vil bare anbefale kokosmel til dere :)
har ikke fått prøvd mitt skikkelig enda, men
det er allerede fornøyd, hehe...
laga muffins her om dagen, dem ble litt tørre
for melet er VELDIG drøy i bruk, så må justere
litt på oppskrifta, men dem smakte mmmmm :D
i går laga eg en liten pepperkakedeig som no
ligg i kjøleskapet, den smakte så og si pepperkakedeig
i går iallfall, trengte litt mere krydder enn ellers,
og hadde ikke i sirup : spent på hvordan den blir
i smak når den er ferdig stekt :)
trur der bare er fantasien som kan stoppe bruken
av kokosmel, så vil anbefale det :)
og inneholde jo BARE 1g karbo pr 100g mel :):)
Jeg har planlagt å bestille, men har ikke kommet så langt enda.
Er det kanskje noen i Grenland, Vestfold eller Oslo som vil bestille sammen med meg så vi kan spare litt porto? Hvis jeg husker riktig er porto 165 kr + 10 kr pr pakke kokosmel
WAOOO.....kan man bruke det i pizzabunn, eller funke det ikke sammen med gjær??
I såfall hadde det vært GENIALT!!! Vil i vert fall uansett bestille det. Hvor, hvor???
vet ikke om det funke ilamme gjær, men hæva mye med
bakepulver iallfall... og det trekker til seg mye veske!!!
det vil jo bli kokossmak på pizzabunnen da, men eg syns
faktisk ikke det smaka så mye kokos av muffinsan som
eg trudde det ville.... :)
eneste plassen eg vet om at dem har er på dialife, det
er dyrt, men trur det varer lenge, hehe :)
hmm, pepperkakene ble gode i smak, men igjen, tørre..
dette må eksprementeres med, hehe...
lure på om ekstra veske og fiberhusk kan gjøre susen (??)
eg har ikke tenkt å gi opp iallfall :p for smaken er jo god, hehe...
Hehe.. det vet jeg ikke... Tenkte ikke over hva du bakte, men har en bok av Bruce Fife med oppskrifter med kokosnøttmel og der er det mye egg i oppskriftene
om det står noen spennende oppskrifter i den boka di,
og du har lyst å dele på dem, så er det bare å skrive
ivei, hehe... tar imot alt av oppskrifter med kokosmel,
for finner ikke sååå mye på nett, hehe....
Her er boken jeg har: Cooking with coconut flour
Hvis det blir kokossmak, så må det jo være best til søte ting.
Her er noen, de to første i boken.. Gidder ikke å lete nå :P
KOKOSNØTTBRØD
6 egg
1/2 Kopp smør
2 ss honning
1/2 ts salt
3/4 kopp siktet kokosmel
1 ss bakepulver
Bland egg, smør, honning og salt. Bland kokosmel med bakepulver og rør til det er klumpfritt
Stekes 175 grader i 40 min.
PANNEKAKE
2 egg
2 ss kokosolje eller smør, smeltet
2 ss kokosmelk eller h-melk
1 ss sukker
1/8 ts salt
2 ss siktet kokosmel
1/8 ts bakepulver
Det skal bli ca 8 pannekaker.
Sukkeret får du bytte ut eller droppe.. Jeg lager frokostpannekaker helt uten noe søtning og synes de er gode med creme fraiche og rørte bær med stevia på.
Det står forresten i boken at du må bruke egg for å få gode resultater pga kokosmel er glutenfritt og mer væske fordi kokosmel trekker til seg mye væske.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.