< Tilbake til oversikten

Isbergsalat

#1

Eplekjerne sa for siden:

Ja eller nei-mat?

Er helt håpløs på idéer til hva jeg kan ha med som lunsj på lange dager. Har tittet litt på oppskriftene her på siden også. Men tenkte å ta med meg en salatboks med enten reker, kylling, ost og skinke osv.

Men litt usikker på denne isbergsalaten? Er det bare å spise? :)


#2

mofe sa for siden:

Alle grønnsaker som vokser over jorda er ja-mat.


#3

Eplekjerne sa for siden:

Den skal jeg huske på! ;)

Kan jeg ha mais i også, da?


#4

mofe sa for siden:

Mais kommer utenfor.. Full av karber, dessverre. :) Men den "over jorda" er en god tommelfingerregel, iallfall.


#5

Eplekjerne sa for siden:

gruble

Ingen mais... Ja, ja! Jeg får vel klare meg med isbergsalat med enten reker, kylling eller ost og skinke. Like bra det. ;)

Så får jeg bare kline på en liten dert med dressing. Det er vel lov?


#6

mofe sa for siden:

Hvorfor ikke stappe avocado oppi? Eller tomat? Eller whatever av grønnsaker?

Og dressing.. inneholder ofte sukker. Bruk helst karbene du har til rådighet, på grønnsaker. Det er det kroppen din vil sette mest pris på.


#7

Tittentei sa for siden:

Jeg fikk råd om å bruke forskjellige salater og blande. Så nå blander jeg som regel kinakål, lollo rosso og hjerte salat. Eller andre salater, jo mer farge jo bedre. Issalat bruker jeg sjelden nå, mener en sa at den ikke var så mye næring i??? litt usikker på det altså så ikke ta mitt ord for det.


#8

Eilan sa for siden:

Ikke så mye næring i isbergsalat nei, men den er jo god, da :)
Lag din egen dressing kanskje? Rømme med presset hvitløk og litt sitronsaft er en vinner for meg.


#9

MorStine sa for siden:

Issalat er det nesten bare vann i, men når du tilsetter masse andre grønsaker er den jo grei å bruke. Jeg bor ett sted hvor vi bare har tilgang på Kiwibutikk og der er det ikke flust utvalg av salater og stæsj, så jeg spiser stortsett issalat...

Lager dressing med creme fraiche og rømme, litt chilipulver, hvitløkspulver og grillkrydder. Blir MYE bedre enn kjøpedressin, og med bare en brøkdel av karbene!


#10

Tittentei sa for siden:

Den dressingen hørtes veldig god ut, den skal jeg lage:)


#11

MorStine sa for siden:

Ja, den er knallgod, og ett helt beger er jo bare 8,7 karber. Jeg bruker det både på salat og på kjøtt i stede for saus. Namnam;)

:rolleyes:blittmatvrak:rolleyes:


#12

Selma sa for siden:

Den hørtes god ut:) Bruker du like deler creme fraiche og rømme? Er på utkikk ette en god dressing. Klarer ikke bare rømme på salaten og kjøpedressing er jo fy-fy...


#13

Smula sa for siden:

Ikke alle. Jeg bruker Iduns rømmedressing. Den er brukbar i moderate mengder.


#14

Selma sa for siden:

Så bra!!! Da skal jeg å sjekke kjøpedressing for karbohydrater. Kanskje jeg klarer å få i meg litt salat fremover:D


#15

MorStine sa for siden:

Tar liksom det jeg har da, en dæsj av den ene og en dæsj av den andre... Litt sånn Ingrid Espelid...:D


#16

Selma sa for siden:

Har også en tendens til å gjøre det, og som oftest går det bra:D Ihvertfall med egenkomponerte greier, men ikke alltid jeg er like heldig når jeg skal prøve andres oppskrifter:o Men skal da gjøre et ærlig forsøk. Takk for tilbakemeldingen:)


#17

Smula sa for siden:

Jukser du litt på forhånd da også, kanskje? ;)

Det gjør jeg iallefall. Alt jeg ikke behøver å lage fra scratch, slenger jeg meg på.


#18

MorStine sa for siden:

Næsch... Jeg jukser ikke:rolleyes: Men det er faktisk sant, sjelden jeg lager noe ferdigmat lenger. Lager det meste fra bunn av... Men så er jeg "bare" hjemmeværende husmor med 4 barn og da, jeg har jo tid til det:p (mener i allefall min far...)


#19

Selma sa for siden:

Lager du sauser og alt fra bunnen av?? Oi, nå blir jeg imponert:D
"Bare" hjemmeværende med 4 barn?? Nå har ikke jeg barn, men jeg har en sterk fornemmelse av det ikke er "bare"..:D:D


#20

Smula sa for siden:

Interessant, den teorien til faren din... :confused:
Vel, jeg vet ikke hvor mye tid en har som hjemmeværende med 4 barn, men som yrkeskvinne med 120% fulltidsjobb, har jeg ikke en sjanse i havet når det gjelder å lage alt fra bunnen av, så mye er sikkert.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.