< Tilbake til oversikten

Jeg er ny og lurer på en ting ...

#1

lille_flode sa for siden:

Jeg har tenkt å kjøre en litt forenklet utgave av ketolyse, men bruker mange av oppskriftene osv jeg finner her inne.

Men jeg lurte på ent ing, disse stixene dere bruker, kan jeg få tak i dem på Apoteket f.eks? Eller noe annet sted enn akkurat nettbutikken? Nettbutikken tar nemmelig ikke kortet mitt.


#2

Gerd sa for siden:

Stix får du tak i på apotek også :ja: Eller viss du har men menybutikk som fører ketolyseprodukter.

Ble litt nyskjerrig: Hva er forenkla utgave av ketolyse?

:)


#3

Lindabtn sa for siden:

Hehe, det lurte jeg også på :p


#4

lille_flode sa for siden:

Oki, så det er de samme ph-stixene man får kjøpt på apoteket.

Tja, si det. Jeg har kjøpt en bok som heter lavkarbomat og bruker dette forumet og oppskrifter herfra, så kanksje det er ketolyse? Hehe.. jeg er helt fersk og holder fremdeles på å sette meg inn i ting :)


#5

Gerd sa for siden:

Vet ikke om det er akkurat samme stix, men de har vel samme målsetning. :)

Viss du skal følge ketolyse, så anbefaler jeg deg på det sterkeste å få tak i boka (ev. låne på bibilioteket) Lese den godt, bruke den aktivt for å få det beste utbytte og forståelsen for kuren. :)


#6

Sweetflower sa for siden:

Vet du.. bare et ørlite innspill som nybegynner - jeg fikk ketolyseboka i posten i går, og jeg ble litt skuffet jeg.. Det stod egentlig ingenting der som man ikke finner her etter litt iherdig lesning. Jeg vet ikke helt hva jeg hadde forventet, kanskje mer konkret og nøyaktig hvordan gå frem for å finne måltider som passer akkurat meg... Men jeg innser at jeg kanskje er en smule bedagelig, for jeg må nok - som alle andre - finne frem kalkulator og regne litt før jeg finner ut av porsjoner og slikt :)


#7

lille_flode sa for siden:

Den lavkarboboka som jeg kjøpte står det eksakte ukesmenyer, og oppskrifter i. Oppskriftene er skrevet som gram og ikke antall, dessuten står det også totalt innhold av proteiner, karbohydrater etc. men det er likvel noe forskjeller fra hva jeg ser her på forumet.


#8

Gerd sa for siden:

Jeg gjorde det omvendt jeg. Las boka først og brukte den som "mal" i starten. For å komme inn i filosofien før jeg begynte her på forumet. Jeg veide og målte og kalkulatoren gikk varm i starten. Men etter en 2-3-4 ukers tid satte det seg i fingrene.I ettertid har jeg brukt oppskriftene og erfaringene her på forumet og tilpassa det slik at det passer meg :ja:

:)


#9

Lindabtn sa for siden:

Helt enig med deg. Har fått mer hjelp her på forumet enn jeg noen gang har fått av boka.


#10

Gerd sa for siden:

Ja uten forumet ville nok hele slankekuren min gått til dundas. Men for meg var det en trygghet å gå etter boka, før jeg begynte å lese om andres erfaringer... ( har så lett for å bli forvirra serru ;) )


#11

lille_flode sa for siden:

Er det noen som har noen gode tips om hvordan jeg skal sette meg inn i det, uten boka? Hva bør jeg vite, liksom? Og er det sånn at man skal spise fett og proteiner, 15-20gr karbohydrater pr dag?
Fett og proteiner, er det noen begrensning på hvor mye? Er det noen typer mat som er absolutt NEI, bortsett fra søtsaker, kaker, sukker, brød, poteter, pasta. ? Og hva er absolutt JA ?

Som ny har jeg problemer med å tro at man skal gå ned i vekt på fett og proteiner, men jeg har jo sett hvor fantastiske resultater mange andre har opnådd!


#12

Gerd sa for siden:

15-20 karber pr dag, fortrinnsvis av grønnsaker som vokser over jorda.

Reint kjøtt, fisk, kylling, kjøttdeig, egg osv...
Mye fett og masse vann (fett inn forbrenner fettet i kroppen og vannet skyller fett og avfallsstoffer ut)

jeg har bare telt karbene, og spist meg mett til hver måltid. Om du spiser 2-3-4-5 måltid dagen har ingen betydning, bare du får i deg de 15-20 karbene,, Og du skal være mett, ikke overmett. Skal ikke gå sulten på denne kuren.

:)


#13

lille_flode sa for siden:

Og spiser man færre karbohydrater så er ikke det bra?

Kjøttdeig er greit altså? Var litt usikker på om jeg heller burde velge karbonadedeig?

Og ost har jeg sett i mange oppskrifter og mange forteller de spiser endel av, er det pga proteiner og fettet i osten?

Ja, nå maser jeg fælt....hehe...


#14

Bee sa for siden:

Hei snuppa! :D Velkommen inn hit til oss!

Ville bare ønske deg lykke til jeg. :suss:


#15

Gerd sa for siden:

Det har ingen hensikt å gå under 15 karber dagen. Mange opplevar at viss vekta stanser opp så hjelper det med å øke karbene. Nå står det også i boka (har ikke den her på jobb) om å eventuelt øke karber etter 4 uker... Det gjorde ikke jeg.

Torkil anbefaler kjøttdeig, fordi det er mer fett i den enn i karbonadedeigen.

Ost har jeg spist masse av, både fordi det metter godt og har vært kjekt å ty til viss søtbehovet melder seg. Noen opplever at ost kan bremse vekta. Dette er veldig forskjellig fra person til person.

Du skal velge fet type ost, sæterrømme, kremfløte osv. Ikke lettprodukter.

Kyllingen skal spises med skinnet og velg gjerne kjøtt med mer fett på.


#16

lille_flode sa for siden:

Hallo! takk for det :) Fatter ikke at dette sal virke jeg, men jeg har jo sett hvor lekkersmekker du har blitt! :suss:


#17

lille_flode sa for siden:

Tusen takk for gode svar :)


#18

Bee sa for siden:

:flau: Lekker og lekker fru Blom...

Nei, det var jo jeg som skulle bli flinkere til å ta i mot komplimenter, så TUUUUSEN TAKK lille_flode! :suss:


#19

lille_flode sa for siden:

Ja, det må du bare ta til deg! Du er min store inspirasjon, Bee :) Uten deg hadd ejeg ikke vært her nå :)


#20

MorStine sa for siden:

Lykke til!
Håper du finner en filisofo å holde deg til, slik at du ikke vingler for mye hit og dit og til slutt gir opp:)

For meg var boka en eneste lang aha-opplevelse, for der fikk jeg lest hvordan kroppen fungerer og reagerer på ting. Feks insulinresistens og den onde sirkelen. Jeg fikk forklaringa på hvorfor jeg alltid gikk opp i vekt etter jeg hadde klart å gå ned noen kilo osv.

Men masse lykke til, du er ikke den eneste som stusset over at det gikk an å gå ned i vekt med så stort inntak av fett...


#21

Lilly sa for siden:

Masse lykke til lille_flode!


#22

Millsi sa for siden:

Hei,Flode!! Du er jo allerde lekkersmekker da :D jeg er Milla T fra BP ;) (trodde jeg skulle være litt anonym her inne,men den gang ei)

Ang proteiner så skal du ikke spise mer enn ca 1g protein pr kilo kroppsvekt ;) Troor jeg det var. Er en annen tråd om det her en plass å:)


#23

lille_flode sa for siden:

Neimen hallo :) Koselig å se "kjente" :) Nei, jeg har nok endel kilo fra første svangerskap på kroppen. Det er snart fire år siden og det har ikke akkurat blitt bedre... nå skal de av så jeg kan bli en litt mer elegant brud og ikke se ut som en marengs!


#24

Sweetflower sa for siden:

Hva heter denne boka da, og av hvilken forfatter?

Jeg begynner å få et helt arsenal av bøker her nå; 4-5 av Atkins, Skaldemann og Ketolyseboka :) Jo mer man vet, jo mer vet man.. øh ;)


#25

Sweetflower sa for siden:

Enig i det - jeg bare måtte tilegne meg så mye kunnskap som mulig før jeg turte slå meg til ro med at man faktisk prøve seg litt frem for å finne noe som funker for egen del. Det er jo ingen fasit.. bare veiledning :)


#26

Sweetflower sa for siden:

Jeg oppdaget i butikken at det var enda litt mer fett i det som kalles "Familiedeig", så den kjøpte jeg. Hm.. hva kan den være laget av? Familie?!! :D


#27

Sweetflower sa for siden:

Les alt du kommer over om de ulike lavkarbo-variantene og hva de står for. Finn ut hvilken som appellerer mest til deg, og test det ut.

Du bør vite nok om hver filosofi til å velge det som passer best for ditt behov. Politikersvar, men sånn er det.. les og bli vis :)

Ellers - ja til de andre spørsmålene... :)


#28

Bee sa for siden:

:lol: En familie bestående av kun overvektige medlemmer. :lol:


#29

Sweetflower sa for siden:

Du har vel hørt diktet

Liten gutt
Skolevei
Snøfreser
Kjøttdeig

? :klovn:


#30

Cilo sa for siden:

Lykke til! :D


#31

Bee sa for siden:

Auch...:lol:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.