Hei. Jeg er helt ny og er spent på om dette er noe for meg... har troen på det. Har nå holdt på i tre dager og kjenner ikke noen sukkerhunger.
Har prøvd på en del ting før men har alltid godt saaaaaakte ned. Nå håper jeg på å se stor bevegelse.
Jeg synes det er vansklig å vite hvor mye man skal spise når man tenker forhold mellom proteiner og fett. hvis man f.eks spiser 4 bacon, stekt i smør, 2-3 egg og en spiseskje med seterrømme eller creme fresch - er det et bra forholdstall ? Kan man spise litt ruccola salat, crispi salat eller broccoli til, eller bør man unngå dette ? SYnes det blir så fort kvalmende med bare det fete, men det venner man seg vel til ?
Hvis man spiser kokt laks er det da mulig med broccoli og sæterrømme i tillegg - til middag f.eks ?
Skal man spise fett og kjøtt til man kjenner man blir mett ? Dette er litt vanskelig men vil så gjerne lykkes.
Du er absolutt på rett vei. Det er helt perfekt å legge speilegg og bacon på en seng av "over bakken" grønnsaker, som salat, ruccola, broccoli, paprika osv. Da får du en fin ernæringsmessig sammensetning og en "crispy" konsistens som du er ute etter. Mengden og typer grønnsaker kan du eksperimentere litt med, jfr Skaldeman. Laks, rømme og broccoli er en vinner!
Spis til du er mett, men rolig - slik at kroppen din får tid til å oppfatte at den er det. Denne maten kan du gå lenge på - ikke bry deg om 4-timers regler el - det gjelder bare for brødspisere. Hvis du har en kvalmende følelse foran et måltid med fet mat, så betyr det at du ennå ikke er sulten og at kroppen sier tydelig i fra om det - da skal du ikke spise! Å vente til man føler seg sulten og kroppen har behov for mat, gir en god følelse for måltidet og er i seg selv en motivasjonsfaktor for kostholdet.
Tuuusen takk. Trenger det. Klarer meg bra i forhold til kosten nå, tok en liten mørk sjokolade bit lørdag kveld. Har ellers kuttet alt av brød, ris, pasta og sukker. TIl den fete maten og proteinene spiser jeg litt ruccola og broccoli. Og det er jo godt :) i Tillegg til avocado. Kjenner meg lettere i kroppen og tror at litt vann har blitt borte ca. 1 kg. Men jeg har så angst for vekter at jeg kvir meg for å gå på dem. Så det skal jeg bare gjøre en gang i uka.:o Har hatt hodepine og vært temmelig fjern i topplokket innimellom, men synes det går bedre nå. Hvordan får jeg inn en vektlinje nederst på innleggene mine. Blitt inspirert til det og :D
Jeg har vennet meg til det, og har spist Lutz/Skaldemann i 3 måneder nå. Vi er jo alle sammen blitt hjernevasket med at fett er usunt og ekkelt, så det er ikke så rart.
Vekten har ikke gått ned fort, men nå er jeg jo 40 år og kiloene sitter litt ekstra godt på oss kvinner. Men, jeg har mistet 10 cm. rundt livet, og ansiktet mitt er ikke så oppblåst lenger. Den generelle helsetilstanden både fysisk og mentalt er 200% bedre så det betyr ikke så mye at jeg ikke går så fort ned. Jeg går iallefall ikke opp. :)
Oi.... synes 7 kg på 3 mnd er mye jeg.!!! Er 37 år og dame selv og det går IKKE fort med meg, men som du sier så merker jeg det på klærne. Går litt tom for ideer til mat, men har ikke sprukket. Unner meg en sjokolade bit (mørk) i uka og et glass vin har jeg tenkt.....
Spennende. Skulle nok ønske å se kiloene rase, men er vel ikke slik skapt. Har kjøpt meg en dansekurs DVD. Kanskje den bidrar positivt også ...... :stortsmil
Når jeg skal ha noe godt, spiser jeg også mørk sjokolade. :) Jeg spiser bacon gull også, selv om det er litt vel salt. Men, da alltid med rømmedip, så forholdstallene blir riktige. Yummi! Har litt tandori masala krydder i sæterrømme, så blir det kjempegodt! Rødvin drikker jeg når jeg har lyst - uten å gi meg selv dårlig samvittighet! :D
Vekten har gått nedover i rykk og napp, og jeg har følt at jeg har stått stille. Jeg har også merket at ved hver vektnedgang, har jeg spist ekstra mye god og fet mat! Det er en haug med gode oppskrifter på siden her, og går jeg tom for ideer - bare steiker jeg meg egg & bacon eller et par koteletter. Det er ikke så viktig med grønnsaker for meg, men det er jo godt en gang i blant da.
Tusen takk for gode tips Rubens.:) jeg har nå gått ned ca 3 kg og er i veldig godt humør om dagen. Det værste (eller egentlig det beste) er at jeg nå virkelig koser meg med feit mat og kjenner at det gjør godt. Det er nesten en surrealistisk følelse. Men når det er sagt så forklarer Skaldemann det så godt i boka si slik at man henger med på logikken.
jeg skal nå ta noen dype dykk i oppskriftene her på siden og drikke rødvin både nå og da ;)
Baconsvor skal jeg prøve ... med rømmedipp:D
Noen har fortalt meg at man en dag i uka skal gjøre alt omvendt, slik at kroppen ikke stagnerer. Er det tilfelle? :cool: Det går sakte - men sikkert - nedover med meg (når det kommer til vekta da!), men virker "skummelt" å plutselig skulle spise brød, sjokolade o.l. igjen. Gjør dere det, og hva spiser dere i så fall på en "utskeiingsdag"?
hei. Sitter med samme følelse som deg, tør ikke å spise noe stivelse eller sukker. Føler meg på en måte litt hjernevasket. Godt å vite at det er flere som føler at det er "skummelt":rolleyes:
Dette er et "ikke-tema" for de ketogene dietter og andre lavkarbo dietter som det handler om på dette forumet.
[font=Comic Sans MS][/font]
Vet at EAT dietten har en karbedag, men da i kontrollerte former med magre stivelseholdige produkter som pasta, poteter og ris. IKKE sukker, sjokolade, brus, kaker og is.
[font=Comic Sans MS][/font]
Årsaken til at du IKKE skal spise sistnevnte, er at du skaper ubalanse i blodukkeret. Det fører til sultfølelese, du spiser mer. I tillegg til fettlagring og vannansamling som en følge av økte glykogenlagre. IKKE lurt !
Den enda gången det kan vara berättigat med en karbo-dag, eller hellre karbo-uke, är när vikten OCH midjemålet står stilla i en låg period. Då kan man lura kroppen att tro att det är sommar och lagra lite fett för att sedan chocka tilbaka med ren LCHF-kost igen. Då kan det för vissa ta fart i viktminskningen igen...
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.