< Tilbake til oversikten

Nybegynner trenger info med t-skje

#1

Janis sa for siden:

Ok...here we go... :p

Hvor lang tid tar det før man ender i ketose? hvis man følger opplegget fra dag en slavisk.

Kan noen gi meg full info? Det vanskeligste er nok maten.
I kveld tenkte jeg å spise en biff av noe slag med brokkoli feks og saus(kan jeg spise pose bernè saus?)

Hvor går grensen på fett inntak? hvor mye må jeg ha?

Forstod protein inntaket.

Hvor finner jeg info om karbo innhold i de forskjellige matvarene?

Tusen takk på forhånd, hvis det er noen som kan sparke meg i gang :p


#2

cilemora sa for siden:

Variere litt fra person til person,tok et par dager hos meg..

Rent kjøtt, blomkål, brokkoli,
salat, agurk, fisk, kylling, tomat, paprika og krydder
er det som spises oftes hos meg :) Er ganske mange
karber i ferdig saus, men fins oppskrifter på hjemmelaga :)

Så mye som du klarer, fett skal fett fordrive sier di ... :p

Protein kan du somregel spise så mye du vil av, så
lenge du går ned i vekt iallfall..

www.lavkarbo.no/

er ganske ny selv, men har prøvd å svare så godt eg kan iallfall :)
håper noen retter på meg om eg har sagt noe feil :)




#5

MorStine sa for siden:

Du finner masse info i trådene til Distrea over her. Men du kan ikke spise så mye protein du vil, det ligger en formel for det på ketolysesiden, ta en titt der...
Og; Det beste rådet jeg kan gi; LES BOKA, uten den ville ikke ketolyse vært det samme for meg! Fått SÅ mange aha-opplevelser på hvordan kroppen min funker etter å lese boka.


#6

Janis sa for siden:

Tusen takk for gode råd! :)

Var denne frokosten fæl? : Lagde omelett med litt salat skinke. Og 3 skiver bacon ved siden av?

Skal bestille boken og vitaminene. Men tenkte jeg skulle begynne så vidt før boken kommer. Tar krom og multivitaminer i mellomtiden.


#7

MorStine sa for siden:

Nei, det var kjempegrei frokost det der. Steke omeletten i meierismør da... Og du må ha grønnsaker til. Dersom jeg ikke gidder å lage salat el tar jeg meg bare en grei blomkålbukett ved siden av. Elsker å maule blomkål!


#8

Gerd sa for siden:

Herlig frokost!!! ;)

Bruk masse smør når du steker maten. Meierismør.
Et par tips:

  • Stek blomkål og brokkoli buketter i godt med smør, de kan gjerne få litt stekeskorpe. Ha på lokk og la trekke ei stund. Ypperlig som "potet" til enhver middag...
  • Sjampinjonsaus til 4: stek 100gram skivet fersk sjamp. i 50 gram smør. Tilsett en boks kremfløte, og la det koke 5-10 minutt. Tilsett salt og pepper. Nammis... Passer til kjøtt og kylling...

Vet at noen bruker fjordland sin bearnesaus.

Les på innholdsdeklerasjon på varene. Så ser du hvor mye som er i produkta...

Viktig å ha boka og lese den godt. :)

Lykke til :)


#9

MorStine sa for siden:

Den sausen (sjampinjong) er så utrolig god! Men den inneholder jo 10 kraber når man bruker oppskriften i boka. Så man må jo ikke spise all sausen på en dag da, for da har man jo brult 2/3 av dagsrasjonen på karber... Jeg deler oppskriften i tre jeg og har til en middag. Bruker 100 gr sopp, en god dæsj smør og 1/3 fløtehus. Det holder i massevis til en middag for meg, og da får mannen litt også:)


#10

Gerd sa for siden:

Sausen har 2,5 pr. porsjon. Oppskrifta er til 4....:) Lurer på om det går an å bruke kokosmelk i stedet for fløte i den jeg. Las et sted at kokosmelk ikke har mer enn 0,5 karber....


#11

Janis sa for siden:

Ahh, så bra at frokosten ikke var så bad da :) Men leste at man ikke burde bruke margarin, som jeg gjorde da... pga transfettet. Så da slutter jeg med det.
Hvilket meierismør bruker dere?

Synes det er litt vanskelig å regne karb med denne frokosten feks. Spiste vel max 40 g skinke = 0 karb. Men smøret? Lagde 4 porsjoner med eggerøre, i en porsjon var det en SS smør.

Så med den sjamp. sausen i en porsjon så er det 3,5 karb. Hvordan med proteinene der? Ikke lett å regne ut...

Samme med karb i vanlig issalat? Åssen i huleste skal man regne ut det?


#12

Janis sa for siden:

2,5 karb pr porsjon?

Dere er supre å ha altså :D


#13

MorStine sa for siden:

Ja, vet at den er til fire, men her går det aldri med, ungene er ikke SÅ glad i det feite;) Så jeg lager heller mindre saus... Kokosmelk, ja, men blir det like godt?:sparke: Jeg digger fløte. Vil gjerne høre hva du synes om du får prøvd det...
Nå skal jeg snart over på fedon og da er det jo ikke sååå mye fett man skal ha, blir ikke fløte hver dag lenger liksom:rolleyes:


#14

Gerd sa for siden:

Tine meierismør :)

Smør: 0 karber
Egg har 0,9 karber pr 100 gram egg. (Jeg regner 0,9 pr egg for letthetens skyld)

Det blr litt veiing og telling i starten. For man bør veie alt man har i seg den første tida, til det setter seg i fingrene, liksom. Og legge sammen alt så finner man ut hvor mye man har i seg. Vekta mi stod fremme hele tiden i starten... ;)
Proteiner har jeg aldri regna på....

Skal stikke innom butikken i dag og se om jeg får tak i. Prøve det. Blir vel litt kokossmak tenker jeg... Kokos og sjamp?? hmmm Jaja prøver man ikke får man ikke greie på det...


#15

Gerd sa for siden:

Kokosmelk i stedet for fløte i sjampinjongsaus var ikke godt... grøss


#16

Janis sa for siden:

Good søndagsmorgen :) Lenge siden jeg hr våknet så tidlig i helgen. Deilig med tid for seg selv, snuppa sover enda :) Er merkelig opplagt. Tok en sticks i dag, og er jommen i ketolyse.

Det som er kjipt er at jeg skal legges inn på et sykehus i morgen, og være der til onsdag iallefall. Hele opplegget blir ødelagt. Er ikke helt inn i alt enda, og kan liksom ikke lage min egen mat der. Tenkte å lage med meg kyllingfilet og salat for den første dagen. Kanskje jeg kan kjøpe lavkarb brød og spise med smør, ost og skinke?
Blir med karb en det jeg skal spise, men må jo ha mat.
Middag må jeg bare få spist kjøttet.


#17

Nille sa for siden:

......og grønnsakene ! :D

#18

Janis sa for siden:

Ja, det var det da... har vært på det sykehuset flere ganger, og det pleier ikke være et supert utvalt med gr.saker.


#19

Janis sa for siden:

er nå på sykehuset... det er fiskeboller, rekesaus og dampede gulerøtter og seff poteter til middag i dag...

Dropper jo potetene, men hvordan er det med karb. innhold i fiskeboller?
Tror jeg blir nødt til å vente med ketolyse til jeg er hjemme og har fått handlet inn riktig mat. Må jo har mat :)

Ha en fin dag, folkens:D


#20

MorStine sa for siden:

Uffda, sykehus? Håper det ikke er alvorlig med deg!

Ang fiskeboller, er ganske sikker på at det er såpass myekarber i det at det ikke passer inn i ketolysekuren... Skal prøve å hoste det frem for deg...


#21

MorStine sa for siden:

Var ikke så mye som jeg trodde, men nok lell. Det er 6,6 karbs pr 100 gr. Så det blir jo fort litt da, med saus (som garantert er jevning på hvetemel), drar seg fort opp i 15 karbs-kvota da...:)


#22

Aline sa for siden:

Er nok greit å vente med heftig ketolyse til etter sykebesøk :)
Så kanskje du har fått boken også :)


#23

Janis sa for siden:

Takker for svar :) :) Er ikke noe galt med meg altså. Jeg er på epilepsi sykehuset i Sandvika. På førerkort vurdering :D 3 gangen jeg prøver meg nå, så jeg håper det går bra....:o

Jeg kom hjem på perm i dag, siden jeg ikke skal ha undersøkelse før til torsdag. Så jeg begynner nok ikke ordentlig før jeg er hjemme.
Veide 66 kg like før jeg "startet" (halvveis) og nå veide jeg 61. Mitt problem er et enormt fettlager på magen og i håndtakene. Så jeg ser ikke på antall Kg, men cm. Har vært jojo slanker i alle år, og har vært oppe i 80 kg.

Har lest boka :) Lånte den av ei venninne. Som forøvrig gikk ned 45 kg på 6 mnd, på ketolyse.
Har bestillt den selv+ alle pillene og soyaprotein, så jeg er snart helt klar for en god start.


#24

Janis sa for siden:

Enda et spørsmål...
Leser i tråden om hvor mye proteiner en skal innta. Siden jeg ikke veier mer enn 61/63 kilo, så skal jeg ikke ha mer enn det x 1,5 ca? Trener 3 gg uka.
Men jeg er overvektig, pga fettet mitt som stort sett er klistret fra under puppa til hoftene.

Synes det virket som lite proteiner. Må jo da veie og regne både proteiner og karb.


#25

Brimstone sa for siden:

venninna di gikk ned 45 kg på 6 mnd på ketolyse? :eek:

...Toooorkil.... kan jeg importere deg hit? :p

Alt du lurer på er forklart i boka som du har lest, så kanskje du kan låne den en gang til om du ikke har den lenger.

Eller sjekke Ketolysetrådene her inne. Eller bruk søkefunksjonen, det er utrolig hvor mye nyttig info man kan rote opp fra arkivene :)


#26

Janis sa for siden:

Jepp, 45 kilo på 6 mnd. Hun veide vel noe over 100 kg. Tror hun sto på veldig.

Jeg låner boka fortsatt, har den her. Mulig jeg er blind, men jeg finner ikke noen ting om hvor mye proteiner som skal inntas. Leser det jo her inne på den klistra tråden.
Men om jeg i starten følger uke menyene i boka, så burde jeg vel ikke få i meg for mye proteiner?


#27

MorStine sa for siden:

Nei, de er nok fint tilpasset. Jeg har aldri regnet på hvor mye proteiner jeg får i meg.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.