkte jeg på mousaka....den inneholder auberginer og jeg mener å huske at den kan fryses og fortsatt er god etterpå ?


#5

Gerd sa for siden:

Rå auberginer kan ikke fryses, men tror det går bra viss de er varmebehandla før frysing. Og viss du har tatt å salta ut væska først, vil de ikke bli så vassne. :)


#6

Dadda sa for siden:

Takk igjen Gerd :D
Vet ikke akkurat om jeg har salta ut :o Jeg delte auberginen i 2, helte over olje og plasserte den i ovnen. Når "innmaten" var myk skrapte jeg den ut og blandet den med blåskimmel/jarlsberg ost- så inn i ovnen igjen til osten ble gylden. Tror jeg bare får prøve meg frem med å legge noe i fryseren....


#7

Gerd sa for siden:

Du har nok fått ut en del væske da :ja:

Salte ut er viss du strør på salt og legger auberginen i press en halvtimes tid. Da renner den av en del væske og blir fastere. Jeg har ikke pleid å gjøre det, jeg syns den er god når den blir veldig saftig :ja:


#8

Dadda sa for siden:

Hmmm...jeg liker den også saftig, men det kunne vært moro å prøve den andre varianten også :) nå ligger noen test-utgaver i fryseren-jeg gir beskjed når jeg prøvesmaker :D


#9

Dadda sa for siden:

Nå har jeg spist de fryste auberginene. Tinte de sakte i mikro'en- og det var knallgodt :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.