< Tilbake til oversikten

Søtningsmidler

#1

Fnutte sa for siden:

Har oppdaget at det er mange forskjellige typer "sukkererstatninger" men lurer veldig på hva jeg skal velge. Har funnet i hvertfall Splenda, Natreen, Canderel, xylitol og sukrin.

Hva bruker dere? Hva smaker best? Hva inneholder minst karbo? Hva tåler varmebehandling? Har hørt at xylitol er den eneste typen som ikke er kunstig og er derfor best til varmebehandling?

Er litt forvirret? Kan dere dele erfaringene deres med meg????:rolleyes:


#2

KrissiFontaine sa for siden:

Jeg har sukrin. Det er ikke ofte jeg bruker det, men bruker litt hvis jeg lager meg en av Ziggy-grøtene.
Liker at det føles og smaker relativt likt vanlig sukker (knaser i tennene...) :)


#3

Hjørdis sa for siden:

Er skeptisk til å bruke noe av disse søtnings-stoffene jeg. Det påstås jo at de er kreftfremkallende og ikke det minste mer sundt enn vanlig sukker.


#4

wander sa for siden:

Jeg har ikke brukt så mye av dette, men jeg har både sukrin, splenda og stevia.

Har prøvd sukrin i kake, og det var ikke noe godt. Det gjorde vondt å spise det jeg hadde sukrin i. Fysisk vondt i munnen altså.

Splenda har jeg brukt litt, men syns ikke det smaker søtt - men det er ikke mye jeg har prøvd, og det er mulig jeg brukte for lite...

Jeg har ikke fått prøvd stevia enda. Ei venninne tok bittelitt i teen sin og hun syntes det ble supersøtt og hadde lang ettersmak...


#5

SusieBlues sa for siden:

Jeg har entusiastisk gått til innkjøpt av alle mulige søtstoffer (nesten, i allefall). Har ikke funnet stevia.

Når jeg spiser rømmegrøt, bruker jeg litt splenda og masse kanel! NAM!!

Har brukt litt natreen til et sukkerbrød og det ble godt.

Sukrin syns jeg ikke var så bra til grøt og slikt. Men gir det til barna, for det har lavere GI, så da blir de ikke så gira.


#6

Ani sa for siden:

Har kjøpt inn splenda, men ser ikke den helt store forskjellen til sukker.

Vanlig sukker pr 100g innholder: 400kcal. 100 g karbohydrat

splenda inneholder pr 100 g: 391 kcal og 97.3 g karbohydrat..


#7

SusieBlues sa for siden:

Forskjellen på Splenda og sukker går i at man bruker mye mindre Splenda.

Man bruker 1 teskje splenda, der man før brukte 1 teskje sukker.
Men sukker veier mye mer..

100 gr Splenda tilsvarer 1 kg sukker.


#8

Ani sa for siden:

Takk, har virkelig klødd meg i hodet og ikke skjønt vitsen m å bruke splenda!!!


#9

Hjørdis sa for siden:

Er ingen av dere skeptiske til å bruke kjemisk fremstilt sukker, for det er jo det en del av disse er:confused:


#10

Kanutten sa for siden:

Det er MYE kjemisk fremstil vi stapper i oss hver dag!
Du skal være bra bevist hva du spiser for IKKE få kunstige greier i deg..

Jeg er enig med deg... jeg vil at alt skal være så naturlig som mulig...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.