< Tilbake til oversikten

Fløte som skiller seg

#1

Hjørdis sa for siden:

Hei alle:)
Dette må vel være rette forum for mitt spørsmål.
Jeg lager en saus til en kyllingrett med bl.a. kraft, østers-saus (litt mel, FY:mad:) og fløte. Enkelte ganger har sausen blitt knuppete, fløten skiller seg ut på en måte. Smaker like godt, men ser ikke så lekkert ut.
Jeg husker ikke om det er når jeg har brukt kremfløte eller om det er når jeg har brukt matfløte dette skjer. Men jeg vet at jeg ett eller annet sted, en eller annen gang:D har lest at en av disse kremsortene har lettere for å skille seg enn den andre. Har noen ett svar blir jeg glad, skal servere gjester til lørdag:smile:.


#2

Kanutten sa for siden:

Matfløte kan skille seg, du MÅ bruke kremfløte hvis den skal koke. Står i boka mi :p


#3

Distrea sa for siden:

Kan man ikke få skilt sausen hvis man bruker vanlig fløte?? Er sikker på at jeg har klart det når jeg skulle lage en veldig enkel barnaise:o


#4

Kanutten sa for siden:

Fløte skiller seg når det brukes surt sammen med den.. Tror jeg, bare sier det som står i boka miiii!!! :(


#5

Distrea sa for siden:

skylder du på boka nå da :p

i den sausen jeg lagde var det fløte og smør og sånn grønt som skal vrære i barnaise :o Sausen blir god den... men den putret nok for mye, kanskje den ikke skal koke i det hele tatt :rolleyes:


#6

Kanutten sa for siden:

ALT jeg ikke kan forklare på fornuftig vis har utgangspunkt i boka mi, uansett hva slags bok det er snakk om :D



#8

Hjørdis sa for siden:

Takk folkens, da blir det saus med kremfløte:D.


#9

Changes sa for siden:

Sterk varme, og mye fett går ikke sammen. Bruk svakere varme.

Er det "rein" saus, kan du få en saus til å samle seg igjen ved å helle en tynn stråle kaldt vann over, og vispe som F!


#10

Distrea sa for siden:

Takk... da veit jeg det :)


#11

Hjørdis sa for siden:

hva er rein saus:confused:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.