Hvor lang tid tar det før man ender i ketose? hvis man følger opplegget fra dag en slavisk.
Kan noen gi meg full info? Det vanskeligste er nok maten.
I kveld tenkte jeg å spise en biff av noe slag med brokkoli feks og saus(kan jeg spise pose bernè saus?)
Hvor går grensen på fett inntak? hvor mye må jeg ha?
Forstod protein inntaket.
Hvor finner jeg info om karbo innhold i de forskjellige matvarene?
Tusen takk på forhånd, hvis det er noen som kan sparke meg i gang :p
Variere litt fra person til person,tok et par dager hos meg..
Rent kjøtt, blomkål, brokkoli,
salat, agurk, fisk, kylling, tomat, paprika og krydder
er det som spises oftes hos meg :) Er ganske mange
karber i ferdig saus, men fins oppskrifter på hjemmelaga :)
Så mye som du klarer, fett skal fett fordrive sier di ... :p
Protein kan du somregel spise så mye du vil av, så
lenge du går ned i vekt iallfall..
Du har fått ett bra svar her, men jeg råder deg til å følge en filosofi. Kjøp en bok eller lei på biblioteket. Det er VELDIG mye info man trenger og det beste er å lære det selv ikke gjennom andre.
Du finner masse info i trådene til Distrea over her. Men du kan ikke spise så mye protein du vil, det ligger en formel for det på ketolysesiden, ta en titt der...
Og; Det beste rådet jeg kan gi; LES BOKA, uten den ville ikke ketolyse vært det samme for meg! Fått SÅ mange aha-opplevelser på hvordan kroppen min funker etter å lese boka.
Nei, det var kjempegrei frokost det der. Steke omeletten i meierismør da... Og du må ha grønnsaker til. Dersom jeg ikke gidder å lage salat el tar jeg meg bare en grei blomkålbukett ved siden av. Elsker å maule blomkål!
Bruk masse smør når du steker maten. Meierismør.
Et par tips:
Stek blomkål og brokkoli buketter i godt med smør, de kan gjerne få litt stekeskorpe. Ha på lokk og la trekke ei stund. Ypperlig som "potet" til enhver middag...
Sjampinjonsaus til 4: stek 100gram skivet fersk sjamp. i 50 gram smør. Tilsett en boks kremfløte, og la det koke 5-10 minutt. Tilsett salt og pepper. Nammis... Passer til kjøtt og kylling...
Vet at noen bruker fjordland sin bearnesaus.
Les på innholdsdeklerasjon på varene. Så ser du hvor mye som er i produkta...
Den sausen (sjampinjong) er så utrolig god! Men den inneholder jo 10 kraber når man bruker oppskriften i boka. Så man må jo ikke spise all sausen på en dag da, for da har man jo brult 2/3 av dagsrasjonen på karber... Jeg deler oppskriften i tre jeg og har til en middag. Bruker 100 gr sopp, en god dæsj smør og 1/3 fløtehus. Det holder i massevis til en middag for meg, og da får mannen litt også:)
Sausen har 2,5 pr. porsjon. Oppskrifta er til 4....:) Lurer på om det går an å bruke kokosmelk i stedet for fløte i den jeg. Las et sted at kokosmelk ikke har mer enn 0,5 karber....
Ahh, så bra at frokosten ikke var så bad da :) Men leste at man ikke burde bruke margarin, som jeg gjorde da... pga transfettet. Så da slutter jeg med det.
Hvilket meierismør bruker dere?
Synes det er litt vanskelig å regne karb med denne frokosten feks. Spiste vel max 40 g skinke = 0 karb. Men smøret? Lagde 4 porsjoner med eggerøre, i en porsjon var det en SS smør.
Så med den sjamp. sausen i en porsjon så er det 3,5 karb. Hvordan med proteinene der? Ikke lett å regne ut...
Samme med karb i vanlig issalat? Åssen i huleste skal man regne ut det?
Ja, vet at den er til fire, men her går det aldri med, ungene er ikke SÅ glad i det feite;) Så jeg lager heller mindre saus... Kokosmelk, ja, men blir det like godt?:sparke: Jeg digger fløte. Vil gjerne høre hva du synes om du får prøvd det...
Nå skal jeg snart over på fedon og da er det jo ikke sååå mye fett man skal ha, blir ikke fløte hver dag lenger liksom:rolleyes:
Smør: 0 karber
Egg har 0,9 karber pr 100 gram egg. (Jeg regner 0,9 pr egg for letthetens skyld)
Det blr litt veiing og telling i starten. For man bør veie alt man har i seg den første tida, til det setter seg i fingrene, liksom. Og legge sammen alt så finner man ut hvor mye man har i seg. Vekta mi stod fremme hele tiden i starten... ;)
Proteiner har jeg aldri regna på....
Skal stikke innom butikken i dag og se om jeg får tak i. Prøve det. Blir vel litt kokossmak tenker jeg... Kokos og sjamp?? hmmm Jaja prøver man ikke får man ikke greie på det...
Good søndagsmorgen :) Lenge siden jeg hr våknet så tidlig i helgen. Deilig med tid for seg selv, snuppa sover enda :) Er merkelig opplagt. Tok en sticks i dag, og er jommen i ketolyse.
Det som er kjipt er at jeg skal legges inn på et sykehus i morgen, og være der til onsdag iallefall. Hele opplegget blir ødelagt. Er ikke helt inn i alt enda, og kan liksom ikke lage min egen mat der. Tenkte å lage med meg kyllingfilet og salat for den første dagen. Kanskje jeg kan kjøpe lavkarb brød og spise med smør, ost og skinke?
Blir med karb en det jeg skal spise, men må jo ha mat.
Middag må jeg bare få spist kjøttet.
er nå på sykehuset... det er fiskeboller, rekesaus og dampede gulerøtter og seff poteter til middag i dag...
Dropper jo potetene, men hvordan er det med karb. innhold i fiskeboller?
Tror jeg blir nødt til å vente med ketolyse til jeg er hjemme og har fått handlet inn riktig mat. Må jo har mat :)
Var ikke så mye som jeg trodde, men nok lell. Det er 6,6 karbs pr 100 gr. Så det blir jo fort litt da, med saus (som garantert er jevning på hvetemel), drar seg fort opp i 15 karbs-kvota da...:)
Takker for svar :) :) Er ikke noe galt med meg altså. Jeg er på epilepsi sykehuset i Sandvika. På førerkort vurdering :D 3 gangen jeg prøver meg nå, så jeg håper det går bra....:o
Jeg kom hjem på perm i dag, siden jeg ikke skal ha undersøkelse før til torsdag. Så jeg begynner nok ikke ordentlig før jeg er hjemme.
Veide 66 kg like før jeg "startet" (halvveis) og nå veide jeg 61. Mitt problem er et enormt fettlager på magen og i håndtakene. Så jeg ser ikke på antall Kg, men cm. Har vært jojo slanker i alle år, og har vært oppe i 80 kg.
Har lest boka :) Lånte den av ei venninne. Som forøvrig gikk ned 45 kg på 6 mnd, på ketolyse.
Har bestillt den selv+ alle pillene og soyaprotein, så jeg er snart helt klar for en god start.
Enda et spørsmål...
Leser i tråden om hvor mye proteiner en skal innta. Siden jeg ikke veier mer enn 61/63 kilo, så skal jeg ikke ha mer enn det x 1,5 ca? Trener 3 gg uka.
Men jeg er overvektig, pga fettet mitt som stort sett er klistret fra under puppa til hoftene.
Synes det virket som lite proteiner. Må jo da veie og regne både proteiner og karb.
Jepp, 45 kilo på 6 mnd. Hun veide vel noe over 100 kg. Tror hun sto på veldig.
Jeg låner boka fortsatt, har den her. Mulig jeg er blind, men jeg finner ikke noen ting om hvor mye proteiner som skal inntas. Leser det jo her inne på den klistra tråden.
Men om jeg i starten følger uke menyene i boka, så burde jeg vel ikke få i meg for mye proteiner?
Nei, de er nok fint tilpasset. Jeg har aldri regnet på hvor mye proteiner jeg får i meg.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.