< Tilbake til oversikten

ang baking etter at man har nådd målet..

#1

cilemora sa for siden:

hei :)

(postet dette under fedon, men vil høre her også:))
tenkte at eg med tiden skulle gå over til (alla) fedon, når eg er
ferdig med ketolysekuren...
det eg lure på da er hvordan det er med baking...
har ei datter på 1år no og helt siden eg fikk ho har eg gleda
meg til den dagen vi kan bake sammen, brød, rundstykker osv.
er dette mulig på fedon kosthold (vedlikehold)???
noe annet enn "egg-bakevarer" som brødene eg kan lage på
ketolyse, for dem er ikke noe gode :( :p

håper noen kan gi meg svar og forhåpentligvis noe å glede
meg til :) :p


#2

SusieBlues sa for siden:

Jeg har ikke noen fasit, men bare noen tanker.

For det første er det MASSE god lavkarbo mat, og mange oppskrifter på det her inne!

Men jeg skjønner også at det blir litt ekstra morsomt med boller og annen gjærbakst og kakebakst. Jeg har alltid ELSKET å bake gjærbakst!
Mitt forslag er at du lager noe du synes er morsomt og kos å lage.
Det er jo litt fordi det er koselig, at du gjør det, ikke sant?
Lag vanlige boller med sjokoladebiter! Men ikke spis opp alle sammen.
Avtal med barnet at dere skal lage mange, men at dere så skal gi bort "hennes" bakverk til venner/familie/naboer som hyggelig gave. Hun får selvfølgelig lov til å spise litt deig (NAM!) og så koser dere dere med to-tre boller hver når de har kommet ut av ovnen. Og kanskje sparer en til etter middag i tillegg. Da får hun også oppleve gleden ved å gi bort noe hun har laget, sånt er stas!

Dersom man gjør dette en gang annenhver uke (eller som en del av lørdagskosen), så har det ikke noe å si for hennes helse. Tvertimot så tror jeg hun blir sunnere av å ha det koselig med mamma!

Hvis du skal være ekstra fornuftig kan dere bake rett etter en god frokost med lavkarbo mat (f.eks egg og bacon). Da orker hun ikke like mye deig og får ikke så voldsom blodsukkerstigning..

Jeg synes det er viktig at barn lærer at noe mat er kosemat og det kan man absolutt kose seg med innimellom (uten dårlig samvittighet i det hele tatt), og så er det ordentlig mat som man spiser for å få næring.

Oj, dette ble langt...


#3

lokkebiff sa for siden:

Du kan vel bake med andre melsorter enn hvetemel!?
Spelt og rug f.eks.


#4

Georgine sa for siden:

Jeg baker med ungene mine nå jeg, men jeg spiser ikke bollene/rundstykkene...

Barna spiser noen når de er varme og nystekte og resten havner i fryseren så de kan få på lørdagskvelden.


#5

cilemora sa for siden:

takk for svar alle sammen :)

og ja, er mest for at det er koselig å bake..
men unger liker somregel at foreldrene koser seg med en bolle
ilamme dem etterpå, og siden vi er alene så er det bare eg som
kan det... men betyr jo ikke at eg må spise 10 boller da :p
det med å gi bort noe var en fin tanke :D

bruker ikke hvetemel og vanlig sukker, tåle det ikke og har ikke brukt
det på over 2år no, men spelt har eg brukt endel av...
er spelt og sånn "sunnere" og bedre?? :confused::confused:
(mein eg ha lest at det ikke øker insulinet på samme måte :confused:)


#6

cilemora sa for siden:

dette er jo også snakk om når eg er ferdig med å gå ned i vekt ;)
snuppa e så lita enda også, skjønne seg ikke på baking på enda
ei stund :p


#7

lokkebiff sa for siden:

Spelt er vel ikke sunnere enn hvetemel, men mye bedre da det har lavere GI, som ja ikke påvirker blodsukkeret på samme måte som hvetemel.


#8

cilemora sa for siden:

takk :)
da hadde eg lest rett da, hehe....
da ser eg fram te å skeie ut en og annen gang på bakefronten,
etter at eg har nådd måle mitt da :p

hvilke andre meltyper er ok å bruke da??


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.