MorStine sa for siden:
Leste masse her i sta for å få inspirasjon til middag i dag. Og det ble kjempegodt om jeg skal si det selv.
Blomkålmosen til Iset, doblet oppskriften:
2 blomkålhoder
4 ss fløte
70 gr smør
2/3 feta i grønn eske
litt pepper (sløyfet salt fordi jeg synes den ble for salt sist)
Kjøttsaus:
900 gr kjøttdeig
1 boks hakkede tomater m hvitløk
1 boks hakkede tomater m basilikum og oregano
1 beger seterrømme
1 neve frisk basilikum finhakket
1 hvitløksfedd
Ost til gratinering
Stek kjøttdeigen i fler omganger, slik at den blir stekt og ikke kokt. Ha over tomater og rømme, la surre i noen minutter. Tilsett hvitløk og basilikum.
Blomkålmosen legges i bunnen av en stor ildfast form, så la jeg osteSKIVER oppå mosen så den skulle bære sausen bedre i det jeg helte den over, gikk veldig fint. Og revet ost på toppen. Hadde alt i en ultraplus og brukte da lokket på slik at den ikke skulle bli brent, bare smeltet og ferdig.
Voila, bon apetit...
Dette holdt til hele familien på 6, og da blir det nok til mor og far som lunsj i morgen også.