Nille sa for siden:
Til 4 personer:
Dijon Dressing:
1 dl extra virgin olivenolje
0,5 dl Dijon sennep (sterk fransk sennep på glass)
3 ss rødvinseddik
1 fedd fersk hvitløk - presset eller most
3/4 ts Splenda/natreen eller tilsvarende søtstoff
1/2 ts tørket basilikum
1/4 ts pepper
Visp alle ingredienser sammen til en jevn kremet masse, sett til side
Salat:
1 ss cocosa/meierismør
6-700 gram filet mignon eller annet mørt biffkjøtt - deles i 4 stykker
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
250-300 gram blandet salatgrønt
Varm oljen/meierismør i en stekepanne. Stek biffen til ønsket "rødhet" - jeg liker den best medium. La hvile i ca. 10 min før den skjæres i tynne skiver. Strø over stalt & pepper etter smak.
Bland salatgrønt med 0.5 dl dressing, legg på tallerken, dander biffskivene på toppen. Server med gjenværende dressing ved siden av.
Pr. porsjon:
567 kalorier
44 gram fett
37 gram protein
4 gram brutto karber
1 gram fiber
3 gram netto karber