< Tilbake til oversikten

Wok

#1

Ludviginne sa for siden:

Er ganske fersk her, har funnet mange oppskrifter jeg gjerne vil prøve. Tusen takk alle sammen! Men jeg lurte på: Wok, er ikke det noe særlig? Ser lissom ikke så mange oppskrifter på det... Jeg som hadde gledet meg, er så glad i wok, og tenkte det ble knall her :confused:


#2

Ludviginne sa for siden:

Det var visst ikke noe særlig det... Spiste det i går, saumfarte etter wokblanding med minst mulig karbohydrater, og tok mye svinekjøtt. Tok noen rester i dag, og stixen slo negativt ut gitt. Søren å... Så en får vel bare stramme inn enda mer...


#3

Gamla sa for siden:

Bruk friske grønnsaker og wok ivei,- men velg grønnsaker med lite KH! ;) Det er jo bare kjempegodt og går helt flott på ketolysekuren.:D


#4

Siv sa for siden:

Hva slags grønnsaker inneholder lite karbohydrater og hva slags grønnsaker inneholder lite?


#5

Lindabtn sa for siden:

når jeg lager wok tar jeg i følger:

  • 0,5 liten hodekål
  • 1 brokkoli
  • 0,5 paprika
  • 1 boks minimais
  • 1 boks vannkastanjer
  • 1 boks bambusskudd
  • 1 løk
  • 1 liten purre
  • Asparges topper
  • Sukkerterter som er runde
  • 1 chili
  • Litt soyasaus
  • En liten pose woksaus, sweet chili

Kylling eller biff til

det blir veldig godt og holder til mange dager...


#6

Gamla sa for siden:

www.lavkarbo.no/
Her finner du KH innholdet i både i grønnsaker og andre matvarer. Velg etter ønske. :)


#7

Siv sa for siden:

Takk for hjelpen.


#8

terry sa for siden:

Thai woken fra Findus har 4 karber pr. 100 så den går det jo ann å bruke av og til.
Den blir bestandig blaut og trasig når jeg lager den men det er sikkert min skyld :)


#9

Lindabtn sa for siden:

nei faktisk ikke :p
fråssene grønnsaker, uansett form, får jeg sldri sprøe, uansett hvor lite jeg koker dem, eller wokker dem.... derfor går jeg for friske, og det er jo myyyye bedre :D


#10

terry sa for siden:

Tenkte det kanskje var noe med ovnen min. Ikke varm nok eller noe sånt.
Men det går kanskje ikke.

Er det noen som har klart å få frosne wok/grønnsaker sprøe? Kom gjerne med tips :)


#11

Huldr sa for siden:

Nei, der må jeg si meg enig med Linda altså. Frosne grønnsaker er en veldig dårlig erstatning for de ferske, f eks broccolitopper blir bare slappe og vasne. Og tenk så mye mer gode enzymer, vitaminer og mineraler det er i de ferske!

Jeg bruker forsåvidt minst mulig boksgrønnsaker også, både pga smak (jeg synes alt fra boks får en smak av å ha ligget i boksen) og fordi ferske er mye sunnere. Jeg pleier å kjøpe ferske minimais og ferske bønnespirer til å ha i wok'en min. Nam! :sikle:

Det tar egentlig ikke så mye lengre tid å lage i stand heller, man slipper jo å vente på at grønnsakene skal tø opp i wok'en. Moro er det også å hakke grønnsaker i alle regnbuens farger, det synes iallefall jeg!


#12

Huldr sa for siden:

Eller forresten, jeg har et tips :D Kom på at jeg har brukt den lotusblandingen fra Findus noen ganger. Tipset er rett og slett å ha ganske lite i panna om gangen - tar du i for mye på en gang blir det fort veldig kaldt i panna siden grønnsakene er frosne og de blir mer soggy. Med bare litt i panna holder temperaturen seg høy og du får bedre konsistens på grønnsakene.

Det er også lurt å steke kjøttet for seg og ta det ut av panna mens grønnsakene stekes.


#13

karbiebarbie sa for siden:

wok:
Kyllingbryst
kvitløk
brokkoli
paprika
squash
hodekål?
sopp
løk/purre
tandoripasta
karriblanding
kremfløyte
...nam nam...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.