< Tilbake til oversikten

Lindberg - Hva gjør jeg med kosen, fredagskveld - lørdag....

#1

Spirea sa for siden:

Jeg finner så mange fine oppskrifter på Linbergs muffins og andre gode kaker med fruktose og mye kakao. Men jeg finner ikke svar på hvor mye sånt kos man kan unne seg egentlig. Kommer muffinsen i tillegg til dagens fem måltider? Etter kveldsmaten?

Salte greier er min store lidenskap. Jeg har forstått at jeg må slutte med potetgull og saltstenger, salte peanøtter og cachewnøtter. Men jeg finner ingen erstatning og må innrømme at jeg fremdeles har sterkt behov for å putte noe i munnen når jeg sitter og leser eller ser tv om kvelden.

Løsninger?? Gulrotstaver dyppet i dip av kesam og urter?..... please - løsninger...

Og hvor mye 86% sjokolade kan jeg ta før det blir helt feil? .....:confused: Skjønner ikke....


#2

Iset sa for siden:

Når det gjelder nøtter, kan du spise saltede om du ikke har tendenser til å samle mye vann i kroppen. Spiser nøtter til den store gullmedaljen enkelte dager jeg. Tanta mi har gått ned 15-20 kg på Lindberg nå, hun har gaflet i seg peanøtter og cashewnøtter (saltede) i bøttevis. :)


#3

MHM sa for siden:

Tja… Hvis du finner saltede nøtter som ikke er varmebehandlet så? Det er ikke saltet man er redd for ved nøttene, men alt det ødelagte fettet pga frityrstekingen nøttene er utsatt for. Man kan kanskje gå ned bra i vekt selv om man spiser feil fett, men på sikt går det ikke bra for helsa! Transfett og andre biprodukter ved overoppheting av fett (forkortet til industrifett), fører til økt risiko for kreft, revmatisme, astma, allergier, hjerte-kar sykdom m.m. Prøv å lage saltede nøtter eller mandler selv, ved å legge dem på stekeplate og varme dem forsiktig på 100 grader, tilsatt kaldpresset olje og salt.

86% sjokolade inneholder så lite sukker at det ikke har noe å si. I tillegg inneholder denne sjokoladen store mengder av den helsebringende kakaoen (nesten som å spise rent kakaopulver...). Som med alt annet så gjelder det å ha et moderat inntak. De fleste vil nok likevel tåle en halv plate av denne sjokoladen uten problem.

Når det gjelder andre typer kosemat, som for eksempel kaker og vafler laget med alternativ søtning og alternativt mel, så bør dette telle som dagens karbohydratmåltid. Det vil si at om man ønsker å kose seg med dette på kvelden 1-2 ganger i uka, så bør det ikke ha vært noe korn, ris, pasta, eller potet tidligere på dagen. Man tåler jo også karbohydrater mye bedre dersom man har mosjonert. Finnes ingen ”regler” her – man må kjenne etter selv hva man tåler. Det vil si hvor mye karbohydrater man kan spise og fortsatt gå ned i vekt, være våken og opplagt, ikke trigge sult m.m.

[color=navy][/color]
Prøv å finne oppskrifter med BÆR som du kan kose deg med. Det er veldig sunt. :)


#4

Iset sa for siden:

Oj ja jeg kom ikke på den. Er vanligvis var på transfett.
Men en ting jeg har pleid å gjøre, er å kjøpe rå macadamianøtter, hive ca en ts havsalt oppi og riste posen. :)
Det smaker knallgodt.
Men jeg spiser endel vanlig nøtter altså.. :rødme: Må kutte ned.


#5

Doris sa for siden:

Jeg gomler mandler og tørkede aprikoser :) En halv plate mørk sjokolade kan også gå ned - egentlig så mister man litt av de "suget" etterhvert - men ved mensentider kan det være en prøvelse - da hender det jeg sprekker til gangs! - hva så? - en gang i blant er det lov også! :)


#6

elian sa for siden:

er det ikke vanvittig mye karboser i tørka aprikoser? De har i hvert fall veldig høy GI.... :confused:


#7

Iset sa for siden:

Nope. FERSKE aprikoser har veldig høy GI. Tørkede ligger på 31. Her er et svar Lindberg selv har skrevet om det:

Svar:

Ferske aprikoser har GI på 57. Det er så vidt over den noe vilkårlige grensen på 55, som skiller matvarer med middels og høy GI. Tørkede aprikoser har GI på 31. Ferske aprikoser har egentlig middels glykemisk indeks. Når du i tillegg ser på tabellen på s. 154 i boken, har aprikoser et meget lavt karbohydratinnhold på 10% (sukker har 100% og baguette 55%). Appelsin har 9% karbohydrat og GI på 35, lavere enn aprikoser. Hvis du ser på kolonnen ytterst til høyre vil du se hvor mange gram av de ulike matvarer gir GI lik 100. For ferske aprikoser er dette 877 gram, for appelsiner 1587 gram, baguette er 121 gram og sukker 71 gram. Du skal med andre ord spise ganske mange appelsiner og aprikoser for å få en stor blodsukkerstigning, men dette kan du fort få med baguetter og sukker. Enda viktigere: både appelsiner og aprikoser (og de fleste frukter) inneholder viktige vitaminer, mineraler og fiber. De bidrar positivt til vår helse og forbrenning. For de som ikke er overvektig eller har diabetes vil alle frukt være gunstig. Likevel er kunnskap om deres GI nyttig, du vet f.eks. at du kan spise dobbelt så mange appelsiner enn aprikoser og få samme effekt på blodsukkeret. Ved å blande riktig kan du til og med "nøytralisere" høy GI frukt som bananer. I tillegg kan du senke deres GI ytterligere ved å spise noe protein (f.eks. yoghurt) og nøtter samtidig (protein, fiber og gunstig fett).

Mvh Dr. Lindberg


#8

elian sa for siden:

Okay! Så da "går det jo ann da jo" :D


#9

Nille sa for siden:

På Lindberg går det nok an.....men ikke på Atkins induksjon! Frukt & bær er nr. 4 på vedvarende stigen....;)


#10

Psyclus sa for siden:

Hva med mandler da? det er ikke så ille å knaske på?
går fort en hel pose mandler når jeg først er i gang, mye gunstig fett og gode proteinkilde :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.