< Tilbake til oversikten

Nyplukkede blåbær!

#1

HP sa for siden:

Hva gjør en med 11dl nyplukkede blåbær? :p

Dette gjorde vi.

  • Kverket dem med litt stevia, herlig! :D
    Serveres med:

  • Vaffler: (Gir 6 sprøe plater)

  • 3 egg

  • 2 dl fløte

  • 2 ss smeltet smør

  • 2 måleskjeer Stevia

  • 2 ss soyamel

  • ca 1 dl fullkorn spelt

  • Og hjemmelaget is:

  • 2,5dl soyafløte piskes (Eller 3,3dl fløte)

  • 3 eggeplommer piskes

  • vendes sammen med 3 måleskjeer stevia

  • Fryses

[center]:D :D Nyt bærsesongen! :D :D
[/center]

Vi brukte ca 30-40 minutter på å sanke 11dl, til tross for at poden satt å gomlet i ett! :p


#2

Iset sa for siden:

Du er en GUD, HP. Intet mindre! :D


#3

cathrine sa for siden:

DET kunne fristet meg idag!!!
Bruker dere flytende eller pulver(stevia)??
Syntes det luktet så rart av pulveret.Stemmer det?
[color=#ff0000][/color]
Cathrine


#4

magdalena sa for siden:

Denne skal jeg prøve en dag!:hungry:


#5

HP sa for siden:

Flytende stevia smaker fælt... At stevia pulveret lukter har jeg aldri tenkt på... sniffet litt nå, god lukt! :p


#6

HP sa for siden:

Isen er etter Lises oppskrift, hun tåler ikke fløte ;) Vanlig fløte står vel i parantes bak. :snill:

Hvor mange karber per plate? Det vet jeg ikke... Men sånn ett sted mellom 5-10g? Altså ikke induksjonsmat, ligger under vedlikehold... ;)

Soyamel inneholder variende mengde karbohydrater, alt etter merke. Den vi bruker inneholder ca 20g per 100g.

Mvh,
HP


#7

Iset sa for siden:

Hvilken soyafløte bruker dere? Går det helt greit å piske den slik som vanlig fløte? Hvordan smaker det?


#8

Summer sa for siden:

blir ikke helt som vanlig fløte, ikke like stiv. Litt søtlig smak, men det funker knallbra for meg! Det er jo is jo! :D


#9

Iset sa for siden:

Hehe ja det er jo det. :D
Greit å vite ang soyafløten, siden vi selger 2-3 forskjellige på helsekosten og kunder spør meg ofte om de er gode osv.
Vi selger noe som heter ERLET også, en svær melkekartong med noe som visstnok kan piskes til fløte, for de som ikke tåler melk. Er usikker på om det er soya, men kundene skryter voldsomt av den.


#10

Liva sa for siden:

Takk for gode tips til kossn ete blåbær, kan ein ete blåbær på induksjonen?
Vi har masse blåbær i skogen oppafor oss som frister- men tenkte at eg kanskje kunne fryse dei ned til dess eg kunne ete dei...


#11

Nille sa for siden:

Hvis du med induksjon mener Atkins, så kan du IKKE spise bær før på vedvarende (OWL). Dette er på grunn av av bær har mer karber enn grønnsaker, ligger høyere på GI lista og kan skape ubalanse i blodsukkeret.

Vet ikke hvor lenge du skal gå på induksjon, men nå har du noe å glede deg til ! :p


#12

melene sa for siden:

Hei Nille!

Hva er Stevia? Alle vet sikkert det av dere "gamle" her inne, ha medlidenhet med meg :o

Hilsen melene
1,68/78/73,5/68



#14

Nille sa for siden:

Heia Melene !!

Ja, deeeeer var du ja !! :)
Lurte på hvor du blei av .... Og så var vår kjære Iset raskere enn meg igjen gitt !! Det viktigste var vel at du fikk svar. Og det var jammen et godt svar og ! :D


#15

melene sa for siden:

Huff, Nille,
dere er så avanserte her inne. Dyrking av sukkerplanter og import av matvarer, kanskje jeg skal holde meg til boken min og salatposene... :confused: Og så er jeg jo litt overrasket over at ingen er opptatt av South Beach dietten, siden den virker som den hotteste i USA, og oversettelsen er i ferd med å selge godt her... Og det handler om lavkarbo.
I kveld har jeg forresten spist en is og 2 lange lakrisdinger. Sukk. Har i blant så lite viljestyrke at jeg skylder! Blir liksom så fornøyd med å gå ned i vekt at jeg tømmer to hyllerader i snopebutikken av glede:eek:


#16

Nille sa for siden:

Hallloooooooo !! :eek:
Her er det IKKE nødvendig å ha prestasjonsangst altså :p . Tror ikke det er noen som dyrker sukker, men tor de kjøper Stevia i helsekostbutikken. OK, så er noen litt mer avanserte enn andre og importerer spesialmat. Men det er bare et lite fåtall av alle de aktive her inne. Tror det har noen med nyhetens interesse. har prøvd sjøl jeg, men har vel funnet ut at det er best å klare seg med "normal" mat man kan få i butikken. Brodern tar med seg litt low carb tortillas og kost tilskudd fra Houston et par ganger i året, ellers har jeg funnet ut det koster mer enn det smaker med alle disse produktene.

Ta en titt i journalene, så ser du at alle har sitt å stri med. Det som er så flott her inne er at alle støtter og oppmuntrer hverandre, - spesielt etter å ha gått bananas i godtebutikken, i tantes selskap eller en kveld på by'n. Det er mennesker her inne som har sloss mot spiseforstyrrelser,angst, stress og ikke minst sykdom i mange år. Det er alltid noen som strever, men alle har satt seg mål og får støtte til å nå dem.

Du er jo ikke nødt til å være aktiv heller...du kan bare snuse rundt og plukke opp tips og ideer. Ikke minst oppskrift delen av forumet er kjempeflott. Masse gode måltider der.

Jeg syns og det er rart at South Beach er så lite kjent her i landet. Det er ikke mange Atkins'ere her heller... Tror Lindberg har de fleste lav karbo tilhengerne her. Det kommer vel av at South Beach er såpass ny - fra 2003 tror jeg ? Den går som en farsott over USA fordi den er en slags hybrid/kombo av low fat dietter & low carb ala Atkins og mer "akseptert" av legestanden generelt.. og de som er redd for fett. Den har ikke fått mye oppmerksomhet i pressen her heller. De er mer opptatt av Lindberg/Norum debatten !

Kanskje du kan få frem interessen for South Beach her inne ? Hvis du gidder kan du jo skrive en intro - det er fremdeles mange her som leter etter en ny måte å gjøre ting på !!

Uansett, syns du iallefall bør se litt rundt her når du har tid og anledning !

:klem:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.