< Tilbake til oversikten

Råd til nybegynnere!

#1

solsikke sa for siden:

Tenkte bare eg ville komme med noen gode råd!!
Reknar med dere har opplevd det samme som meg når det gjelder å gå lei av mat.
I dag tok eg for meg oppskriftene her på forumet og leste gjennom mange....og eg har no bakt, og det vart smakfullt og vellykka:)
Laga da nøtte og oste muffins. Desse var kjempegode spesielt med smør og greddost:)
Eg laga dei litt mindre, så eg fekk 15 stk, og da ble det mindre karb.

Laga og appelsinmuffins, som og vart kjempegode:)
Her fekk eg 20 stk av ei røre...

Desse oppskriftene er absolutt å anbefale:)
Takk til dei som har skrive dei inn...

Har no tatt av 6,5kg siden 10.10, Hurra;)


#2

Toyo sa for siden:

Ja, de nøtte&ostemuffinsene er gode med smør og ost! Fin måte å få i seg fett på! Men, appelsinmuffinsene har jeg ikke laga..hm, må søke etter oppskrift!

Kjekt å bake litt!:D


#3

Toyo sa for siden:

Har du oppskrift på appelsinmuffisene? Fant bare en oppskrift, som visst nok er bra på Fedon med mel og sånt. Men, det kan vi jo ikke spise, så regner med at det er en annen du har laget.


#4

Lilly sa for siden:

Takk for tips!


#5

Safir sa for siden:

Takk for tips!

Kunne du lagt med linker?


#6

Toyo sa for siden:

Fant fram linken til nøtte&ostemuffinsene, jeg:

Nøttemuffins


#7

solsikke sa for siden:

Kopierte oppskrifta te words, så kan lime den inn her

ORANGE SOUR CREAM CAKES

12 muffins (store amerikanske) 2.25 karb pr stk, 27 i heile oppskrifta!!

140 gram mykt meierismør
6 spiseskjeer Splenda
4 store egg
fin raspet skall av en stor appelsin
1 teskje "orange extract" (vet ikke hvor en får tak i det, jeg kjøpte for mange år siden og fant tilfeldigvis flaska i skapet)
142 ml/gram seter rømme
175 gram malte mandler
1 teskje bakepulver

Forvarm ovnen til 175 grader. Sett klar 12 store muffinsformer på bakebrett

Visp smør og Splenda blankt. Ha oppi eggene, ett om gangen, bland godt hver gang. Ha oppi skallet av appelsinen, orangen extract, bakepulver og rømme, - bland godt. Ha oppi de malte mandlene.

Fordel mixen mellom de 12 formene og stek midt i oven i 20-25 minutter eller til de kjennes faste ut.

Hvis man vil kan man blande litt Philadelphia ost med litt appelsin saft og ha oppå. Evt. Tines Mandarin kremost. Jeg syns de var best uten.

Total:235 Fat:23 203 87% Sat:1 10 4% Poly:2 18 8% Mono:5 47 20%Carbs:4 8 4% Fiber:2 0 0%Protein:6 22 9%Alcohol:0 1 0%

235 kalorier pr stk. 2 netto karber, 6 gram protein. Bruker man Natreen istedenfor splenda må man plusse på litt. Splenda inneholder "less than 1 gr carb" pr teskje, -og det får jeg ikke lagt inn i Fitday. Jeg plusser derfor på 0.25 karb pr kake, slik hun jeg fikk oppskriften av alltid har gjort.

Lykke til:)


#8

Cilo sa for siden:

De skal absolutt prøves! :)


#9

Torkil sa for siden:

Hei
orange-extract er trolig det samme som appelsinolje som fås på apoteket. Noen få dråper er tilstrekkelig.
vennlig Hilsen
Torkil :)


#10

Lilly sa for siden:

Åh, yammi, de hørtes sykt gode ut. :nam:


#11

solsikke sa for siden:

Har og prøvd å lage pizzaen, og brukte oppskrifta på bunn frå boka.
Brukta så landlord sin tacosaus, idun ketchup uten sukker som saus, og hadde på kjøttdeig, bacon, løk og masse ost.
Blei kjempe godt.
Dette er og nåke som kan anbefalast!!!

Eg lagde ein stor, og delte den i fire, og fekk dermed 3 stykker i frysen:)

Og denne suppa
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=15412

Til denne suppa passer det og fint me dei greskekjøttbollene oppi.
Eg laga dei av kjøttdeig, og laga dei små!!

Lykke til:)

-6,5kg siden 10.10, og -25cm totalt, HURRA;)


#12

Kokkosbolla sa for siden:

Nå har jeg laget oste-nøtte muffins og håper de er gode :)


#13

Iset sa for siden:

Det er nok ikke det samme siden man kan bruke 1-2 hele ts. av ekstrakten. Men appelsinolje (apotek, helsekost) kan nok fint brukes ja. Jeg har feks. brukt sitronolje i hjemmelaget sitronis, nyyydelig! Da skal det bare 1-2 dråper til. Pass VIRKELIG på så dere ikke tar i for mye, eteriske oljer er STERKE!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.