< Tilbake til oversikten

Himmelsk gryterett

#1

Lindabtn sa for siden:

1 pk kjøttdeig\karbonade
1 pk bacon
1 løk (jeg bruker rødløk)
1\5 paprika (den grønne har mindre karber enn den røde)
1 boks hakka tomater med hvitløk (landlprd sin har minst kabrer)
2 store ts tomatpure (trengs ikke, men den blir litt rosa uten så gir det kraftigere smak) (landlord sin har nesten ingen karber)
2 store ss seterrømme
1 dl fløte
1 ts hakka chili på glass (eller fersk chili)
1 dæsj flytende kjøttbuljong (evnt en terning)
1 ts cayennepepper
Oregano

Kjøttdeig stekes sammen med løk. Tilsett de øvrige ingrediensene (pluss den stekte baconen og baconfettet) og la dette småputre i en ca 10 min tid.

Serveres med en god salat og\eller Lindabrød (som Gerd kaller det :p)

Og nyyyyyyt!!!!!!!!


#2

Musamis sa for siden:

Denne hørtes god ut!! Skal prøves så snart det lar seg gjøre:D


#3

Lindabtn sa for siden:

Ha et fortreffelig måltid :klem:


#4

Iset sa for siden:

Hadde denne til middag i dag, men med 4 fedd hvitløk og en hel paprika. Nyydelig, falt i god smak hos oss alle sammen. :)


#5

Gerd sa for siden:

Denne hadde vi igjen i dag også :sikle:


#6

Lindabtn sa for siden:

Hei på dere folkens. Denne skal jeg ha til middag i morgen :sikle:
Så bra at den falt i smak..... :suss:


#7

Elanessë sa for siden:

denne må testes


#8

Gerd sa for siden:

Denne har vi omtrent en gang i uka :D

Og da spiser vi godt, da :D


#9

Elanessë sa for siden:

Ja gjett i hvilken journal jeg fant denne da :p
stadig i prossessen lese-gerds-journal


#10

Lindabtn sa for siden:

:lol:

#11

sma sa for siden:

Ja, denne er bare så utrolig god! :sikle:

Siden jeg ikke har chilikrydder så bruker jeg chilisaus - MASSE chilisaus!! :D


#12

KåreKnall sa for siden:

Høres veldig god ut, har noen oppskriften på Lindabrødet?


#13

Lindabtn sa for siden:

Sendt i PM ;)


#14

anca-77 sa for siden:

Denne har jeg lyst til å prøve, men hvor mange karbohydrater osv er det i denne?


#15

Gerd sa for siden:

I denne eksakt vet jeg ikke, men jeg laga den med litt endringer, og da ble det 20 karbohydrater i hele gryta :D:



#17

anca-77 sa for siden:

Denne prøvde jeg å lage i går, og den var kjempegod!!!!! Anbefales av meg også:-)


#18

kokopeli sa for siden:

Naaaammm :):)

Denne redda virkelig min første uke på ketolyse.
Håper jeg ikke var dum å spiste denne retten i starten av kuren (vært på siden tirsdag og har vært i ketose siden første dag) :confused:

Som nybegynner har det blitt mye egg, bacon og kylling denne uka, var ganske lei allerede etter 4 dager - og ønsket å finne noe som kunne smake litt av den gamle "fy-maten" :D

Hadde ikke chillipulver som Gerd brukte (var Gerd sin jeg fulgte) og hadde i steden litt tandorikrydder og litt paprikakrydder osv ;)

Ble en meget god middag med salat til - mettet virkelig godt i magen.

Kan jeg fryse resten? Hvordan fryser man gryte? i pose?
:rolleyes::rolleyes:

God Helg Alle Sammen :D

.kokopeli.


#19

Lindabtn sa for siden:

Så bra at den smakte da :) Det liker jeg!! Gerd sin er jo nesten lik som min så deler kred'n med ho jeg :lol:

Du kan fint fryse resten, i en plastik boks eller noe. Men er litt usikker på holdbarheten når det er fløte\rømme i....


#20

Tone-G sa for siden:

Nå står det en kjele å putrer hos meg :sikle:
Jeg er redd jeg tok litt mye chilli pulver (hadde ikke annen chilli)

Men det er godt når det brenner litt,...

Jeg hadde ikke rømme, men brukte creme fresh istede.. Sikkert bedre med rømme, for det gir sånn spesiell god smak syns jeg:)
Uansett blir det godt med middag nå :)

Takk for oppskrift Linda :klem:


#21

Pocahontas sa for siden:

:p
Takk for denne oppskriften!
Den var skikkelig god, og kommer til å bli laget flerfoldige ganger utover høsten!
:p


#22

Lykkelig sa for siden:

Jeg skjønner dere har brukt en ganske liten gul løk. For min standard gule løk veide 206 gram. Og når 100 gram er 5,7 karber så drar det opp betraktelig.
Paprika (rød) er jo nesten like ille. 5,2 pr 100 gram. Nå skulle det riktignok være kun 1/5 del, men alikevel.

Skjønner jeg må finregne på det meste om jeg ikke skal begynne å bruke det meste av karbene på middag. Og med salat ved siden av så kommer jo det i tillegg. :_oppgitt:


#23

Tone-G sa for siden:

Jeg brukte en halv liten løk og så droppet jeg paprikaen.
Smakte nydelig alikevel :)


#24

Lindabtn sa for siden:

Jeg pleier å bruke en liten rødløk. Oppskriften blir forskjellig hver gang. Ikke alltid jeg bruker paprika. Men jeg vet den grønne paprikan har mye mindre karber enn den røde,så går jo an å bytte. Ellers er det jo en veldig mektig rett pga all fette, så man spiser jo uansett ikke mye :)


#25

klarasophie sa for siden:

Fantastisk god! Tusen takk, jeg er så utrolig gla i spagetti og savner det ikke rent lite, men glemte nesten at det ikke var der. Anbefales!


#26

Trudeh sa for siden:

Den skulle jeg gjerne ha hatt og....:D Og gjerne næringsinnholdet, jeg er så ny ay jeg vet ikke alt dette enda.Skal begynne å veie maten nå i starten, så det er greit å vite hvor mye av dette jeg kan spise.


#27

fjanni sa for siden:

denne skal vi ha i dag, og den lukter sååå godt. (selvom jeg bomma og hadde i kanel istedenfor chillikrydder. :lol:)


#28

Anitra sa for siden:

Denne skal jeg lage i kveld, gleder meg allerede!


#29

Anitra sa for siden:

Sjekk bloggen til Linda :)

forum.lavkarbo.no/blog.php?b=1810


#30

Lindabtn sa for siden:

Så kooooselig at denne faller i smak :)


#31

Anitra sa for siden:

Skulle nesten invitert deg opp på middag :) Den står på ovnen nå, venter bare på mannen. Psst, det er jeg som har scrappebutikken ;)


#32

Lava sa for siden:

Hvordan gikk det med kanel i?? :p


#33

fjanni sa for siden:

hahaha, det gikk helt fint. smakte veldig godt. jeg skulle bare ønske jeg var en større fan av kjøttdeig/karbonadedeig. lurer på om den blir god med kyllingfilet eller noe i.


#34

Bergrosa sa for siden:

Denne gryta var helt super, lagde den på fredag :D


#35

Lindabtn sa for siden:

Hahaha.... gøy å se deg her :)
Trives du på lavkarbo??


#36

Lindabtn sa for siden:

Det er sikkert kjempe godt om man kutter kyllingen i bittesmå terninger :ja: Om du vil prøve noe DIGG med kylling kan du prøve denne:

forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=108&pictureid=709

Den er KNALLGOD :) Nesten enda bedre synes nå jeg :rolleyes:


#37

Karborero sa for siden:

Hadde denne til middag i går, og det er helt sant den var bare HIMMELSK:ja::ja::ja:
Denne må prøves, vi spiste det hele familien og alle syntes at det var kjempe godt :p


#38

Anitra sa for siden:

Jeg stortrives, og nå skla jeg få med min mamma :)


#39

Jabba sa for siden:

Kan denne gryten lages med oksekjøtt? Jeg har en pakke med strimlet oksekjøtt som jeg må bruke opp snart!


#40

Lindabtn sa for siden:

Jeg tror det er noen andre som prøvde det med strimlet svinekjøtt og da ble den veldig løs. Men du kan jo kanskje spe på med litt Johannesbrødkjernemel for å få den litt tykkere :)


#41

Jabba sa for siden:

Er der nok fett i denne til å dekke dagsrasjonen ?


#42

Everio sa for siden:

Etter tips fra Gerd blir dette middagen vår i dag. Høres knallgod ut:D


#43

Bjørg sa for siden:

Mmmm dette så utrolig godt ut! Skal testes neste uke!:D


#44

Lindabtn sa for siden:

Er veldig god altså :p


#45

Tone-G sa for siden:

Denne skal jeg lage idag:sikle:

Men jeg lager den uten tomatpure:) (mindre karber)


#46

Johanna sa for siden:

Kan jeg også få oppskriften på lindabrødet? ;)


#47

Tone-G sa for siden:

Jeg lager denne nå, å den er bare himmelsk :sikle:

Gleder meg skikkelig til mat nå!
Det er sikkert godt med salat og fetaost til :)


#48

Hette sa for siden:

Eg og gubben hadde denne gryta i dag! Den var Fantastisk!! Mmmmmmm :p:p


#49

Idnar sa for siden:

Det lurer jeg også på.


#50

fridr sa for siden:

Gubben sa det var det beste jeg hadde laget på lenge! :))) METT nå!


#51

Jorkla sa for siden:

Denne skal smakes...:-D IDAG!! Takk!!!


#52

Lava sa for siden:

Dette blir middagen i dag, står alt klar .. namnamnam :sikle:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.