Etter å ha lest om ketolysekuren på internett er jeg nå klar for å starte! Jeg har lest boken, og er motivert og spent!
Jeg har spist lite karbohydrater lenge, men ikke strukturert slik som dette. Jeg har i overkant av 20 kg som må av for at jeg skal slippe å kaste bort mer energi på å være misfornøyd med kroppen min. Og ettersom jeg IKKE kommer til å gå på en lavkallorikur til, tror jeg dettte kan være en super løsning for meg.
Etter 2 tette barn og veldig stillesittende graviditeter har kiloene sneket seg på, og jeg har det ikke bra med det. Jeg kommer ikke til å veie meg, for å passe på at "slankehysteriet" ikke tar overtak, slik det har gjort enkelte ganger tidligere.
Jeg sitter nå og skal lage en ukemeny, og ser at dette kan blir mye god mat for både meg og familien min.
Er det viktig at alt veies? Grønnsaker og? Veier dere hele tiden, eller er det kun i en periode.
Vi har en fin kantine på jobben, men jeg kan jo ikke stå der med kjøkkenvekten foran alle kollegaene mine :). Det er alltid salat, reker, ost, dressing osv tilgjengelig. Noen tips? Jeg har ikke så lyst til å ha med egen mat, for jeg vil ikke ha noe fokus på at jeg slanker meg.
Jeg er ikke kjempedreven på dette selv, men jeg syns det er greit å veie grønnsaker og annen mat noen ganger. Jeg veide det i begynnelsen hele tiden, men det blir vanskelig innimellom, for jeg lager mat til flere enn meg og da blir det feil med veiing uansett.
På jobben er det vel greit å spise salater, tenker jeg. Sålenge du holder deg unna salater med pasta. Og er forsiktig med dressingen, hvis du ikke allerede vet at de ikke inneholder "ulovlige" ingredienser.
På framsiden av lavkarbo er det en oversikt over hvor mye karber de forskjellige grønnsakene har, så du kan jo regne sånn grovt i hodet på salater du kjøper på jobben...
Er det ikke herlig med salatbar på jobben! :). Lett å spise sunt, uten at noen kan fokusere på at jeg spiser anderledes enn de andre.
Har dere egg og fisk/kjøtt også? er du ekstra heldig
Bare pass på at du unngår pasta, mais, ris og ferdig blandede dressinger.
Hvis du trenger å bli overbevist om hvor mye salat du kan spise, kan du gjøre følgende hjemme. Ta en skål på størrelse med jobbskåla, fyll den og vei den, sjekk så med tabellen på framsida her hvor mye karber den har.
Jeg har allerede sett at det er stor forskjell på dressinger, så jeg vil være bevist der. Det var veldig merkelg å spise sæterrømme til middag i dag, det var mange år siden. Men jeg må si det smakte!
Velkommen hit:blomster:
Du har kommet godt i gang ser jeg. Kjempe bra :heia:
Men klarer du virkelig å ikke veie deg?... WOW... der har jeg noe å lære:o
Velkommen hit!! OG lykke til. Når det gjelder veiing av mat har ikke jeg gjort det med mindre jeg lager gryteretter hvor det er mange typer grønnsaker. Da syns jeg det har vært greit å regne litt..
Ellers har jeg spist til jeg har vært mett og passet på at måltidet har hatt proteiner, fett og litt karbos ( 15 g hver dag har jeg brukt) .. Har funket bra for meg det..
Jeg må si at dette er den enkleste kuren jeg noen gang har tatt og jeg gleder meg til å fortsette!
Stixen var i dag mørk rosa, og jeg føler i det hele tatt at dette er veldig bra. Klærne sitter allerede løsere?!?, og jeg koser meg med god mat.
Mannen og barna (1,5 og 3 år) virker også fornøyde med det nye kostholdet. Vi har alltid spist skikkelige middager, men har fått en ny giv på å lage spennende og sunn mat nå!
Vi får se hvordan det går med min bedre halvdel som aldri legger på seg. Han spiser jo nå fløte og sæterrømme med alle karbisene sine :geip:
Jeg lukter aldri svette, men de to siste dagene har jeg hatt svettelukt i armhulene jæk....
Er dette vanlig?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.