De som levde av kosten til "urfar" levde vel i gjennomsnitt ca 30-50 år. I løpet av de siste 100 årene har menneskets alder bitt betydelig lengre. Hvordan vil dette kostholdet virke inn på en kropp som skal leve i 80-90 år, tro:confused:.
De viktigste grunnene til at gjennomsnittlig levealder har økt i moderne tid er vel medisiner og behandlingsmetoder mot sykdommer som tidligere var dødelige, samt jevn tilgang på næringsrik mat.
Jeg leste forresten et sted (husker dessverre ikke hvor) at gjennomsnittlig levealder sank betydelig da korn ble tatt i bruk som menneskeføde for 5000-10000 år siden.
Forholdene i urtiden var nok ganske røffe etter vår målestokk. Mange døde under jakt, mange døde av mangel på mat og mange frøs i hjel om vinteren. En litt tøff lungebetennelse i dag bruker man 2-3 uker på å bli frisk fra, i urtiden ville du dødd av den samme sykdommen.
Det er nok mer til tross for enn på grunn av moderne høyglykemisk kosthold at vi stadig lever lengre.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.