Jeg er heeeelt ny med Lindberg, så jeg hadde blitt veeeeldig glad om dere kunne samlet oppskrifter som er greie å Lindberg-dietten i denne tråden. Oppskriftsforumet er ikke så enkelt når det er alle filosofier på samme sted, og man ikke enda vet hva man kan spise.
Sorter dem i fire kategorier.
Frokost/Kvelds
Middager
Mellommåltider
Snaks o.l.
Gjerne klipp og lim/lag link til andre tråder så dere slipper å skrive inn på nytt.
Hadde dere kunne gjordt dette så hadde det vært super fint.
Tusen takk.
Middag: Blomkålsuppe a'la Lindberg
Til ca 4 porsjoner
7 dl grønnsakskraft (vann + terning)
1 stort blomkålhode, delt i buketter
1 løk, hakket
1 beger Kesam 1 %
1 knivsodd muskat
2 ss kaldpresset olivenolje
3 ss hakket gressløk
½ ts fruktose
Salt og kvernet pepper
1. Kok opp kraften, tilsett blomkål og løk og la det koke i 10 minutter. Mos det hele i en food processor eller bruk en stavmikser direkte i kjelen. 2. Tilsett muskat, olivenolje og fruktose. Bland godt og smak til med salt og pepper. 3. Rett før servering tilsettes Kesam som røres inn i suppen, gjerne med en stavmikser. Suppen må ikke koke etter at Kesam er tilsatt. 4. Øs suppen opp i boller og dryss gressløken over.
Tips
For å få denne suppen til å fungere som et balansert hovedmåltid, må du tilsette en ekstra proteinkilde.
Jeg spiste kyllingvinger ved siden av, det funka veldig bra iallefall!
Hei Lollypop
Her er en som står på hjemmesiden hans:
"Blomkål med tomater og feta
Til ca 4 porsjoner
½ dl olivenolje
2 ss smør
1 stor løk skåret i skiver
2 fedd hvitløk, knust
2 bokser hermetiske tomater, grovhakket
2 ts tørket oregano
1 stort blomkålhode, delt i buketter
100 g fetaost, smuldret
Litt kanel
Salt og nykvernet pepper
1 ss friskpresset sitronsaft
1. Smelt smøret i en tykkbunnet stekepanne og surr løk og hvitløk i 3-4 minutter. 2. Legg i de hakkede tomatene, oreganoen, en knivsodd kanel og krydre med salt og pepper. Rør godt og la det koke under lokk i ca. 5 minutter. 3. Forvarm ovnen til 190°C. Legg blomkålbukettene i tomatsausen, legg på lokk og la det småkoke i 10-15 minutter. Ta stekepannen av platen. 4. Legg blomkålen og tomatsausen over i en ildfast form og drypp olivenoljen over. Drypp sitronsaften over og strø den smuldrede fetaosten på til slutt. 5. Stek formen i ovnen i ca. 40 minutter, da vil blomkålen være mør og osten smeltet.
Serveringstips:
Retten kan serveres ved siden av de fleste lammeretter eller andre kjøttretter med kraftig smak."
4 kyllingfileter
1 litt stor løk
1 litt stor rød paprika
4 dl kyllingfond/buljong
1 bx røde bønner (hell av den seige gugga de ligger i)
1 bx hakkde tomater med chili
Salt
Pepper
Tørket persille
Del kyllingen i ca. 1 cm store terninger.
Hakk løken, ikke for smått.
Del papirkaen i ca. 1 cm store biter.
Lag buljong av 5 dl vann og 1 buljongterning (det som står på pakka)
Stek kyllingen litt på alle sider
Ha i løken og paprikaen sammen med kyllingen og stek blankt.
Hell av ca. 1 dl. av buljongen, mindre om den har kokt en stund.
Ha 1 bx tomater m/chili oppi buljongenkjelen.
Ha i 1 bx røde bønner.
Ha i kylling, løk og paprika.
Krydre etter smak.
Kok ca. 10 minutter.
Server med brød for de som vil ha det.
Dersom man vi ha den sterkere kan man så klart ha i fersk chili, kajennepepper osv.
Fedons gratinerte squash Kutt to squash i skiver, og forvell dem i 2-3 minutter.
Skyll dem godt i kaldt vann i et dørslag, og når de er smått kalde/tørre legg dem i en ildfast form.
Smuldre 200 g fetaost over.
Visp sammen 4 egg, og bland inn salt, pepper, basilikum, finhakket hvitløk og 3 dl lettrømme. Hell over squashen.
Stek i ovnen på 180 grader i 15 minutt, skru ned varmen til 150 grader og stek i 20 minutter til.
Veldig godt, og passer nok også som siderett til kjøtt eller kylling.
Disse egg "muffinsene" er en mettende frokost som kan spises i farten. Lag dem på forhånd og varm dem i mikro'n for en rask ta-med-frokost.
130 g kalkunpølse 0,65 (lettrøkt kalkunfilet fra Norsk kylling)
25 g hakket grønn paprika ca 1 kbh
30 g, hakket purreløk ca 0,8 kbh5 store egg = 4,5 kbh
0,5 boks (114g) skivede champignon = 3 kbh50 g revet ost = 0
Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en muffinsform-panne eller bruk store muffinsformer i papir. Stek pølsebitene, paprikaen og løken i noen få minutter. Avkjøl. Ha i eggene og soppen. Ha røren i muffinsformene og strø over revet ost.Stekes i 20 minutter eller til eggene har stivnet.Blir 6 store muffins.
Tusun Takk! Dere er så snille.
Nå lager smoothie frokost i dag, og så lager jeg handleliste fra denne oppskriftstråden og forsøker meg på noen av dem allerede i dag.
En veldig enkel og frisk dessert som lages på bare noen minutter
4 porsjoner
1 pk frosne jordbær (ca. 500 g)
90 g fruktose
2 beger mild yoghurt naturell (a 125 ml)
1 ss presset sitronsaft
Ha alle ingrediensene i en food-processor og kjør til ønsket konsistens. Jo lenger du kjører jo tynnere blir sorbeen. Ønsker du en søtere sorbet tilsetter du mer fruktose.
Ha sorbeen over i serveringsglass eller boller. Legg gjerne et frossent bær på toppen som pynt.
Denne enkle desserten kan lages med de fleste frosne bær, bringebær blir kjempe godt.
Jeg bekymrer meg for tiden etter ketolyse.... og lurer på hvilke bok fra Lindberg jeg bør kjøpe? Er der en oppfølgingsbok? Skal bli godt å spise vanlig brød igjen iallfall, regner med lindberg brødet er mer vanlig enn lavkarbo brødene?!
Lavkarbo brødet på Rimi er mye bedre enn Fedon Lindbergs sitt. Jeg har boka hans og har laget begge brødene som står der. Du får kjøpt lavkarbo brød i Sverige også som er mye bedre enn Lindbergs , men det er min smak.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.