< Tilbake til oversikten

Olje

#1

LilleRosin sa for siden:

Jeg gikk over fra Ketolyse til Lindberg på mandag. Det jeg er litt usikker på er: Må man bruke kaldpresset olje når man steker også?? :confused: Den kaldpresset oljen er jo mye dyrere. Jeg tittet litt i boka, men kunne ikke se noe. Skal love å lese boken litt nøyere senere. :o


#2

Trolljenta sa for siden:

Hvis spørsmålet er om du kan bruke oljer som ikke er kaldpresset, så er svaret nei. Varmpressede oljer kan inneholde kreftfremkallende og betennelsesfremmende stoffer som oppstår under produksjonen. Du finner mer info om det hvis du søker på transfett, herdet fett, hydrogenisert fett.

Jeg steker i meierismør, men husk at du skal ha umettet fett stort sett i alle måltider, så jeg har alltid olje i tillegg. F.eks steker jeg kjøttdeigen til gryteretten i meierismør og rører inn en ss olje i gryteretten før jeg spiser.


#3

LilleRosin sa for siden:

Takk for svar!! :)

Ok. Så jeg kan steke med meierismør på Fedon Lindberg også altså?? Så bruker jeg 1 ss kaldpresset olje i tillegg? (Jeg fant en ganske rimelig en på Kiwi i hvertfall)


#4

Trolljenta sa for siden:

Jeg gjør ihvertfall det, men jeg spiser vel litt mer fett enn det som står i boken. På fedon-kurset lærte vi å bruke 2 ss fett til hvert måltid, og det er vel dobbelt av det som er anbefalt i boken. Du må finne riktig balanse mellom næringsstoffene for deg.

Ja, du kan bruke meierismør på Lindbergs, så lenge det ikke går på bekostning av inntaket av fettsyrer med omega 3/6/9.


#5

LilleRosin sa for siden:

En annen ting jeg lurer på. Dere sier at vi skal bruke ca. 2 ss kaldpresset olje til hvert måltid. Dette klarer ikke jeg altså. Jeg liker IKKE smaken på denne oljen, og synes den ødelegger smaken på maten. Kan jeg heller ta en spiseskje med olje ett par ganger om dagen, og skylle ned med noe??


#6

Trolljenta sa for siden:

Ta 1 ss ca i hvert måltid, det er det som står i boken. Eller spis fet fisk, avocado, oliven.
Jeg liker heller ikke smaken av oljen, så jeg tar udo's choice som kosttilskudd blandet med juice til hvert hovedmåltid.


#7

Summer sa for siden:

Hvilken "denne oljen"? Det finnes mange ulike oljer å bruke. Oliven og Raps er de beste, og det finnes ulike merker av dem som smaker ulikt. Så jeg vil anbefale deg å prøve litt ulike merker for å finne noen du liker godt.

Jeg er veldig glad i Iljada sin kaldpressede olivenolje som vi kjøper på Meny.


#8

LilleRosin sa for siden:

Takk for tips. Jeg har kjøpt Eldorado sin kaldpresset olje på Kiwi. Men den jeg smakte på før det var vel Iljada sin. Det er liksom den oljesmaken jeg ikke klarer. Synes maten blir vond av den smaken.


#9

LilleRosin sa for siden:

Kunne kanskje være ett alternativ for meg også. Takk for tips!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.