< Tilbake til oversikten

Forslag til tomatsaus?

#1

frk.slankelyst sa for siden:

Til pizzafyll...laga pizza igår og jeg hadde stooore problemer med og finne tomatsaus...fant en med 10 karber pr 100 g, så jeg målte opp 100 gram å blanda i..

Selv om jeg delte opp fyllet sånn at jeg ikke fikk i meg så mye karber så hadde jeg innmari dårlig sammvittighet bare pga den tomatsausen...

synted det var mye med 10 karber pr 100 g...men den va innmari god da...

Noen som har forslag på tomatsaus til pizza..?


#2

wander sa for siden:

Landlord har crusha tomater som det er mye mindre karber i. Den kan du jo bruke med noe krydder og urter feks.?

Det er 1.5 g pr 100 g i den...


#3

LilleRosin sa for siden:

Den bruker jeg. Blander faktisk litt sukkerfri ketchup i også, synes det blir godt jeg. :)


#4

Smula sa for siden:

Tomatpuré mener jeg å huske ikke har så mange karber heller.
Og så funker tacosausen til First Price ganske bra som pizzasaus også.


#5

Gerd sa for siden:

Mos den med stavmixer, tilsett hvitløk, oregano, litt salt og pepper og la koke inn litt. Kjempegod pizzasaus :)


#6

froken sa for siden:

Hvor finner jeg Landlord produkter, jeg har letet etter knuste tomater på Ica,Kiwi og Coop Mega, men har ikke funnet de. Er det noen her som vet?


#7

Iset sa for siden:

Jeg bruker denne:

2 bokser tomater
1 hel kinesisk hvitløk (jeg er hvitløkoholker, du kan gjerne kutte ned på mengden)
1/2 liten løk
1/2 liten boks tomatpuré
1 god teskje Sukrin (jeg bruker av og til sukker, spørs hva jeg har, men søtstoff MÅ til)
salt, pepper, oregano, basilikum og annet du liker

Finhakk grønnsakene, de skal være nesten most (jeg bruker rivjern). Surr dette i en gryte sammen med litt olivenolje (jeg synes det må olje til her). Ha i tomatpuréen og la det surre litt. Ha i bokstomatene og bruk en stavmikser, potetmoser eller noe så det blir skikkelig most, om du ikke liker det litt klumpete - jeg liker det.
Ha i krydderet og sukkeret og la sausen småkoke i ca. en halvtime. Rester har jeg (avkjølt) på fryseposer til senere. Brukes som pastasaus, pizzasaus, lasagnesaus osv.

Ketchup er fullstendig bannlyst på pizza her i huset. Jeg har giftet meg inn i en italiensk familie som ser på ketchup som satans verk. :lol: Men seriøst, jeg synes det ødelegger hele pizzaen.


#8

Iset sa for siden:

Forresten, av og til når jeg vil lage pizza og har dårlig tid og ikke gidder å lage en saus som skal koke, så lager jeg denne raske varianen. Bedre enn ketchup hvertfall:

tomatpuré
søtstoff
vann
salt, pepper, krydder

Bland tomatpuré og krydder/søtstoff, og ha i vann til passe konsistens. Smak til med mer krydder/søtstoff og ha på pizzaen. Jeg har forresten alltid osten UNDER fyllet. Da blir det bedre, og kjøttet kan legges på helt rått og blir stekt og saftig i ovnen.


#9

Kitt sa for siden:

Landlord er REMA sitt merke.:)


#10

Lindabtn sa for siden:

Hehe, hun har sikkert klart å finne en passende tomatsaus fram til nå :lol: (men takk for gode oppskrifter, skal bruke de til spagetti en gang :ja:)


#11

Iset sa for siden:

Men det finnes jo fremdeles ketchupbrukere her inne som må omvendes. :glis:


#12

Lindabtn sa for siden:

Absolutt ;)


#13

froken sa for siden:

Takk for svar Kitt :o Da blir det tur til Rema i morgen, er det andre Landlord produkter jeg bør kjøpe i samme slengen?


#14

Kitt sa for siden:

Ikke som jeg kommer på!
Prøver å velge det billigste merket for tide!:p
Derfor Landlord!


#15

froken sa for siden:

Jeg har forstått det slik at det er minst kb i Landlord tomater?


#16

Kitt sa for siden:

Det også!

Spiser ikke tomater, jeg!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.