< Tilbake til oversikten

Lowcarb Ostekake

#1

dworsky sa for siden:

Dette er en lavkarboversjon av den kaken jeg liker best her i verden: min mors ostekake. Minner om den du får på mange caféer, bare bedre og ikke minst - nesten ingen karbohydrater.

Bunn:
ca.3dl Kokosmasse/mandler/hasselnøtter (blanding er godt)
ca.0,5dl Splenda (etter smak)
ca.75g Smør
1 eggehvite

Fyll:
3 bokser CottageCheese
1,5dl Splenda
1-2ss potetmel eller 1ts glukomannan utrørt i vann (kan sløyfes for å få ned karbomengden, men da må kaken steke lenger)
3 medium/store egg
1/3liter fløte
1/2teskje sitronsyre utrørt i litt vann (eller noen spiseskjeer sitronsaft)
litt sitronskall i fine strimler

Fremgangsmåte:
Mal kokosmasse/nøtter i foodprocessor, tilsett resten og kjør til det er godt blandet. Trykk det ut i en springform slik at det dekker bunnen pluss noen centimeter opp langs kantene. Et tips for å få kaken lettere ut av formen er å legge bakepapir i bunnen eller bruke paiform med løs bunn. Forstek bunnen ca. 5 minutter på 175 grader.

Kjør alle ingrediensene til fyllet bortsett fra fløten i foodprocessor til en glatt masse. Pisk fløten til stiv krem og bland godt men forsiktig med oste/eggemassen. Hell dette over i formen (med den forstekte bunnen) og stek videre på 175 grader i ca. 1,5 time. Kaken skal være lys gyllen på toppen. Om den begynner å bli brent kan man legge litt aluminiumsfolie på toppen, eller sette et stekebrett over. Skru gjerne av ovnen mot slutten av steketiden, og la kaken stå noe lenger – så er man sikker på at den blir ordentlig stiv.

Jeg synes kaken er best når den har stått i kjøleskapet til dagen etter og blir servert kald, kanskje med noen jordbær eller bringebær til....


#2

Kanutten sa for siden:

Slurp!!! DER er julekaka mi berget!!!!


#3

dworsky sa for siden:

Har endret litt på oppskriften, glemte å ta med potetmelet i første omgang. Sløyfer man det må kaken steke mye lenger...

Kan evnt. bruke glukomannan som er en type fiber, men vet ikke hvor man får tak i det i norge utenom i nutrilett pillene.


#4

Photobscura sa for siden:

Dette hørtes jo digg ut! Men for å gjøre det enklere kan man jo lage et lokk med heistads gelé? Mamma har nemlig verdens beste ostekake (i følge meg da), og da vet jeg hun bruker rømme og gelé på lokket. Så kan man kanskje steke denne bunnen, og ha på lokket etterpå? (Det skal nemlig ikke stekes i hennes oppskrift).
Åh, nå ble jeg inspirert, tusen takk:D


#5

Vibeke-67 sa for siden:

Hei
På onsdag skal jeg prøve å bake denne kaka - skal på fest på torsdag, og tilbudt meg å bake kake (sånn at jeg også kan spise litt...ren egokjøring her altså)
Problemet er at jeg ikke akkurat kan kalles superduper innenfor kakebakeriet, er det en vanskelig kake på bake? Noen tips på veien?
jeg skal ha gele på toppen, som Photo anbefaler - det høres got ut. Lager jeg geleen og har den oppå når kaka er avkjølt og geleen kald?

Kanskje ikke gele, men heller bær?

Uff - jeg er så vant med å ta med meg misslykka kaker på fest. De ser så gode ut og smaker....tja....ikke bra. Får bare håpe at jeg får det til denne gangen!


#6

Gracella sa for siden:

Den hørtes kjempegod ut :hungry: !!

Men hvor mange karber er det i den sånn ca?


#7

Gracella sa for siden:

Geleen har du på når kaken er kald og geleen også er kald, men ikke begynt å stivne. ;)


#8

Vibeke-67 sa for siden:

Tror det er et must ja.... skal gi rapport jeg, når jeg har laget denne. På onsdag, også skal den spises på torsdag:D


#9

Vibeke-67 sa for siden:

Hei - nå er baken bakt og fortært. Den ble vellykket! Hurra for Vibeke- for en gangs skyld en vellykket kake.
Kaka ble veldig god. Lot den stå et døgn i kjøleskapet, og den ble servert med tinte bringebær (usøtet). Jeg hadde forresten ikke noe gelelokk på den, det passet liksom ikke!
Kollegaene mine syntes også den var god, veldig gøy!

jeg trodde at kaka skulle være enormt mektig, men det var den faktisk ikke. Den ble jo bare en annen variant av CC, nøtter og bær.... Skal bake den igjen, og fryse ned posjonsbiter, tror faktisk den kan fungere som en slags iskake i varmen.


#10

tulla sa for siden:

Hei! Så heldig du er da.... som har kvittet deg med hele baken:D Hva er det neste du skal ta fatt i.... magen? Ler, her "måtte" jeg bare som Albert'en pleier å si...
Ellers takk for påminnelsen, ostekake må det bli til helgen igjen!


#11

Vibeke-67 sa for siden:

Knis - sånn kan det gå....:p Tenk om jeg hadde tatt jordbærgelelokk på da!


#12

Photobscura sa for siden:

:lol:
"Smakte den godt?", tenkte jeg :D


#13

Veggpryd sa for siden:

Den kaka så veldig god ut, men nå har jeg drukket mye Fun Light i det siste, og aspartamen har nok gjort meg litt dum. :p :D

Det står 3 dl. kokosmasse/mandler/hasselnøtter.

Betyr det 3 dl. av hver, eller 3 dl av alle ingr. blandet... ? :o


#14

Vibeke-67 sa for siden:

Jeg tok 3 dl til sammen, og malte det. Men egentlig var det nesten 5 dl, for jeg var ikke helt nøyaktig. Etter min smak kunne jeg hatt litt mindre kokos i, synes den smaken ble for dominerende....

Men det beste av alt er at den ikke er så veldig søt, og kan freshes opp med friske bær, litt fruk, krem etc, alt etter ønske og behov:D
Så utrolig gøy å være bittelitt kakebakeekspert...:p


#15

Veggpryd sa for siden:

Ah, I see. :) Fikk så veldig lyst på noe kokosaktig, så nå får jeg sett i gang med å bake! Får se hva jeg bruker til fyll. Har en liten kartong med kremfløte som går ut på dato i morra, og noen frosne bringbær i fryser'n. Skal huske på å ta bilde. :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.