< Tilbake til oversikten

Knekkebrød / klibrød

#1

Sativa sa for siden:

Hev i meg veldig grove knekkebrød i sta, men ost, salami og majones. første gang på 3,5 mnd. Føler at jeg har sprukket. Jeg leser på pakkens næringsinnhold at karboinnholdet er på hele 68 prosent, derav 1,2 gram sukkerarter. Kan jeg nå lene meg tilbake og roe meg ned siden det er sukkerartene som vi skal passe oss for? Eller er de øvrige karboene like ille? Hva består i så fall disse karbene av?

Og, kommer jeg til å få et platå samt tre - fire liter vann i kroppen pga dette?

Må i tillegg skryte litt og fortelle at jeg har mistet 15 kilo på drøye tre måneder, samt rundet meteren på målebåndet :-)


#2

Nille sa for siden:

Knekkebrød med såpass mye karbe er dessverre ingen god ide.

Om du skal spise knekkebrød er Fiberrik med solsikkefrø et godt alternativ. De har 37 karber pr 100 gram og hver skive veier 8-10 gram (de er ikke alltid like). Dvs. ca, 3,7 karber pr skive. Så har du Wasa Fiber Plus som har 47 karber pr 100 gram og 4,9 karber pr skive.

Det kommer litt an på hvor mye karber du har å gå på. Jeg pleier å a en skive med Fiberrrik m/solsikke til frokost. Med masse ost /pålegg på. Eller jeg baker brød med lavt karboinnhold sjøl.

Alle karbene skal dessverre regnes ! Det er kun sukkeralkoholer som kan trekkes fra på norske innholdsfortegnelser.


#3

Sativa sa for siden:

Fanken!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.