Dette er en lavkarboversjon av den kaken jeg liker best her i verden: min mors ostekake. Minner om den du får på mange caféer, bare bedre og ikke minst - nesten ingen karbohydrater.
Fyll:
3 bokser CottageCheese
1,5dl Splenda
1-2ss potetmel eller 1ts glukomannan utrørt i vann (kan sløyfes for å få ned karbomengden, men da må kaken steke lenger)
3 medium/store egg
1/3liter fløte
1/2teskje sitronsyre utrørt i litt vann (eller noen spiseskjeer sitronsaft)
litt sitronskall i fine strimler
Fremgangsmåte:
Mal kokosmasse/nøtter i foodprocessor, tilsett resten og kjør til det er godt blandet. Trykk det ut i en springform slik at det dekker bunnen pluss noen centimeter opp langs kantene. Et tips for å få kaken lettere ut av formen er å legge bakepapir i bunnen eller bruke paiform med løs bunn. Forstek bunnen ca. 5 minutter på 175 grader.
Kjør alle ingrediensene til fyllet bortsett fra fløten i foodprocessor til en glatt masse. Pisk fløten til stiv krem og bland godt men forsiktig med oste/eggemassen. Hell dette over i formen (med den forstekte bunnen) og stek videre på 175 grader i ca. 1,5 time. Kaken skal være lys gyllen på toppen. Om den begynner å bli brent kan man legge litt aluminiumsfolie på toppen, eller sette et stekebrett over. Skru gjerne av ovnen mot slutten av steketiden, og la kaken stå noe lenger – så er man sikker på at den blir ordentlig stiv.
Jeg synes kaken er best når den har stått i kjøleskapet til dagen etter og blir servert kald, kanskje med noen jordbær eller bringebær til....
Dette hørtes jo digg ut! Men for å gjøre det enklere kan man jo lage et lokk med heistads gelé? Mamma har nemlig verdens beste ostekake (i følge meg da), og da vet jeg hun bruker rømme og gelé på lokket. Så kan man kanskje steke denne bunnen, og ha på lokket etterpå? (Det skal nemlig ikke stekes i hennes oppskrift).
Åh, nå ble jeg inspirert, tusen takk:D
Hei
På onsdag skal jeg prøve å bake denne kaka - skal på fest på torsdag, og tilbudt meg å bake kake (sånn at jeg også kan spise litt...ren egokjøring her altså)
Problemet er at jeg ikke akkurat kan kalles superduper innenfor kakebakeriet, er det en vanskelig kake på bake? Noen tips på veien?
jeg skal ha gele på toppen, som Photo anbefaler - det høres got ut. Lager jeg geleen og har den oppå når kaka er avkjølt og geleen kald?
Kanskje ikke gele, men heller bær?
Uff - jeg er så vant med å ta med meg misslykka kaker på fest. De ser så gode ut og smaker....tja....ikke bra. Får bare håpe at jeg får det til denne gangen!
Hei - nå er baken bakt og fortært. Den ble vellykket! Hurra for Vibeke- for en gangs skyld en vellykket kake.
Kaka ble veldig god. Lot den stå et døgn i kjøleskapet, og den ble servert med tinte bringebær (usøtet). Jeg hadde forresten ikke noe gelelokk på den, det passet liksom ikke!
Kollegaene mine syntes også den var god, veldig gøy!
jeg trodde at kaka skulle være enormt mektig, men det var den faktisk ikke. Den ble jo bare en annen variant av CC, nøtter og bær.... Skal bake den igjen, og fryse ned posjonsbiter, tror faktisk den kan fungere som en slags iskake i varmen.
Hei! Så heldig du er da.... som har kvittet deg med hele baken:D Hva er det neste du skal ta fatt i.... magen? Ler, her "måtte" jeg bare som Albert'en pleier å si...
Ellers takk for påminnelsen, ostekake må det bli til helgen igjen!
Jeg tok 3 dl til sammen, og malte det. Men egentlig var det nesten 5 dl, for jeg var ikke helt nøyaktig. Etter min smak kunne jeg hatt litt mindre kokos i, synes den smaken ble for dominerende....
Men det beste av alt er at den ikke er så veldig søt, og kan freshes opp med friske bær, litt fruk, krem etc, alt etter ønske og behov:D
Så utrolig gøy å være bittelitt kakebakeekspert...:p
Ah, I see. :) Fikk så veldig lyst på noe kokosaktig, så nå får jeg sett i gang med å bake! Får se hva jeg bruker til fyll. Har en liten kartong med kremfløte som går ut på dato i morra, og noen frosne bringbær i fryser'n. Skal huske på å ta bilde. :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.