< Tilbake til oversikten

Når man blir mett etter ca 10 g karbo, men skal ha 15-20. Hva gjør man da?

#1

Lollypop! sa for siden:

Bytter ut seterrømmen med lettrømme?
Grønn paprika blir igjen rød?
Slike ting?

Veldig ofte blir jeg for mett til å få ned det siste måltidet som er planlagt for kvelden. Veldig ofte spiser jeg noen tomater på kveldene for å få nok karber, men det er ikke alltid jeg klarer det.
Større mengder klarer jeg da ikke.
Hva vil i slike tilfeller være best å gjøre?


#2

Nille sa for siden:

Å bytte ut til lettprodukter er ikke noen god ide, for da mister du verdifullt fett.
[font=Comic Sans MS][/font]
Men at du ikke klarer å få i deg 15 karber betyr nok at du ikke spiser nok grønnsaker. Så hiv innpå med grønnsaker du. Rød paprika er jo flott - og tomat :)


#3

Lollypop! sa for siden:

Jeg spiser veldig mye grønnsaker, men skal det bli BARE grønnsaker så blir det jo litt kjedelig. Jeg er ikke SÅ glad i salater. En vanlig dag kan nå bestå av omelett med brokkoli og ost til frokost, blandet salat til lunch, middag av ca 100 g kjøtt, 150 g blomkålmos, 150 g brokkolimos og noen vannkastanjer.
Så har jeg planlagt avocado med majones, tomat, røkelaks og ost til kvelds.
Men det er jeg ofte for mett til. Da steker jeg et par tomater og spiser istedet.
Jeg blir mindre mett av det. Har masse smør i omeletten, balsamico og valnøttolje i salaten, MASSE smør i blomkål og brokkolimosen, "krydrer" kjøttet med rent smør, og smørsteker tomatene. Her snakker jeg så seriøse mengder smør at det nesten er kvalmende. Men jeg liker det. Hehe. :-)
Det er sikkert alt fettet i smøret som gjør meg så mett.
Men det er jo bra da. I starten hadde jeg jo matsatt problem med at jeg ikke ble mett nok. :-D
Da bytter jeg paprikaen med rød paprika i hvertfall. Det utgjør jo en god del. Det er jo ikke snakk om mange karbene som mangler.

Hvilke andre grønnsaker/ting er det kjekt å øke på med?
Noe som har en del karber til slike tilfeller hvor jeg egentlig er mett.
Gullerot er jo bra, men det takler jeg ikke smaken av.
Men det er vel sikkert mange andre enn gullerøtter og tomater som har mye karber?


#4

Nille sa for siden:

:sikle: Namme !

Prøv å holde deg unn gulerot, den har ganske høy GI og virker inn på blodsukkeret ditt (gjør deg sulten).
[font=Comic Sans MS][/font]
Kålrabistappe er jo godt....
[font=Comic Sans MS][/font]
Syns forresten du er kjempeflink med maten :ja:


#5

*Mette* sa for siden:

Angående det å øke karbo... Kan man f.eks ha litt blåbærsyltetøy oppå Ziggy vaflene bakt med ketolyse bakemiks? Jeg leste at i Nora sitt blåbærsyltetøy så inneholdt det 34g karbo i 100g og et tykt lag på vaffelen blir omtrent 36g (det er vel omtrent 1g karbo?)

Åhhhrrr... jeg er ikke flink i denne regninga jeg:(

Er det dumt å ha blåbærsyltetøy?


#6

linnipinni sa for siden:

om det er 34 g karbo per 100 g og du bruker 36 g blåbærsyltetøy blir det 12.24 g karber..

sånn her regner jeg forresten: 34 x 0.36= 12.24

også et tips: gå til innkjøp av heistad blåbærsyltetøy! det er lavkarbo og har bare 6.5 karber per 100 g. om du bruker 36 g av det blåbærsyltetøyet blir det bare: 1.8 g karber. Og det er jo en veldig stor forskjell! Heistad har forresten også jordbærsyltetøy med 5 karber per 100 g og noe marmelade tror jeg (men den har jeg ikke testa).

når jeg spiser vafler tar jeg heller 2 hjerter med litt jordbærsyltetøy og seterrømme og koser meg - for da kan jeg jo kose meg litt oftere enn om jeg spiser en plate om gangen.

kan ikke skjønne at folk klarer å få i seg ziggyvaflene en gang jeg :p prøvde de en gang og det smakte så blææ. smør og cottage cheese! blæh. jeg anbefaler vaffeloppskrifta på baksiden av bakemiksen ;) smaker mye bedre, særlig med en liten dæsj kardemomme<3 yammeh


#7

Lollypop! sa for siden:

Hvor får man tak i det heisatad-syltetøyet da?



#9

Lollypop! sa for siden:

Takk. Men jeg spør en gang til om hva som er best å gjøre når jeg er mett etter ca ti g karbo. Gjerne bare 7-8 også. De eller fleste dager blir det for lite for tiden.
Hva kan jeg spise som er lovlg men har litt karbo?
Nå i dag f eks har jeg spist 9 g karbo, og klokken er over åtte allerede.
Jeg trenger noe som kan få opp karbonivået mitt nå, og som er "lovlig" uten å mette så mye.
Noen tips?


#10

Kanutten sa for siden:

Spiser du 200 g tomat har du 5 karber
100 gram rød paprika er ca 5.5
2 egg blir 1.5
Ost 1 g
100 g blomkål er ca 3
Alt som står at det er mindre enn 1 karb i kan du telle som 1.

Allerede her har du passert 15 gram.


#11

Lollypop! sa for siden:

Har ost 1 g karbo?
Jeg regner ikke karbo på ost i det hele tatt.
Står jo null på pakken også. Og i boka.


#12

Kanutten sa for siden:

Alt som har mindre enn 0 kan regnes som 1

Fordi at det under 1 deklareres som 0. Etter det jeg har fått med meg....


#13

Toots sa for siden:

Ja, kålrabistappe er kjempegodt!
Kan jeg spørre hvordan du lager den?
Jeg lager den nemlig ikke "ketose vennlig" vanligvis.


#14

Nille sa for siden:

Kålrabi kuttes i skiver, så i ruter og kokes møre. (Innbiller meg at de kokes fortere i små biter). Så lar jeg vannet renne godt av - har oppi gryten igjen og knuser med sånn knuseting (se bilde nedenfor). ELLER du kan hive det oppi hurtigmixer og vrooom .... Jeg liker best når det er litt biter/tekstur i. Så blander jeg oppi en god slump meierismør, rører til smeltet. Så blander jeg oppi fløte og smaker til med salt og pepper.

Kålrabi har høy egenvekt - og mye karber - så om en går på ketolyse bør en passe på å ikke spise for mye !

Om en vil kan en blande i andre rotgrønnsaker. Sellerirot gir fin smak.

For de som spiser mer lindberg aktig eller høyere karbo så gir det fin farge til potetstappen å blande i en gulerot eller to,og en potet gir litt mer tykkelse.

Jamie Oliver har en deilig grønnsaksmos som jeg ofte lagde før......


#15

Toots sa for siden:

Takk skal du ha Nille, den der blir sikkert kjempegod.
Den var ikke veldig ulik slik jeg pleier å lage den, må bare kutte ut jevningen.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.