stek kjøttdeig. ha den i en gryte sammen med en boks hakkede tomater, 2-3 ss tomatpure, ha oppi 1-2 bokser sopp og en hakket stor løk. la det koke i ca en halvtime. ha så oppi 1/2 til 1 boks seterrømme, alt etter hvor mye rømmesmak og saus du vil ha. la det koke videre i ca et kvarter. server med salat. NAM. denne gryten er en av de beste jeg vet.
Dette pleier jeg å å lage!!! Men jeg pleier å ha oppi en del piri piri :D Da blir den sterk,og siden jeg eeelsker suppe,har jeg oppi 2 bokser vann for en boks tomater. Hvitløk oppi er kjempedigg å!!
Ja! Hakka tomater og rømme er bomba! :sikle: Jeg lager ofte noe av det samme, men bruker hakka grønnsaker. Blir gjerne som en lapskaus-ish ting, hvor jeg rasker sammen rester i kjøleskapet:)
oi jeg ser denne er en gammel tråd, men er det mulig å spørre (jeg er ingen god kokk, så eksperimenterer ikke med oppskrifter,men vil prøve denne) liker ikke sopp så kan jeg erstatte det med noe annet? Noen som har noen forslag? :)
Denn lagde jeg i dag, litt forenklet versjon, siden jeg bor langt unna butikk.
Jeg hadde kjøttdeig, hakkede tomater og creme fraiche. Så kokte jeg en broccoli til, og makaroni til ungene.
Ungene syns det var veldig godt, og sønnen på 16 mente den var "jævli god":) så det så;)
Men jeg er ikke mett....det er tomt med gryte og tomt med broccoli, og masse makaroni igjen:p neste gang må jeg koke mer broccoli, jeg er i den heldige situasjonen å ha barn som ELSKER broccoli, de omtrent mauler, hvis det er noe igjen.....
Denne skal prøves, men tror jeg tar fersk sopp og skiver den før jeg gir den et par minutter på slutten med karbonadedeigen (bruker aldri kjøttdeig lenger, kun karbonadedeig). Og så kan man sikkert spe på med det man har av grønnsaksrester også egentlig, blir mange muligheter her :)
Just ferdig med første forsøk-ikke heeeelt fornøyd-tror skikkelig rømme hadde vært bedre. Hadde i følgende:
400gram karbonadedeig
1 boks hakkete tomater
8 små ferske sjampingjonger (Skivet og stekt)
1 gul løk hakket i småbiter
1 hvitløksfedd hakket i småbiter
Steke k.deigen, hadde i gryta med alt utenom rømmen, småputret 25 min før jeg hadde opp 2/3 lettrømmeboks og putret så 10-15min til.
Jeg skal ha dette ikveld. Men blir ut av det jeg har i hus da. Kjøttdeig, halvannen løk, fersk sopp, brokkoli, seterrømme, litt tomatpure og litt tacosaus, siden jeg ikke har hakka tomater. Kan vel si det sånn at jeg gleder meg til middag. Har glemt å spise etter frokosten idag.
Den litt vel lange koketiden var vel verdt det. NAM! Hadde oppi 3 hvitløkfedd, og det var fantastisk!
Noen som har andre ideer om hva man kan ha oppi denne? Gryta er jo allerede fullkommen... men det kan jo være gøy allikevel.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.