< Tilbake til oversikten

Trenger desperat oppskrifter :(

#1

tinkerbell00 sa for siden:

Hei!

Har nettopp begynt på ketosekuren, gått på den i 6 dager. I den tiden har jeg bakt og bakt og bakt, men jeg har ikke fått til å lage EN eneste ting.:(:eek:

Brødet blir helt forferdelig svampete, og rundstykkene mine ble helt flate og smakte brent müsli. Vaflene mine hang ikke sammen, , så prøvde de som pannekaker istedet, men det funket også dårlig så nå er de i ovnen.:o

Jeg blir så misunnelig på de som bare kan tenke seg en oppskrift og uansett hva de lager blir det godt, jeg har nå skjønt at jeg er en forferdelig kokk/baker (har jo egentlig alltid vært det men har ikke bakt brød og sånn før).

SÅ er det noen som har noen idiotsikre og gode oppkrifter på brød (som smaker VANLIG, så godt det lar seg gjøre) , rundstykker, vafler, pannekaker, lapper, kaker ++
Som ikke er vanskelige å lage og som man kan spise på ketose? :confused:

Har lest og lest på oppskrift-tråden, men jeg får det rett og slett ikke til...:(:confused:

Håper på svar:)


#2

Georgine sa for siden:

Jeg har hatt mange mislykkede runder på kjøkkenet og jeg tror det viktigste man må lære er at de oppskriftene og matrettene her inne oppfører seg annerledes enn vanlige oppskrifter. Jeg tenker da særlig på vafler, pannekaker, muffins osv.

En bombesikker oppskrift er følgende:

to egg, 15 gram soyaprotein, 50 gram kremost (philedelphia), noen dråper vaniljeessens, litt kanel og litt søtning. Piskes godt sammen og helles i pannen på litt under middels varme. Mine plater går fra 1 - 9 og pannekaka stekes på 4. La den ligge og surre til den er gylden på stekesiden. Snu den og skru av plata og la den ligge til den er gylden på begge sider. Spises gjerne med rømme og ferske bær oppå.


#3

sjokoman sa for siden:

pannekaker
2 egg
1 ts splenda
1 dl rømme/creme fresh
1/2 dl rapsolje
2-3 ss proteinpulver(til passe tykk kosistens, vaffelrøre tykk)
1 ts bakepulver

Visp egg og splenda lett sammen, rør i resten.
Stekes som lapper/sveler. Ikke for varm panne. jeg setter den på 800-900. snu når de er tørre og "hullete"oppå. Gode med allskens pålegg, smør ost osv. Lag gjerne stor porsjon gode å ha på lur. kan fryses.

det er ikke så lett å erstatte vanlig brød og mel, de smaker ikke det samme. Og proteinpulver har ikke samme bakeegenskaper som hvetemel.
Du kan prøve Fedon sine brød og skjære de i tynne skiver. (litt mye karber for ketolysekuren) Men du venner deg til kosten etter hvert. nå savner jeg ikke poteter,ris,pasta,kaker osv. men det største savnet har vært brød.
jeg baker hildegunns grove, men det kan nok ikke kalles brød, smaker jo frø og kli. jeg har funnet ut at det holder magen i gang. Så jeg spiser det av den grunn. Mye pålegg på så går det ned
Lykke til videre.


#4

Tusta85 sa for siden:

Står en del oppskrifter i boka også. :jupp:

Jeg er heller ingen ræser på disse brødene, så jeg spiser noe annet. :p


#5

solsikke sa for siden:

Lurer på kor ein får kjøpt splenda og proteinpulver??


#6

Trolljenta sa for siden:

Splenda -> dagligvare
Proteinpulver -> Helsekost eller nettbutikk


#7

wander sa for siden:

Hvilket brød har du prøvd?

Jeg har laget Iset-brød flere ganger nå - og det blir alltid vellykket hos meg. Jeg tar mindre kli enn det står i oppskriften (bruker 2 ½ dl - ca. 50 gram blir det), og litt mer mandler/nøtter, men ellers det samme. Og så smaker det best etter at det har vært fryst ned en gang (skjærer opp i tynne skiver når det er kaldt og fryser skivene sammen...)


#8

Robyn sa for siden:

Jeg har mer eller mindre kuttet ut baking og erstattet med andre typer produkter.

Ikke så mye fordi jeg ikke får det til, men fordi jeg ikke liker erstatningsproduktene.
Iset brødet har jeg bakt et par ganger, og det var vellykket men smakte for mye nøtter etter min smak.

Eneste jeg fortsatt lager fra tid til annen er pannekake.

Pannekakene er det viktig å steke på svak varme, og steke de nesten helt gjennom på ene siden før de snus. Da henger de fint sammen. :)

Min oppskrift:
1 egg
2 ss cremefraiche
1 ts johannesbrødkjernemel
1,5 ss bakemiks
1 dl vann
litt salt
litt splenda
evt. litt cappuccino dryss (kakao, kardemomme, kanel og vanilje)

Blir en stor eller to små pannekaker. :)


#9

Distrea sa for siden:

forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=12950&highlight=vafler

Jeg syns disse vaflene funker bra!

Ellers syns jeg de kakene jeg har prøvd smaker.... D... rett i søpla. Gidder ikke det mer nå. Venter heller til jeg virkelig "fortjener" så skal jeg kjøpe meg ett eller annet Atkins kake bake greier:D


#10

safran sa for siden:

Vet du hva? Det beste er faktisk å spise kjøtt- og fiskestykker eller egg, for eksempel i en omelett. Hvis du liker det, da? Da slipper du å kunne bake, iallefall.
Har du prøvd Ziggylappene?


#11

Fargo sa for siden:

Jeg baker kun prinsessebrød.

[LEFT]4 egg
2 dl creme fraiche (el seterrømme)
1/2 dl rapsolje
1.5 ss bakepulver
4 ss linfrø
50 gram sesamfrø
60 gram hvetekli
45 gram solsikkekjerner
Drysset med blå valmuefrø på toppen[/LEFT]

[LEFT]Steking: 180 grader - 50min.[/LEFT]

[LEFT]HUSK: bakepapir i brødforma slik at det er lett å få ut[/LEFT]

[LEFT]Oppbevares i kjøleskap[/LEFT]


#12

Selma sa for siden:

Er det mye karbohydrater i slikt prinsessebrød? Har bare holdt på i 5 dager og har egg til langt oppover ørene:) Spiser en del av ziggy-lappene og de fungerer fint. Men hadde vært fint å ha et alternativ. Er en smule kresen på mat, så det er ikke så lett å finne noe å spise til frokost og lunsj.

Hvordan er det å kunne spise Bernaisesaus fra Toro? Hadde det i går men hadde litt mere vann i og resten kremfløte...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.